Connect with us
Publicitate

Eveniment

PNL şi PDL Alba participă cu 54 de reprezentanţi la CONGRESUL comun pentru noua alianţă. Atanasiu şi Hava, în noua structură conducere

Publicat

PNL şi PDL Alba participă sâmbătă, la congresul comun pentru aprobarea statutului noii formațiuni rezultate în urma fuziunii cu 54 de reprezentanţi, în total. Vor fi prezenţi 20 de membri PNL şi 34 din partea PNL. În şedinţa de La Bucureşti se va decide asupra noii alianțe electorale ”ACL PNL-PDL” care va susține candidatul la Președinție. La nivel naţional, sunt așteptați să participe 2.245 de delegați.

De la PDL Alba vor fi prezenţi cei şapte membri de drept, respectiv preşedintele organizaţiei judeţene, Mircea Hava, care va fi şi reprezentant în conducerea operativă a noului partid, prim-vicepreşedintele PDL Alba, Ion Dumitrel, senatorul Alexandru Pereş şi preşedinţii de organizaţii interne (organizaţia de femei, de tineret, a oamenilor de afaceri şi a reprezentanţilor vârstei a treia), precum şi 27 de delegaţi aleşi.

De la PNL Alba participă 20 de reprezentanţi, din care cinci membri de drept, respectiv Teodor Atanasiu (preşedintele organizaţiei judeţene), care va fi şi prim-vicepreşedinte în structura de conducere comună a noii formaţiuni, deputatul Dan Coriolan Simedru, Simion Creţu, Florin Roman şi Mihai Horaţiu Josan. Lista delegaţilor PNL Alba este completată de Simone Albani, Dumitru Fulea, Lucian Vasilache, Dan Brătean, Claudiu Nicuşan, Iuliana Şarlea, Elena Ignat, Constantin Jinar, Daniel Rusu, Adrian Negruţiu, Florin Arion, Dan Cherecheş, Adrian Teba, Florin Mărginean şi Dan Pricăjan.

Textul protocolului alianței electorale între PNL și PDL ce urmează să fie aprobat în cadrul congresului de fuziune a celor două partide programat pentru sâmbătă prevede că Alianța Creștin Liberală Partidul Național Liberal — Partidul Democrat Liberal are ca obiectiv participarea cu un candidat și un program electoral comun la alegerile prezidențiale din noiembrie 2014.

Semnul electoral al alianței este reprezentat de semnele electorale ale celor două partide deasupra cărora se află acronimul ACL.

Candidatul comun al alianței va fi desemnat în urma unor cercetări sociologice la propunerea forurilor de conducere ale celor două partide, respectiv de Delegația Permanentă a PNL și de Biroul Permanent Național al PDL.

Conducerea alianței, precum și coordonarea campaniei electorale se asigură de către conducerea operativă desemnată în acest sens.

Conducerea operativă va fi una paritară, constituită din șase membri ai PNL și șase ai PDL, respectiv liberalii Klaus Iohannis, Teodor Atanasiu, Sorin Frunzăverde, Ludovic Orban, Marian Petrache, Eduard Hellvig și democrat-liberalii Vasile Blaga, Gheorghe Flutur, Cătălin Predoiu, Gheorghe Falcă, George Scripcaru și Mircea Hava.

Președinții PNL și PDL, Klaus Iohannis și Vasile Blaga, au anunțat săptămâna aceasta numele alianței electorale.

În data de 5 august va fi anunțat candidatul unic al celor două partide la Președinție, când BPN al PDL și Delegația Permanentă a PNL vor valida propunerea ACL PNL-PDL, în baza rezultatelor sociologice.

Reprezentanții celor două partide au convenit să demareze, în această săptămână, sondaje pentru desemnarea candidatului alianței la prezidențiale.

Liberalii l-au desemnat pe Klaus Iohannis candidat pentru cursa prezidențială, iar democrat-liberalii pe Cătălin Predoiu.

Teodor Atanasiu, în rândul celor şapte vicepreşedinţi PNL, cu statut de prim-vicepreşedinţi în structura comună de conducere a noului partid

Vicepreşedintele PNL Teodor Atanasiu a declarat, vineri, că liberalii au decis în ultima şedinţă a Delegaţiei Permanente a partidului că şapte dintre vicepreşedinţii PNL vor avea statutul de prim-vicepreşedinţi asimilaţi în structura de conducere comună cu PDL, ca urmare a fuziunii.

Atanasiu a confirmat că se află între prim-vicepreşedinţii asimilaţi, deoarece în conducerea PNL s-a decis ca primii şase vicepreşedinţi în ordinea descrescătooare a numărului de voturi obţinute la congresul să obţină acest Statut.

Aceştia sunt Ludovic Orban, Teodor Atanasiu, Dan Motreanu, Marin Almăjanu Alina Gorghiu şi Cristian Buşoi.

Celor şase li se adaugă vicepreşedintele PNL Răducu Filipescu, lider al organizaţiei Călăraşi, care a obţinut acest statut pentru rezultatele obţinute la alegerile europarlamentare.

De asemenea, în structura centrală de conducere a PNL, după fuziune, vor intra, pe lângă membrii BPN al PNL, şi preşedinţii primilor zece organizaţii în ordinea descrescătoare numărului de voturi obţinute la europarlamentare, dar care nu au funcţii de vicepreşedinte, dar şi liderii grupurilor parlamentare şi liderul delegaţiei de europarlamentari, Adina Vălean.

În PNL, funcţia de prim-vicepreşedinte a fost deţinută de Klaus Iohannis, până la congresul partidului din luna iunie, când această poziţie a fost desfiinţată la solicitarea actualului preşedinte al PNL.

În schimb, PDL are în prezent şase prim-vicepreşedinţi, iar în urma fuziunii cu FC şi Mihai Răzvan Ungureanu va deţine această funcţie.

surse: agerpres, mediafax

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate