Connect with us
Advertisement

Eveniment

Agențiile de pariuri, cazinourile și păcănelele, mutate la periferia localităților. Legea a fost votată la Senat

Publicat

Legea prin care agențiile de pariuri, cazinourile și păcănelele vor trebui mutate la periferia localităților a fost aprobată, marți, de Senat.

Proiectul este depus de PSD, iar în acest caz for decizional este Camera Deputaților.

Jocuri de noroc, doar la periferie

Potrivit actului normativ, spațiul pentru jocuri de noroc trebuie să fie situat la cel mult 50 de metri de limita teritorială a orașului/municipiului sau a comunei.

Prin urmare, sălile de jocuri de noroc ar urma să fie mutate la periferia localităților, la 60 de zile de la publicarea legii în Monitorul Oficial.

Excepție fac agențiile Loto, pentru comercializarea propriilor produse.

Cel mult un punct de lucru la 20.000 de locuitori

Numărul de licențe pentru spațiile destinate jocurilor de noroc va fi stabilit în funcție de numărul de locuitori, dovedit prin adeverință eliberată de autoritatea administrației publice locale. Va fi cel mult un punct de lucru la 20.000 de locuitori.

Va trebui precizat explicit că este vorba despre licență de jocuri de noroc, pentru a fi evitate situațiile în care operatorii ar putea folosi alte afaceri, cum ar fi baruri sau restaurante, ca mijloc de atragere a clienților pentru jocurile de noroc.

La o singură locație, vor putea fi cel mult 20 de aparate/slot-machine pe care un operator le poate avea.

În proiect se mai arată că spațiile de jocuri de noroc trebuie să nu se afle „la mai puțin de 300 m de un așezământ de învățământ, inclusiv campusurile aferente acestuia, un așezământ de cultură, artă, sănătate, cu caracter social, de culte religioase și alte asemenea sau în incinta acestora”.

Proiect susținut de PSD, dar cu aviz negativ de la Guvern

Toți cei 91 de senatori prezenți marți la ședință au votat ”pentru” acest proiect.

„Guvernul a trimis un punct de vedere tehnic, chiar dacă e negativ. PSD a votat proiectul, noi l-am susținut, noi l-am depus, premierul Ciolacu l-a susținut. A fost o decizia politică, punctul de vedere al guvernului este unul tehnic”, a declarat, pentru Libertatea, Lucian Romașcanu, liderul grupului PSD din Senat.

Avizul negativ emis de Guvern este semnat de primul ministru, Marcel Ciolacu. Proiectul a fost depus în Parlament de mai mulți social-democrați, printre care Marcel Ciolacu și Alfred Simonis, președintele Camerei Deputaților, potrivit sursei citate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement