Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO Momentul în care rachetele rusești lovesc un mall din Kiev. Cele mai importante informații din cea de-a 26-a zi a războiului

Publicat

Este a 26-a zi de război în Ucraina și bombardamentele rusești continuă în mai multe orașe. Patru oameni au murit în Kiev după ce proiectilele rusești au căzut într-o zonă rezidențială și peste un centru comercial.

A fost alertă de securitate și în Sumî, unde exploziile ar fi afectat o centrală chimică, de unde a avut loc o scurgere de amoniac. Zona afectată este estimată pe o rază între 2,5 și 4 kilometri în jurul uzinei.

Autoritățile din Sumî spun că au reușit după aproximativ două ore să limiteze scurgerea de amoniac de la o uzină de produse chimice, scrie BBC, citându-l pe guvernatorul Dmitro Jiviţki.

Totodată, a expirat ultimatumul dat de trupele rusești administrației orașului Mariupol. Primarul și aleșii locali erau somați să predea controlul portului de la Marea Azov.

Locuitorii sunt asediați și aproape au rămas fără hrană, apă și energie, într-o criză umanitară care sporește presiunea.

Opt coridoare umanitare au fost convenite pentru luni în orașe ucrainene, dar nu și în Mariupol, a declarat vicepremierul ucrainean Iryna Vereshchuk. Ea a spus că eforturile de a ajunge în Mariupol cu provizii umanitare continuă să eșueze.

„Iadul pe pământ”, așa a descris situația din orașul natal Mariupol deputatul ucrainean Yaroslav Zelezniak. Orașul este complet încercuit de trupele rusești, ceea ce înseamnă că locuitorii sunt prinși în capcană. Oamenii nu mai au ce mânca, iar bolile se răspândesc.

Trupurile celor care au murit în timpul atacurilor sunt lăsate pe stradă, deoarece operațiunile de ridicare a lor sunt dificile și periculoase.

Luni urmează să aibă loc o nouă rundă de negocieri între Ucraina și Rusia. Președintele Volodomir Zelenski a declarat că și dacă există o șansă de 1% ca aceste discuții să ducă la oprirea războiului, acea șansă trebuie folosită. El a mai spus și că este gata să negocieze direct cu Vladimir Putin.

Imagini de la mall-ul bombardat

Lovituri de rachete au fost înregistrate și la o bază militară de antrenament la nord-vest de orașul Rivne, situat la 300 km vest de Kiev, scrie The Guardian.

Guvernatorul regiunii Rivne, Vitali Koval, a spus că trupele ruse au atacat baza militară de antrenament cu două rachete. Nu există informații privind victime sau daunele produse.

Surse: Digi24, Hotnews, Nexta

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.


Publicitate

EVENIMENT

CODUL RUTIER 2022: Reguli de circulație mai puțin cunoscute, care îți pot aduce o amendă. La ce trebuie să fii atent

Publicat

Codul Rutier se schimbă periodic. Apar reguli noi, care pot aduce amenzi semnificative șoferilor, la fel cum există reguli vechi, pe care șoferii fie le-au uitat, fie nu le-au cunoscut bine nicioadată. 

Printre cele mai întâlnite situații, la care șoferii nu mai sunt atenți, putem enumera unele banale, cum ar fi cele de mai jos.

Atenție însă, există și reguli noi, aplicabile din 2022, dublate de un nou nivel al sancțiunilor.

 • Numărul de înmatriculare trebuie să fie curat și vizibil. La fel și geamurile.
 • Forțarea semaforului: conform legislației, este interzis să treci pe culoarea galben a semaforului, cu o excepție: nu poți opri în siguranță la timp sau ești prins în intersecție. Aceste situații sunt discutabile oricum și îți pot aduce amendă din partea Poliției Rutiere.
 • Anvelope de iarnă și lichid de parbriz. Poliția și RAR pot verifica inclusiv existența lichidului de parbriz.
 • Femeile însărcinate, instructorii auto și șoferii de taxi (atunci când sunt în timpul programului – au client) reprezintă categoriile exceptate de la purtarea centurii de siguranță.
 • Utilizarea telefonului mobil la volan, fără un dispozitiv hands-free, este interzisă în toate țările UE.
 • În unele țări, este obligatorie utilizarea permanentă a luminilor de zi.

CODUL RUTIER 2022: REGULI noi

– depășirea neregulamentară: permis suspendat 60 de zile (în prezent 30 de zile) și amenzile cresc de la 580 lei – 725 lei la 870 lei – 1.160 lei; dacă prin aceasta s-a produs un accident de circulaţie din care au rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale – suspendare permis 90 de zile (în prezenta 60 de zile) și amenzi majorate de la de la 870 lei -1.160 lei la 1.305 lei – 2.900 lei

– dacă prin încălcarea regulilor de circulaţie privind circulaţia pe sens opus, conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice ori conducerea pe autostradă s-a produs un accident de circulaţie din care a rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale, perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce se majorează cu 30 de zile

– interdicţia de a conduce un vehicul pe drumurile publice din România, urmare a condamnării penale pentru săvârşirea unor infracţiuni la regimul rutier pe teritoriul României, pentru titularul de permis de conducere emis de o autoritate străină

Codul Rutier 2022: Clasele de sancţiuni

 • clasa I: 2/3 puncte-amendă (290 – 435 lei)
 • clasa a II-a: 4/5 puncte-amendă (580 lei – 725 lei)
 • clasa a III-a: 6-8 puncte-amendă (870 lei – 1.160 lei)
 • clasa a IV-a: 9-20 de puncte-amendă (1.305 lei – 2.900 lei)
 • clasa a V-a (pentru PJ): 21-100 de puncte-amendă (3.045 lei – 14.500 lei)

Modificări în Codul Rutier 2022

– permisul de conducere va putea fi reținut pentru 120 de zile pentru depășirea vitezei regulamentare cu 70 km/h peste limita maximă admisă; nu se va putea reduce perioada de suspendare la o lună; în prezent, permisul poate fi suspendat până la 90 de zile.

– sancțiuni noi pentru nerespectarea regulilor de circulație pe autostradă:

 • întoarcerea și mersul pe contrasens atrage suspendarea permisului de conducere pentru o perioadă de 4 luni (în prezent, 2 luni) fără posibilitatea de reducere a perioadei de suspendare; aceeași măsură și pentru circularea sau traversarea de pe un sens de circulaţie pe celălalt prin zonele interzise, respectiv prin zona mediană sau racordurile dintre cele două părţi carosabile și circularea în sens contrar direcţiei de mers pe calea unidirecţională
 • mersul nejustificat pe banda de urgență – suspendarea permisului pentru 90 de zile (în prezent, doar amendă); de asemenea, amenzile pentru această contravenție cresc de la 580-725 lei la 1.300- 2.900 lei.

Cod Rutier 2022: Zece modificări care te pot lăsa pieton, în vigoare din 27 februarie. Principalele reguli, sancțiuni și amenzi

– comportamentul agresiv în trafic: amenzi clasa II sancțiuni, între 580 lei și 725 lei şi suspendarea dreptului de a conduce pentru 30 de zile; dacă s-a produs un accident de circulaţie din care a rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale – amendă din clasa a III-a de sancţiuni (870 lei – 1.160 lei) şi suspendarea dreptului de a conduce pentru o perioadă de 60 de zile

Cod Rutier 2022: Transportul copiilor în mașină. Când au voie pe locul din față

Aceștia trebuie să călătorească în scaune speciale, prinși în centură.

Transportul copiilor pe scaunul din față ar trebui făcut în mod excepțional pentru că în caz de accident, persoana aflata în dreapta șoferului este cea mai expusă.

Potrivit Codului Rutier în vigoare până în 2015, copiii puteau ocupa locul din față dacăîmpliniseră vârsta de 12 ani. Din 2015, însă, noul Codul Rutier s-a schimbat.

Concret, un copil care nu a ajuns încă la înălțimea de 135 de centimetri poate fi transportat în mașină doar într-un dispozitiv de fixare omologat, pe locurile din spate.

Cei care depășesc această înălțime trebuie să poarte centuri de siguranță fixate în așa fel încât să nu traverseze zona feței sau a gâtului.

Există, însă, și o excepție de la această prevedere. Este vorba despre copiii cu afecțiuni grave, care au un certificat medical ce atestă existența acestor afecțiuni în cazul cărora este contraindicată fixarea cu ajutorul dispozitivelor de siguranță.

Pe certificatul medical trebuie să fie menționată durata de valabilitate a acestuia.

Atenție: conducătorul auto trebuie să aibă permanent asupra să certificatul medical al copilului pentru a-l prezența polițiștilor de la circulație ori de câte ori i se solicită acest lucru.

De asemenea, până la vârsta de 3 ani, copilul trebuie să fie supravegheat de un adult, altul decât conducătorul auto.

OUG – Articolul 36

(1^3) Conducătorilor de autovehicule le este interzis să transporte copii în vârstă de până la 3 ani în autovehicule care nu sunt echipate cu sisteme de siguranţă, cu excepţia celor destinate transportului public de persoane, precum şi a taxiurilor dacă în acestea din urmă ocupă orice alt loc decât cel de pe scaunul din faţă, în condiţiile prevăzute în regulament. Copiii cu vârsta de peste 3 ani, având o înălţime de până la 150 cm, pot fi transportaţi în autovehicule care nu sunt echipate cu sisteme de siguranţă doar dacă ocupă, pe timpul transportului, orice alt loc decât cel de pe scaunul din faţă.

Regulament – Articolul 97

(1) Copiii cu o înălţime de până la 135 cm pot fi transportaţi în autovehicule echipate cu sisteme de siguranţă pentru conducător şi pasageri, denumite în continuare sisteme de siguranţă, doar dacă sunt fixaţi sau prinşi cu ajutorul unui dispozitiv de fixare în scaun pentru copii instalat în autovehicul.

Citește și Cod rutier 2022: Proprietarii care își împrumută mașina riscă amenzi usturătoare pe care trebuie să le plătească integral

(1^2) Copiii cu o înălţime de peste 135 cm pot fi transportaţi în autovehicule echipate cu sisteme de siguranţă doar dacă poartă centuri de siguranţă pentru adulţi, reglate astfel încât să nu treacă peste zona gâtului sau feţei, ori dacă sunt fixaţi sau prinşi cu ajutorul unui dispozitiv de fixare în scaun pentru copii instalat în autovehicul.

(2^3) Copiii cu vârsta de peste 3 ani, având o înălţime de până la 150 cm, pot fi transportaţi în autovehicule care nu sunt echipate cu sisteme de siguranţă doar dacă ocupă, pe timpul transportului, orice alt loc decât cel de pe scaunele din faţă

Dispozitivele de fixare în scaun pentru copii se clasifică în 5 grupe de masă:

a) grupa 0, pentru copii cu masa mai mică de 10 kg;

b) grupa 0+, pentru copii cu masa mai mică de 13 kg;

c) grupa I, pentru copii cu masa între 9 şi 18 kg;

d) grupa II, pentru copii cu masa între 15 şi 25 kg;

e) grupa III, pentru copii cu masa între 22 şi 36 kg.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate

ADMINISTRATIE

Lucrări de modernizare a trotuarelor și rigolelor pe o porțiune din DJ 107C, la Vințu de Jos. Valoarea investiției

Publicat

Trotuarele și rigolele aflate pe o porțiune a străzii Lucian Blaga (DJ 107C) din comuna Vințu de Jos urmează să fie modernizate printr-o investiție de peste 1,3 milioane de lei. 

Primăria comunei Vințu de Jos a lansat marți, 24 mai, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru modernizarea trotuarelor și rigolelor de pe strada Lucian Blaga (DJ 107C).

Valoarea totală este estimată la 1.349.755,03 de lei, fără TVA. 

Administrația locală dorește astfel încheierea unui contract de execuție lucrări privind modernizarea trotuarelor și rigolelor de pe strada Lucian Blaga din comună.

Potrivit caietului de sarcini, lungimea sectorului de drum modernizat este de 570 de metri, de la km 14+670 la km 15+240.

Pe porțiunea mai sus menționată se propun lucrări de modernizare trotuare și rigole, lucrări de construcții drum și lucrări de canalizare pluvială, canal tehnic și amenajare spații verzi.

Profilul transversal cu parte carosabilă va avea lățimea de 6 metri, cu circulație în două sensuri. Covorul asfaltic va fi încadrat cu bordură mare pe partea dreaptă și acostament consolidat cu lățimea de un metru pe partea stângă.

În ampriză, pe partea stângă se va crea un spațiu verde, o pistă de biciclete/trotuar cu lățimea de 2,8 m, încadrate stânga cu bordură mică și dreapta cu rigolă scafa.

Pe partea dreaptă, se va realiza un trotuar cu lățime de 80 cm, încadrat cu bordură mare spre carosabil și bordură mică spre taluz. Apele pluviale se vor colecta prin guri de scurgere și vor descarca în canalizarea pluvială iar pe partea dreaptă se va realiza un șanț de pământ în afara platformei.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

25 mai, Ziua Internațională a Copiilor dispăruți. Mii de copii din România, dispar anual de acasă

Publicat

La 25 mai este marcată, anual, Ziua internaţională a copiilor dispăruţi, cu scopul de a aduce în prim-plan tragedia copiilor răpiţi, de a-i informa pe părinţi în legătură cu măsurile pe care le pot lua pentru a-şi proteja copiii şi pentru a ne aduce aminte de copiii care nu au fost găsiţi niciodată.

Istoricul acestei zile internaţionale începe cu anul 1983, atunci când preşedintele SUA, Ronald Reagan, a avut iniţiativa de a declara ziua de 25 mai ca fiind a copiilor dispăruţi.

La 25 mai 1979, Etan Patz, un băieţel de şase ani din Manhattan, a dispărut fără urmă. Notorietatea cazului a dus, în SUA, la apariţia unei adevărate mişcări dedicate cazurilor de minori dispăruţi, la modificarea legislaţiei şi îmbunătăţirea metodelor de depistare a copiilor dispăruţi.

Începând cu 2001, ziua dedicată copiilor dispăruţi a devenit internaţională, fiind promovată de Centrul internaţional pentru copiii dispăruţi şi exploataţi (International Centre for Missing & Exploited Children).

Sărăcia extremă şi lipsa de educaţie – cauze principale ale fenomenului

La 10 martie 2020, Camera Deputaţilor din Parlamentul României a aprobat înfiinţarea unei Comisii parlamentare de anchetă privind situaţia cazurilor copiilor dispăruţi.

Obiectivele comisiei de anchetă au fost, printre altele, analiza cazurilor care duc la dispariţia copiilor; modalităţile de prevenire a acestui fenomen, analiza activităţii instituţiilor abilitate la nivel central şi local în soluţionarea, cu celeritate, a cazurilor copiilor dispăruţi.

În ziua de 24 noiembrie 2020, proiectul de Hotărâre al Camerei Deputaţilor privind concluziile şi măsurile Comisiei parlamentare de anchetă privind situaţia cazurilor copiilor dispăruţi a fost adoptat de plenul Camerei, cu majoritate de voturi.

Potrivit documentului, cauza principală de natură sistemică a dispariţiei minorilor, fie din centrele specializate, fie din familia naturală sau lărgită, din familii dezorganizate sau familii care şi-au abandonat copii către rude, plecând la muncă în străinătate, este sărăcia extremă şi lipsa de educaţie care creează ulterior posibilitatea racolării, traficării şi exploatării acestora.

Comisia parlamentară de anchetă a transmis Guvernului mai multe recomandări şi măsuri privind prevenirea şi combaterea fenomenelor de trafic de persoane şi dispariţie de copii.

Prima dintre acestea a fost dezvoltarea unui mecanism administrat şi a unui cadru legal coerent de colaborare, cooperare şi coordonare mai bună între toate instituţiile de căutare, cercetare şi anchetă a persoanelor dispărute şi/sau traficate şi instituţiile de asistenţă socială şi protecţie a copilului care să se aplice distinct faţă de prevederile Codului de Procedură Penală.

Totodată, deputaţii au recomandat abordarea fenomenelor de dispariţie de copii şi a traficului de persoane în viitoarea Strategie Naţională de Apărare a Ţării pentru perioada 2025-2030 din perspectivă internă, ca obiectiv de securitate naţională şi reglementarea clară a mecanismelor de lucru a poliţiştilor care acţionează în activităţi de căutare, pentru a avea acces la instrumentele oferite de Codul de Procedură Penală pentru interceptare şi localizare a minorului dispărut.

Mii de sesizări privind copii dispăruți

La 25 mai 2020, organizaţia Salvaţi Copiii a anunţat că, între aprilie 2019 şi mai 2020, „au fost înregistrate 6.475 de sesizări privind minori care au dispărut de acasă, un bilanţ dramatic, în condiţiile în care 192 au vârste până la 10 ani, 1.623 cu vârsta cuprinsă între 10-14 ani şi 4.660 mai mari de 14 ani, potrivit datelor furnizate de Direcţia de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului General de Poliţie”.

În aceeaşi perioadă de timp, potrivit aceleiaşi surse, 6.742 de minori au fost găsiţi, dintre care: 207 cu vârste până la 10 ani; 1.711 cu vârsta cuprinsă între 10-14 ani; 4.824 mai mari de 14 ani.

Recomandările Poliției

Pentru părinți:

Pentru a evita dispariţia copilului dumneavoastră:

 • Supravegheaţi-vă în permanenţă copilul, la joacă, atunci când vă aflaţi la cumpărături şi în zonele aglomerate! Câteva clipe de neatenţie sunt suficiente ca acesta să dispară sau să se accidenteze.
 • Învăţaţi-l că are voie să plece doar cu permisiunea dumneavoastră şi că trebuie să spună întotdeauna unde şi cu cine pleacă!
 • Explicaţi-i, pe înţelesul său, cu exemple concrete, că nu este bine să intre în vorbă cu persoane străine şi nici să accepte de la acestea diverse obiecte sau promisiuni! În niciun caz nu trebuie să se urce în maşinile necunoscuţilor sau să îi însoţească pe aceştia, indiferent de pretext.
 • În concedii, acordaţi o atenţie sporită supravegherii copilului dumneavoastră! Aglomeraţia şi mediul străin reprezintă factori de risc care pot favoriza pierderea acestuia.
 • Nu-l trimiteţi singur la cumpărături, mai ales în locurile pe care nu le cunoaşte!
 • Asiguraţi-vă că ştie numele şi numărul de telefon al părinţilor, precum şi adresa la care locuieşte!
 • Învăţaţi-l că, dacă se pierde de dumneavoastră, trebuie să rămână în zona unde v-a văzut ultima dată şi să apeleze la un poliţist sau la un adult însoţit de un copil!
 • În cazul dispariţiei copilului, alertaţi imediat Poliţia la numărul de telefon 112 sau sunaţi la  numărul 116.000.

În cazul în care copilul dumneavoastră a dispărut:

 • Verificaţi la rude şi prietenii apropiaţi dacă copilul nu se află la aceştia!
 • Anunţaţi în cel mai scurt timp Poliţia! Sesizarea dispariţiei unui copil se poate face prin apel la numărul de urgenţă 112, prin sesizare directă la sediul unităţii de poliţie sau prin sesizarea verbală a unei patrule din teren.
 • Păstraţi-vă calmul! Chiar dacă vă aflaţi într-o stare de emoţie puternică, este foarte important să vă stăpâniţi, pentru a oferi poliţiştilor toate detaliile ce îi pot ajuta să vă găsească copilul în cel mai scurt timp.

Trebuie să fiţi în măsură să furnizaţi anchetatorilor:

 • descrierea semnalmentelor şi a semnelor particulare;
 • câteva fotografii recente ale copilului;
 • o înregistrare audio-vizuală, dacă dispuneţi de aşa ceva;
 • descrierea obiectelor de vestimentaţie cu care era îmbrăcat la momentul dispariţiei, precum şi a obiectelor pe care le avea asupra sa;
 • împrejurările în care a dispărut;
 • profilul său psihic şi moral, starea de sănătate;
 • o listă cuprinzând persoanele din anturajul său, locuri pe care obişnuia să le frecventeze;
 • datele de contact ale adulţilor apropiaţi (bunici, unchi, mătuşi, vecini);
 • în general, orice informaţie care vi se pare de interes pentru poliţişti (riscul de a fi fost luat de un membru al familiei, certuri recente, antecedente de părăsire a domiciliului, dispariţia unor obiecte personale din camera sa).

Recomandări pentru copii:

Pentru a nu vă pierde de părinţi:

 • Nu vă îndepărtaţi de părinţi atunci când vă aflaţi în oraş, la cumpărături sau pe stradă, în vacanţe!
 • Nu intraţi în vorbă cu persoane necunoscute şi nu răspundeţi invitaţiei acestora de a le însoţi, indiferent ce vă spun acestea! Nu vă lăsaţi intimidaţi de ameninţări sau impresionaţi de promisiunile acestora – atunci când sunteţi acostaţi de asemenea persoane, îndepărtaţi-vă de acestea şi apelaţi la cineva cunoscut!
 • Dacă vă pierdeţi de părinţi, rămâneţi în zona în care i-aţi văzut ultima dată şi apelaţi la sprijinul unui adult (preferabil de la o instituţie, un magazin etc.)! Dacă vedeţi un poliţist în zonă, adresaţi-vă acestuia!

surse: Agerpres, IGPR

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate

ECONOMIE

ANAF: 25 mai, ultima zi în care se mai poate depune Declarația Unică privind impozitul pe venit

Publicat

Termenul limită pentru depunerea Declaraţiei Unice privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice este 25 mai 2022, anunță ANAF.

Declarația unică, respectiv formularul 212, se completează şi se depune de către persoanele fizice care în anul de impunere au realizat, individual sau într-o formă de asociere, venituri sau pierderi din România sau/şi din străinătate şi care datorează impozit pe venit şi contribuții sociale obligatorii, potrivit prevederilor Codului fiscal.

25 mai, termen limită pentru depunerea Declarației Unice
Declarația se completează și se depune și de către persoanele fizice care nu realizează venituri și care optează pentru plata contribuției de asigurări sociale de sănătate.

Atât prin Formularul 230, cât și prin intermediul Declarației Unice, contribuabilii pot dispune asupra destinației unei sume reprezentând până la 3,5% din impozitul datorat pentru susținerea entităților nonprofit care se înființează și funcționează în condițiile legii și a unităților de cult, precum și pentru acordarea de burse private, au mai precizat reprezentanții ANAF.

Recomandările ANAF pentru depunerea declarației unice

Potrivit unui comunicat al ANAF, declaraţia unică se completează şi se depune de către persoanele fizice care în anul de impunere au realizat, individual sau într-o formă de asociere, venituri/pierderi din România sau/şi din străinătate şi care datorează impozit pe venit şi contribuţii sociale obligatorii, potrivit prevederilor Codului fiscal.

ANAF recomandă ca Declaraţia unică să fie depusă prin mijloace electronice de transmitere la distanţă, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, respectiv prin intermediul serviciului „Spaţiul privat virtual” (SPV) sau pe site-ul recomandat de ANAF , cu semnătură electronică calificată.

De asemenea, formularul poate fi depus şi în format hârtie, direct la registratura organului fiscal sau prin poştă, cu confirmare de primire (data depunerii declaraţiei în format hârtie este data înregistrării acesteia la organul fiscal sau data depunerii la poştă, după caz).

Pentru completarea şi depunerea Declarației unice (DU) contribuabilii pot solicita sprijin, astfel:

 • apelând Serviciul central de asistență telefonică a contribuabililor – Call – center, la numărul de telefon 031.403.91.60
 •  prin e-mail, accesând Formularul de contact disponibil pe portalul ANAF şi în serviciul Spațiul Privat Virtual
 • pe pagina de Facebook ANAF și pe canalul de Youtube vor fi publicate modele de completare a Declarației Unice.

Pe site-ul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală sunt publicate toate informațiile detaliate despre declarația unică (Formularul 212 pentru descărcare, baza legală, modele de completare a DU, Broşură privind DU etc.).

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Statistici T5

Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax