Eveniment
Sute de afaceri de familie din Grecia, scoase la vânzare. Proprietarii de hoteluri și pensiuni nu mai fac față stresului economic
Afacerile mici de familie, care dau farmecul multor zone din Grecia, cedează sub presiunea economică a ultimilor ani.
Un raport publicat recent a dezvăluit că sute de hoteluri din Grecia, administrate ca afaceri de familie, sunt acum pe piață, deoarece proprietarii de afaceri mici nu pot ține pasul cu creșterea costurilor și alți factori de stres economic.
Raportul, publicat de E- Real Estates Panhellenic Network of Real Estate, citat de publicația Greekreporter, indică faptul că peste 200 de hoteluri de trei și patru stele din Grecia au fost scoase pe piață în ultima lună.
Majoritatea acestor hoteluri funcționează ca mici afaceri de familie, ceea ce ar indica un fenomen.
Majoritatea hotelurilor au fost achiziționate de un amestec de investitori locali și străini care doresc să profite de pe urma industriei turistice din Grecia, mai scriu jurnaliștii greci.
Afacerile de familie din Grecia, forțate să vândă
Potrivit E-Real Estates, în ultima lună, un total de 204 de unități hoteliere au fost scoase la vânzare pe internet.
Majoritatea acestor hoteluri disponibile spre vânzare sunt unități mici, deținute de o familie și au o capacitate cuprinsă între 10 și 30 de camere.
Potrivit lui Themistoklis Bakas, președintele E-Real Estates, fenomenul poate fi atribuit provocărilor din industrie, care îi afectează cel mai mult pe proprietarii afacerilor mici: crize consecutive, împrumuturi, reglementări nesigure, escaladarea prețurilor la energie, inflația și creșterea prețurilor pe lanțul de aprovizionare.
Acești factori au dus la scăderea veniturilor și la creșterea cheltuielilor pentru proprietarii de afaceri.
Cine le cumpără?
E-Real Estates raportează că atât fondurile străine, cât și investitorii locali achiziționează proprietăți hoteliere considerabile în Grecia și cumpără proprietăți imobiliare și unități hoteliere de familie care se confruntă cu obligații financiare dificile.
Regiunile care se confruntă cel mai greu cu această situație sunt Attica, unde proprietățile datând din 1930 în zone precum Kifissia, Votanikos, Plaka, Gazi, Omonia, Piațele Victoria și Psyri sunt vândute la prețuri destul de mici comparativ cu restul Europei.
Pe unele insule, inclusiv Paros, Zakynthos, Santorini, Skiathos, Mykonos, Spetses, Kefalonia, Rhodos, Naxos, Skopelos, Syros și Sifnos, prețurile hotelurilor scoase la vânzare sunt mai mari și au prețuri de pornire de aproximativ 620.000 de euro, mai scrie Greek Reporter.
În sfârșit, Grecia continentală, în special zone precum Evia, care a suferit incendii semnificative în vara anului 2021, Halkidiki, Kamena Vourla, Ioannina și Arachova, prezintă de asemenea hoteluri de vânzare, cu prețuri de pornire începând de la 650.000 de euro.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News
Pamfil
luni, 19.06.2023 at 08:31
paralia paralia… țațiki…țațiki… Cum? vor trebui sa se apuce de munca? S-au dus castigurile nesimtite cu munca putina? Dar vai… de-aia nu mai pot io. Oricum Grecia turistica a devenit o ruina asa de vreo 20 de ani. Doar cocalarii cu pretentii se mai duc acolo. restu, fara pretentii si fara creier raman pe litoralul romanesc.