Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

ALERTĂ: O nouă variantă a metodei ”Accidentul”, pusă în practică la Alba Iulia. Cel puțin trei familii, sunate de infractori

Publicat

Ceea ce pare o nouă variantă a metodei de înșelăciune cunoscută sub numele de ”Accidentul” a început să fie pusă în practică la Alba Iulia. 

Cel puțin 3 familii din oraș au fost puse pe jar, marți, după ce au fost apelate telefonic, pe fix, de persoane necunoscute.

Un preot cunoscut din Alba Iulia a fost sunat de către o persoană care se dădea drept fiica sa, Alexandra B. și care îl anunța că este în stare gravă la Spitalul Județean Alba.

Vocea de la celălalt capăt al firului părea să cunoască o serie de detalii legate de familie.

Chiar dacă preotului i s-a părut că ceva este în neregulă și că vocea nu este a fiicei sale, totuși s-a dus rapid la secția de Urgențe a spitalului.

Mai mult, a sunat-o și pe soție, căreia i-a spus de asemenea să vină acolo.

La fața locului a constatat că era al treilea caz similar produs într-o singură zi.

Oamenii au hotărât să depună plângeri la IPJ Alba. Aceștia spun că nu înțeleg care a fost scopul infractorilor, în condițiile în care, spre deosbire de metoda clasică ”Accidentul”, nu li s-au cerut bani în mod direct.

Citește și: VIDEO: Cum sună la telefon Metoda „Accidentul”. Un bărbat a înregistrat convorbirea: ”Puișor! Te spun eu la Poliție!”

Reprezentanții Poliției au transmis că vor face precizări în legătură cu aceste situații.

UPDATE: Precizările IPJ Alba

ATENȚIE LA ESCROCI!

Atenție, stimați cetățeni! Noi tentative de înșelăciune prin metoda „accidentul” au fost înregistrate la Alba Iulia. Inspectoratul de poliție Județean Alba readuce în atenție recomandările pentru prevenirea acestui tip de înșelăciune și îi felicită pe cetățenii care nu dau curs acestor solicitări și sesizează poliția.

În ultimele 24 de ore, la nivelul Poliției Municipiului Alba Iulia au fost semnalate trei tentative de înșelăciune, prin metoda „accidentul”.

Trei persoane, din Alba Iulia, au refuzat să de-a curs solicitărilor de a plăti sume de bani, după ce au fost contactate telefonic, de către persoane necunoscute, care după ce și-au atribuit diferite calități, le-au prezentat situații neadevărate și au susținut că un membru al familiei acestora a fost implicat într-un accident rutier.

Atragem din nou atenţia cetăţenilor că atunci când primesc un telefon sau sunt abordaţi de persoane necunoscute care-şi atribuie diferite calităţi, să se asigure cu privire la informaţiile primite.

Persoanele care doresc să vă înșele sunt actori foarte buni, care posedă un simț natural în a identifica victimele și care ştiu cum să manipuleze pentru a-şi atinge scopul!

Pentru a evita să deveniţi victime ale escrocilor, poliţiştii vă recomandă să manifestaţi prudenţă în cazul în care primiţi un astfel de telefon şi să nu daţi curs respectivei solicitări, în ciuda reacţiei emoţionale de moment.

Nu trimiteţi bani prin persoane necunoscute, în speranţa că îi veţi ajuta pe cei dragi și nu daţi crezare imediat unor „poveşti” anunţate telefonic de persoane care pretind că au calitate oficială ci sunaţi la poliţie, pe numărul de urgenţă 112 sau adresaţi-vă, imediat, celei mai apropiate unităţii de poliţie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax