Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VOT cu urna mobilă, încheiat la Penitenciarul Aiud. Doar șase deținuți cu drept de vot în acest an, la alegerile locale

Publicat

aiud penitenciar

Doar șase deținuți de la Penitenciarul Aiud dintre cele 637 persoane private de libertate, au drept de vot, la alegerile locale din 2020. Aceștia au votat cu urna mobilă. Votul s-a încheiat după ora 13.00.

În penitenciar a fost amenajat un spaţiu corespunzător în cadrul unităţii, pentru amplasarea urnelor şi a cabinelor de vot, cu dotări minime pentru asigurarea secretului votului.

A fost obligatorie purtarea măștii și mănușilor. S-a impus evitarea contactului dintre deţinuţii care și-au exercitat dreptul de vot.

Potrivit reprezentanților Penitenciarului, procesul de votare în cadrul unității s-a desfășurat fără probleme.

Echipa biroului electoral al secţiei de votare, care s-a deplasat cu urna specială a fost supusă triajului epidemiologic la intrarea în unitate şi au completat chestionarul COVID-19. Purtarea echipamentului individual de protecţie a fost obligatorie din momentul accesului în unitate. Totodată, pe toată durata desfăşurării procedurilor de votare, a fost impusă distanţarea fizică faţă de persoanele private de libertate şi faţă de personalul angajat al unităţii.

Procedura de vot la penitenciar

Persoanele deţinute în baza unui mandat de arestare preventivă sau persoanele care execută o pedeapsă privativă de libertate, dar care nu şi-au pierdut drepturile electorale şi care au domiciliul sau reşedinţa în unitatea administrativ-teritorială pe raza căreia se află penitenciarul sau locul de deţinere, votează prin intermediul urnei speciale.

În vederea exercitării dreptului de vot, directorul penitenciarului sau al locului de detenţie, după caz, eliberează temporar persoanelor în cauză, numai pentru exercitarea dreptului de vot, actul sau documentul de identitate aflat în dosarul individual.

În ziua votării, directorul penitenciarului sau al locului de deţinere va permite accesul echipei biroului electoral al secţiei de votare, care se deplasează cu urna specială; operaţiunea de votare va avea loc într-un spaţiu anume amenajat, care trebuie să beneficieze de dotări minime pentru asigurarea secretului votului.

Persoanele aflate în arest la domiciliu îşi exercită dreptul de vot prin intermediul urnei speciale, în măsura în care solicită această modalitate de vot, dacă au domiciliul sau reşedinţa în unitatea administrativ-teritorială pe raza căreia execută măsura.

Preşedinţii birourilor electorale ale secţiilor de votare vor dispune măsurile necesare, astfel încât la ora încheierii votării – ora 21,00 – urna specială să se afle în localul de vot.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax