Connect with us
Advertisement

Eveniment

62 la sută dintre români nu mai practică deloc activitate fizică. România, în TOP 5 cele mai sedentare țări din lume

Publicat

62% dintre români nu mai practică deloc activitate fizică potrivit ultimelor statistici, a afirmat joi preşedintele Institutului Sportiv Român, Adrian Socaciu.

„Vreau să fac o radiografie în cifre a ceea ce înseamnă sport şi gaming în momentul de faţă. Datele ne spun că 62% dintre români nu mai practică deloc activitate fizică şi România se află în top 5 cele mai sedentare ţări din lume în momentul de faţă.

Şi avem 2% dintre români care frecventează în mod activ sălile de sport şi 18% care aleg să facă mişcare”, a afirmat Socaciu, citat de Agerpres.ro.

Referitor la activitatea de gaming, Socaciu a spus că 7,9 milioane de români se joacă pe o platformă, dintre aceştia doar 45% aleg să şi plătească pentru jocurile respective.

„În momentul de faţă România are al treilea cel mai mare procentaj de fumători şi 37% dintre tineri consumă alcool cel puţin o dată pe săptămână. Dacă ne referim la gaming, avem alte date, vorbim în momentul de faţă de 7,9 milioane de români care se joacă, indiferent că vorbim de smartphone, PC, console sau tablete.

Circa 45% dintre cei care se joacă declară că plătesc, iar 55% preferă să le descarce de pe torente. Din cele 8 milioane de români care se joacă, 52% sunt bărbaţi, 48% sunt femei, 39% dintre jucători sunt adulţi cu studii superioare şi 48% din cei 8 milioane sunt căsătoriţi, ceea ce ne spune că gamingul este practicat nu doar de copii, cât şi de adulţi.

Dacă revenim la sport, România are în momentul de faţă la nivel de medalii, 90 de medalii de aur, 97 de argint şi 129 de bronz la Jocurile Olimpice”, a mai spus Socaciu, la eFAST Gaming şi Sport, organizat de Uniunea Naţională a Barourilor din România şi Institutul Naţional pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Avocaţilor, în parteneriat cu Institutul Sportiv Român.

Evenimentul a reunit profesionişti din lumea gamingului şi a sportului, avocaţi, experţi şi psihologi, pentru a discuta dintr-o perspectivă interdisciplinară despre sportul electronic versus sportul tradiţional.

Evenimentul a fost gândit ca o platformă de dezbatere pe subiecte de interes pentru tineri, în cadrul căruia profesionişti din diverse domenii să ofere, prin expertiză şi studii de impact, o perspectivă realistă asupra gamingului şi sportului, asupra regulilor performanţei, influenţei jocurilor pe calculator şi asupra implicaţiilor juridice ale gamingului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. OrizontAB

    vineri, 16.02.2024 at 09:43

    E rezultatul stadioanelor reamenajate si ulterior protejate cu lant cu lacãt…:))
    Felicità!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement