Eveniment
A fost semnat contractul pentru primul lot al Autostrăzii Sibiu – Pitești. Cât va costa și când va fi gata construcţia
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a semnat duminică contractul pentru primul lot din Autostrada Sibiu-Pitești. Porțiunea de 13 kilometri, cuprinsă între Sibiu și Boiţa, va fi construită de austriecii de la Porr Construct. Aceștia au mai realizat în România lotul 4 din autostrada Sebeș – Turda, între Decea și Turda, dat în folosință anul trecut.
Constructorul va avea la dispoziție un an pentru proiectare și alți trei ani pentru execuție. Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a transmis că nu va accepta întârzieri cu privire la termenele asumate.
Valoarea contractului pentru realizarea celor 13 km de autostradă (km 0+000 – km 13+170), este de aproximativ 612.647.863,38 lei fără TVA (129 milioane euro), adică un cost/km de aproximativ 10 milioane euro fără TVA. Constructorul va avea la dispoziție patru ani, din care un an pentru activitatea de proiectare și trei ani pentru execuția lucrărilor. Garanția lucrărilor este de 10 ani (120 luni).
Traseul autostrăzii va începe în zona localității Șelimbăr, la intersecția cu centura Sibiu. Aliniamentul se continuă la vest de DN7, în paralel cu acesta, fiind amplasat într-o zona colinară până la km 6, în zona localității Veștem. În continuare, traseul autostrăzii traversează la vest de Tălmaciu, drumul județean DJ 105G, Avrig – Marsa – Tălmaciu – Sadu, pana în zona Boița unde este prevazut un nod rutier ce asigură conectivitatea temporara a autostrăzii Sibiu-Pitești cu DN7.
Autostrada Sibiu-Piteşti ar urma să aibă o lungime de 122,1 kilometri şi este împărţită în cinci loturi, Sibiu-Boiţa, Boiţa-Cornetu, Cornetu-Tigveni, Tigveni-Curtea de Argeş şi Curtea de Argeş-Piteşti, va avea opt noduri rutiere şi nouă tuneluri.
„Am atras atenția antreprenorilor că toate obligațiile asumate prin contractele respective trebuie realizate, pentru că știu la ce se înhamă când participă la licitații și că nu vom accepta întârzieri cu privire la termenele asumate. Iar la claim-uri nici să nu se gândească! Le am zis sa respecte mediul antreprenorial romanesc. Așa cum statul îi plătește pe ei, așa și ei să-și respecte subcontractorii români”, a scris duminică seara ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, pe o rețea de socializare.
Foto: arhivă
sursa: hotnews.ro
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News