Connect with us
Advertisement

Eveniment

VIDEO: Imagini cu un lup care se răcorește într-un râu de munte, pe caniculă. Scene inedite din Parcul Natural Apuseni

Publicat

Imagini inedite, cu un lup care se răcorește într-un râu de munte, au fost surprinse în Parcul Natural Apuseni. Animalele resimt temperaturile neobișnuit de mari, chiar și la altitudini mai mari.

”Pe caniculă, o baie într-un râu de munte este binevenită. Imaginile inedite cu un lup care se răcorește într-o pădure a Parcului Natural Apuseni au fost realizate cu ajutorul unei camere de monitorizare a faunei instalate de colegul nostru Raul Ghiran”, au precizat reprezentanții Romsilva.

Potrivit sursei citate, lupii trăiesc în haită și sunt rar văzuți în libertate. Cele mai multe haite au în componență perechea conducătoare, formată din masculul și femela alfa, precum și puii lor de până la 3 ani. Câteodată pot aparea și alți lupi, rude ale celor alfa. În fiecare haită există o ordine respectată, limbajul corpului exprimând poziția lupului în haită.


Lupii parcurg zeci de kilometri pe zi în căutarea prăzii și când atacă, coordonat, dirijează prada în locuri în care aceasta își pierde mobilitatea, de exemplu râuri, unde este ucisă.

Pădurile din Parcul Natural Apuseni asigură faunei toate condițiile de hrană, adăpost și liniște necesare unui habitat sănătos, mai precizează reprezentanții Romsilva.

Parcul Natural Apuseni, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, are o suprafață de 76.064 de hectare, în zona Munților Apuseni, pe teritoriul județelor Alba, Cluj și Bihor, din acestea 50.793 fiind păduri.

Zona Munților Apuseni, în care se află Parcul Natural Apuseni, a fost inclusă de presitigiosul post de televiziune CNN în topul celor mai frumoase locuri din Europa.

Comisia Europeană a acordat Parcului Natural Apuseni în 2009 titlul ”Destinație Europeană de Excelență” în cadrul proiectului EDEN.

sursă imagini: Facebook/Romsilva, credit: Raul Ghiran, Parcul Natural Apuseni

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Gelețu Anuța

    luni, 28.08.2023 at 06:00

    Mulțumesc pentru informațiile din articol și pentru videoclip. Nu este pentru prima dată când vad și citesc ceea ce postați. Sunt abonată și doresc sa primesc in continuare postările. Vă apreciez din suflet, munca pe care o faceți. FELICITĂRI! Cu toate acestea, mă tem că în curând animalele nu vor mai avea spatiu suficient pentru a fi în siguranță, datorită ritmului rapid in care PĂDURILE NOASTRE SECULARE DISPAR… DACĂ PUTEȚI, HAIDEȚI SĂ FACEM CEVA PENTRU A SALVA ȘI HABITATUL NATURAL AL ACESTOR ANIMALE! 😕😞Așa cum spuneați, căldura e din ce in ce mai mare cu fiecare an. Oare de ce?🤨

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement