Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Rudele pacienților bolnavi de cancer vor primi 45 de zile de concediu. Cinci ședințe gratuite de consiliere psihologică

Publicat

Rudele persoanelor bolnave de cancer vor primi 45 de zile de concediu, pentru a merge alături de pacienți la terapie. Proiectul de lege care a fost votat de Parlament îi aparține senatoarei PNL, Nicoleta Pauliuc, care a avut cancer, dar a învins boala.

Mai exact, o lege recent adoptată în Parlament le acordă rudelor pacienţilor un concediu de 45 de zile ca să-i însoţească la terapii. Şi toţi vor putea face psihoterapie gratis.

Citește și Din aprilie, pacienții vor putea chema medicii de familie la domiciliu. Lista serviciilor medicale disponibile. Document CNAS

Inițiatoarea proiectului, senatorul Nicoleta Pauliuc, a vorbit despre legea recent adoptată de guvern, într-un reportaj realizat de postul național de televiziune, TVR1.

YouTube video

Nicoleta Pauliuc, învingătoare a cancerului, senator PNL: Nu renunţaţi niciodată. Se poate. Există speranţă. Vindecarea începe cu tine! Dacă gândurile voastre sunt pozitive, lucruri pozitive se vor întâmpla. Găsiţi-vă în dvs. resursa să vă faceţi vise de o zi!, citată de tvr1.ro.

Nicoleta Pauliuc a învins cancerul şi ştie prin ce trec oamenii loviţi de teribilul diagnostic. Unii sunt singuri pe holuri la oncologie, doborâţi de frică şi de reacţiile adverse ale tratamentelor.

Sedințe gratuite de consiliere psihologică pe lângă 45 de zile de concediu

De aceea, ea a propus, iar Parlamentul i-a adoptat proiectul de lege, prin care apropiaţii pacienţilor cu cancer pot primi într-un an până la 45 de zile de concediu plătit ca să le poată fi alături la operaţii şi tratamente.

Şi cei din familie, şi bolnavii, vor putea beneficia gratis de cel puţin o şedinţă de evaluare psihologică clinică şi de cel puţin cinci şedinţe de consiliere psihologică.

Unul din trei bolnavi pierde lupta tocmai din cauza depresiei. Mulţi alţii, din cauza lipsurilor din sistem, nu doar a bolii.

Planul Naţional Împotriva Cancerului, prezentat recent de Administraţia Prezidenţială şi Ministerul Sănătăţii, propune soluţii concrete pentru prevenirea, depistarea şi tratarea bolii. Iar oficialii promit că vor fi şi finanţate.

Cei de la CNAS se declară deschişi pentru introducerea testării biomarkerilor care să ajute la depistarea precoce a cancerelor. Şi alocă mai multe fonduri pentru investigaţiile de înaltă performanţă, nu doar pentru noi terapii.

sursă: tvr1.ro.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax