Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Rezultate DEFINITIVAT 2022 în ALBA: TOP 20 de candidați cu cele mai bune medii la examen în județ

Publicat

Rezultate Definitivat 2022: Ministerul Educației a publicat miercuri notele la examen. În Alba, sunt două medii de 10. Rata de promovare a examenului este de 72%.

Proba scrisă a fost organizată în 2022 pentru 138 de candidați la 26 de specializări în Alba. Majoritatea candidaților înscriși au fost de învățământ preșcolar în limba română, învățământ primar, educație fizică și sport. Au fost prezenți 118 candidați.

Concursul de definitivat reprezintă un examen de intrare și avansare în cariera didactică. Examenul poate fi susținut de cadrele didactice care au cel puțin un an vechime în învățământ și este obligatoriu pentru obținerea gradelor didactice.

TOP 20 cele mai bune rezultate în ALBA (medii la concurs) – Definitivat 2022, rezultate înainte de contestații:

Nume/Media/Disciplina de examen

 • Mihai Octavian Groza – 10.00 – Istorie / Maria Jantea – 10.00 – Educație Muzicală și Studii Teoretice
 • Silvia Bashir – 9.86 – Psihopedagogie Specială / Cristina Giorgiana Javla – 9.86 – Limba și Literatura Română și Matematică, Metodica Predării Limbii și Literaturii Române / Comunicării în Limba Română și Metodica Predării Matematicii / Matematicii și Explorării Mediului în Invățământul Primar (Învățământ Primar în Limba Română) / Dan Penciu – 9.86 – Electrotehnică, Electromecanică, Energetică (maiștri Instructori)
 • Ioan Marian Guț – 9.83 – Educație Fizică și Sport
 • Ioan Adrian Buta – 9.82 – Religie Ortodoxă
 • Romică Ilie David – 9.77 – Educație Fizică și Sport
 • Gabriela Drăghiță – 9.72 – Limba și Literatura Engleză
 • Horvath Ladislau Alexandru – 9.65 – Limba și Literatura Engleză / Mihaela Roșiu – 9.65 – Educație Muzicală Specializată (Arta Vocală, Muzică Instrumentală)
 • Farkas Ervin – 9.61 – Religie Romano-Catolică de Limba Maghiară
 • Otvos Dana-Maria – 9.58 – Limba Română și Literatura pentru copii și Metodica Activităților Instructiv – Educative în Grădinița de copii
 • Anca Roxana Sârbu – 9.51 – Limba Română și Literatura pentru copii și Metodica Activităților Instructiv – Educative în Grădinița de copii
 • Alina Violeta Cilcer – 9.47 – Limba și Literatura Română și Matematică, Metodica Predării Limbii și Literaturii Române / Comunicării în Limba Română și Metodica Predării Matematicii / Matematicii și Explorării Mediului în Învățămantul Primar (Învățământ Primar în Limba Română)
 • Alina Anamaria Precup – 9.44 – Limba Română și Literatura pentru Copii și Metodica Activităților Instructiv – Educative în Grădinița de copii
 • Aurelia Șerbănescu – 9.39 – Limba și Literatura Română și Matematică, Metodica Predării Limbii și Literaturii Române / Comunicării în Limba Română și Metodica Predării Matematicii / Matematicii și Explorării Mediului în Învățămantul Primar (Învățământ Primar în Limba Română)
 • Iulia Viorica Decean – 9.37 – Limba Română și Literatura pentru Copii și Metodica Activităților Instructiv – Educative în Grădinița de copii / Elena Nicoleta Suciu – 9.37 – Limba Română și Literatura pentru Copii și Metodica Activităților Instructiv – Educative în Grădinița de copii
 • Sorina Burz – 9.30 – Limba Română și Literatura pentru Copii și Metodica Activităților Instructiv – Educative în Grădinița de copii / Simona Rău – 9.30 – Limba Română și Literatura pentru Copii și Metodica Activităților Instructiv – Educative în Grădinița de copii

Definitivat – rezultate în Alba din anii precedenți

În 2021, în județul Alba, rata de promovare Definitivat a fost de 76,6% (78,2% după contestații) – locul 7 în clasament național. Erau două medii de 10 și patru note de 10, 30 de note între 9,5 și 9,99. Au fost înscriși 140 de candidați, iar 124 au susținut proba scrisă. Examenul a fost organizat la 29 de specializări.

În 2020, rata de promovare era de 69,3% și o medie de 10. În 2019, procentul de promovare era de 75%, iar în 2018 de 76,5%.

DEFINITIVAT 2022 – CALENDAR:

 • 16 septembrie – 14 octombrie 2021: înscrierea candidaților la unitățile de învățământ
 • 1-7 octombrie 2021: emiterea deciziilor de constituire a comisiilor de examen județene/Comisiei de examen a municipiului București
 • 15-29 octombrie 2021: transmiterea dosarelor de înscriere la inspectoratul școlar, verificarea și avizarea acestora, conform graficului elaborat și comunicat de fiecare inspectorat școlar; înștiințarea candidaților cu privire la admiterea sau respingerea dosarului de înscriere
 • până la 3 iunie 2022: efectuarea inspecțiilor de specialitate
 • 6-17 iunie 2022: completarea dosarelor și validarea datelor de înscriere existente în aplicația informatică specifică
 • 20 iulie 2022: susținerea probei scrise
 • 27 iulie 2022: afișarea rezultatelor
 • 27-28 iulie 2022: înregistrarea contestațiilor
 • 28 iulie—3 august 2022: soluționarea contestațiilor
 • 4 august 2022: afișarea rezultatelor finale
 • 4-9 august 2022: transmiterea la Ministerul Educației a tabelelor nominale cu rezultatele candidaților promovați
 • 9-16 august 2022: validarea rezultatelor examenului prin ordin al ministrului educației

Soluționarea contestațiilor – Definitivat 2022

În cazul în care diferenţa – în plus sau în minus – dintre nota acordată la soluţionarea contestaţiei şi nota acordată la evaluarea lucrării este mai mică de 1,5 puncte sau egală cu 1,5 puncte, rămâne definitivă nota acordată la soluţionarea contestaţiei.

În cazul în care diferenţa – în plus sau în minus – dintre nota acordată la soluţionarea contestaţiei şi nota acordată la evaluarea lucrării este mai mare de 1,5 puncte, lucrarea este reevaluată de alţi doi evaluatori, nominalizaţi prin decizie a inspectorului şcolar general, în conformitate cu prevederile procedurii specifice privind evaluarea lucrărilor scrise şi soluţionarea contestaţiilor.

Rezultatul acestei ultime evaluări este definitiv, reprezintă nota finală acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei şi poate fi atacat numai prin procedura contenciosului administrativ, contestaţia reprezentând plângerea din cadrul procedurii prealabile reglementate de art. 7 din Legea contenciosului administrativ nr. 554/2004, cu modificările şi completările ulterioare.

După afişarea rezultatelor finale, candidaţii pot solicita comisiei de examen să îşi vadă lucrarea, fără ca, în urma vizualizării, să obţină reevaluarea lucrării şi/sau modificarea notelor acordate.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.


Publicitate

EVENIMENT

Google a lansat un site care ajută copiii să învețe să citească. Cum funcționează Read Along

Publicat

Google a lansat site-ul Read Along, care ajută copiii să învețe să citească, până de curând fiind disponibilă doar o aplicație  pe Android. 

Până acum exista o asemenea aplicație, dar Google a lansat și versiunea de tip site care poate fi accesat dintr-un browser, conform unui anunț făcut de Tasnim Khan, Software Engineer, Read Along.

Aplicația, care a fost lansată în 2019, în India, sub numele de Bolo și la nivel global ca Read Along în 2020, îi ajută pe copii să învețe mai ușor să citească, cu ajutorul unui asistent virtual, Diya.

Este nevoie ca cei mici să utilizeze microfonul și să citească, de exemplu, anumite povești, astfel încât Diya să asculte, să îi corecteze și să îi le oferte feedback încurajator în așa fel încât să îi motiveze pe copii să își îmbunătățească abilitățile de citire.

Acum, odată cu versiunea web a Read Along, părinți își pot lăsa copiii să învețe să citească pe ecrane mai mari, prin simpla logare într-un browser de pe laptop.

La fel ca aplicația disponibilă pe Android, recunoașterea vocii copilului are loc în browser, astfel încât datele vocale ale copiilor rămân private și nu sunt trimise către alt server.

Produsul suportă browsere populare precum Chrome, Firefox și Edge, iar pe viitor va putea fi accesat și pe iOS, Safari și altele.

Sursă: startupcafe.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Se poate sau nu conduce un ATV fără permis? Polițiștii din Alba au tranșat disputa

Publicat

ATV

Mulți dintre cei care conduc un ATV, consideră că nu au nevoie de permis de conducere pentru a o face, spun polițiștii care s-au întâlnit des cu asemenea cazuri.

Legea spune însă că vehiculele de tip ATV trebuie înmatriculate, iar pentru a le conduce, este nevoie de un permis de categoria B1. 

Polițiștii Secției 9 Poliție Rurală Câmpeni, au tranșat dezbaterea.

În timp ce acționau pe raza comunei Albac, au depistat un bărbat de 57 de ani, din comună, în timp ce conducea un ATV.

Bărbatul nu avea permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule, așa că polițiștii îl cercetează sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Tânăr de 21 de ani din Apuseni, suspectat că s-a urcat drogat la volan. Cum a fost prins

Publicat

politie noaptea

Polițiștii Serviciului Rutier Alba, în timp ce acționau pe raza localității Roșia Montană, au oprit pentru control un autoturism condus de un tânăr de 21 de ani, din comuna Poiana Vadului, județul Alba.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul drogtest, a rezultat că era sub influența substanțelor psihoactive, motiv pentru care a fost condus la spital, pentru recoltarea de mostre biologice.

Incidentul s-a produs sâmbătă seara, în jurul orei 23,00.

Față de acesta, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența substanțelor psihoactive.

Citeste mai mult
Publicitate

CÂMPENI

Scandal în familie, la Câmpeni. Un bărbat și-a bătut tatăl și s-a ales cu dosar penal

Publicat

Un bărbat de 39 de ani din Câmpeni s-a ales cu dosar penal și nu mai are voie să se apropie de tatăl său pentru o perioadă de 5 zile, după ce l-a agresat. 

Potrivit IPJ Alba, la data de 13 august 2022, Poliția Orașului Câmpeni a fost sesizată de către un bărbat de 63 de ani, din oraș, cu privire la faptul că a fost agresat de fiul său.

Din primele cercetări efectuate de polițiști, a rezultat că, la data de 6 august 2022, în timp ce se afla la domiciliul său, pe fondul consumului de alcool și al unor discuții contradictorii, bărbatul ar fi fost agresat de către fiul său, în vârstă de 39 de ani.

Polițiștii au emis, față de fiul victimei ordin de protecție provizoriu, pentru o perioadă de 5 zile și au întocmit dosar penal, pentru violență în familie.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Statistici T5

Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax