Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO Momentul în care rachetele rusești lovesc un mall din Kiev. Cele mai importante informații din cea de-a 26-a zi a războiului

Publicat

Este a 26-a zi de război în Ucraina și bombardamentele rusești continuă în mai multe orașe. Patru oameni au murit în Kiev după ce proiectilele rusești au căzut într-o zonă rezidențială și peste un centru comercial.

A fost alertă de securitate și în Sumî, unde exploziile ar fi afectat o centrală chimică, de unde a avut loc o scurgere de amoniac. Zona afectată este estimată pe o rază între 2,5 și 4 kilometri în jurul uzinei.

Autoritățile din Sumî spun că au reușit după aproximativ două ore să limiteze scurgerea de amoniac de la o uzină de produse chimice, scrie BBC, citându-l pe guvernatorul Dmitro Jiviţki.

Totodată, a expirat ultimatumul dat de trupele rusești administrației orașului Mariupol. Primarul și aleșii locali erau somați să predea controlul portului de la Marea Azov.

Locuitorii sunt asediați și aproape au rămas fără hrană, apă și energie, într-o criză umanitară care sporește presiunea.

Opt coridoare umanitare au fost convenite pentru luni în orașe ucrainene, dar nu și în Mariupol, a declarat vicepremierul ucrainean Iryna Vereshchuk. Ea a spus că eforturile de a ajunge în Mariupol cu provizii umanitare continuă să eșueze.

„Iadul pe pământ”, așa a descris situația din orașul natal Mariupol deputatul ucrainean Yaroslav Zelezniak. Orașul este complet încercuit de trupele rusești, ceea ce înseamnă că locuitorii sunt prinși în capcană. Oamenii nu mai au ce mânca, iar bolile se răspândesc.

Trupurile celor care au murit în timpul atacurilor sunt lăsate pe stradă, deoarece operațiunile de ridicare a lor sunt dificile și periculoase.

Luni urmează să aibă loc o nouă rundă de negocieri între Ucraina și Rusia. Președintele Volodomir Zelenski a declarat că și dacă există o șansă de 1% ca aceste discuții să ducă la oprirea războiului, acea șansă trebuie folosită. El a mai spus și că este gata să negocieze direct cu Vladimir Putin.

Imagini de la mall-ul bombardat

Lovituri de rachete au fost înregistrate și la o bază militară de antrenament la nord-vest de orașul Rivne, situat la 300 km vest de Kiev, scrie The Guardian.

Guvernatorul regiunii Rivne, Vitali Koval, a spus că trupele ruse au atacat baza militară de antrenament cu două rachete. Nu există informații privind victime sau daunele produse.

Surse: Digi24, Hotnews, Nexta

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax