Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Rareș Bogdan: Alegerile locale din 2020 ar putea fi organizate timp de două zile. Membrii secțiilor de votare să fie testați

Publicat

bogdan

Prim-vicepreşedinte PNL, europarlamentarul Rareş Bogdan, a declarat la Galaţi într-o conferință de presă că în ciuda pandemiei de coronavirus, alegerile locale din România trebuie organizate, neexcluzând varianta votului timp de două zile.

El a precizat însă că alegerile trebuie desfăşurate cu maximă atenţie în privinţa măsurilor de protecţie împotriva COVID-19, iar membrii comisiilor electorale ar trebui testați înainte.

În acest context, Rareş Bogdan a afirmat, într-o conferinţă de presă, că pentru evitarea aglomeraţiei la urne alegerile s-ar putea desfăşura pe parcursul a două zile.

De asemenea, pentru evitarea transmiterii comunitare a coronavirusului, europarlamentarul susţine necesitatea testării COVID a tuturor membrilor secţiilor de votare din ţară, înainte de începerea procesului de vot.

„Părerea mea este că va trebui să organizăm alegeri, să avem foarte mare grijă, mai ales pentru populaţia în vârstă, la modalitatea în care se vor organiza aceste alegeri.

Dacă este cazul să fie organizate în două zile să nu excludem acest lucru, dar aşa cum cred sincer că copilaşul meu mai mare trebuie să meargă la şcoală pentru că aşa am fost toţi şi nu putem să riscăm să suspendăm pur şi simplu un an din viaţa copiilor sau din viaţa noastră, cred că şi alegerile trebuie să le luăm ca o chestiune firească, care ţine de sentimentul democratic.

Trebuie găsite formule inteligente prin care contactul fizic între cei din secţia de vot şi alegători să fie redus cât mai mult, să fie la minimum cu putinţă, dar nu avem cum să stăm complet distanţaţi, deci e clar că trebuie găsite formule şi eu sunt dintre cei care vor milita şi spun că membrii secţiilor de votare vor trebui să fie testaţi, fără nicio ruşine, fără nici o chestiune care să semene a blocaj democratic sau antidemocratic. Cred că e o chestiune de normalitate”, a declarat liderul liberal.

Citește și: GRAFIC: Alegeri locale 2020. Calendarul perioadei electorale și principalele etape de parcurs până în ziua scrutinului

Europarlamentarul Rareş Bogdan a susţinut, duminică, la Galaţi, o conferinţă de presă alături de candidatul PNL Galaţi la preşedinţia Consiliului Judeţean, senatorul George Stângă.

Sursă: Agerpres

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax