Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ANAF caută bancă pentru încasarea impozitelor, taxelor și contribuțiilor prin Ghișeul.ro

Publicat

ghiseul roANAF a lansat licitația pentru servicii bancare de acceptare a plăților de impozite, taxe, contribuții și a altor sume datorate bugetului general consolidat, efectuate cu carduri de plată în sistem on-line prin Ghișeul.ro, valoarea estimată fără TVA a acordului cadru fiind între 1.559.823 lei și 1.871.787 lei, arată datele publicate marți în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP).

Toate sumele încasate vor fi transferate integral contul ANAF, dar va exista un comision pentru tranzacțiile online stabilit la nivelul de 2% din valoarea tranzacției, dar nu mai mare de 30 lei, care va fi suportat de Fisc. Se vor accepta la plata cardurile emise sub sigla Visa, Mastercard sau echivalent, indiferent de țara în care aceste instrumente au fost emise.

Potrivit Caietului de sarcini, „ofertantul va deschide, la solicitarea și pe numele Autorității contractante un cont colector unic, denominat în lei, la nivelul căruia se vor încasa sumele aferente tranzacțiilor (autorizate) efectuate în Sistemul Național Electronic de Plăți (SNEP – n.a Ghișeul.ro) utilizând standardul de securitate 3D-Secure. Sumele astfel încasate vor fi transferate integral în contul Autorității Contractante deschis la Trezoreria Operativă Centrală, fiind interzisă reținerea de sume sau diminuarea valorii acestora către instituția de credit acceptatoare, indiferent de motiv”.

De asemenea, ofertantul trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

– să fie înregistrat în platforma de tranzacționare a SNEP (n.a Ghișeul.ro) la momentul depunerii ofertei, ofertantul fiind obligat să prezinte copie certificată conform cu originalul după convenția încheiată între acesta și operatorul SNEP (n.a Agenția pentru Agenda Digitală a României – AADR).

– să fie certificat 3D Secure în vederea acceptării online a plăților cu cardul;

– să fie autorizat de BNR

Ofertantul se va obliga să instruiască gratuit personalul din cadrul Autorității Contractante, astfel încât să fie evitate riscurile și neconformitățile în ceea ce privește decontarea sumelor încasate prin intermediul SNEP.

Comisionul pe tranzacțiile efectuate în sistem online se stabilește procentual la valoarea tranzacției fără a depăși limitele maxime stabilite prin Ordinul comun nr. 168/14/95/2011 sau orice alt act normativ care va reglementa această situație, respectiv limita de 2% din valoarea tranzacției și nu va fi mai mare de 30 RON/tranzacție în situația în care, prin aplicarea cotei de 2% rezultă o sumă mai mare de 30 lei.

Comisionul de tranzacționare se va aplica doar tranzacțiilor autorizate, și nu va fi aplicat pentru tranzacțiile refuzate sau anulate din orice motive.

Comisionul pentru verificarea conformității transferului de date cu specificatiile standard ale SNEP se va percepe o singura dată, la înregistrarea Autorității Contractante în SNEP și nu va depăși echivalentul în lei a 300 de euro sau orice alt nivel care se va stabili prin acte normative de modificare calculat la cursul de schimb comunicat de BNR, valabil în ziua plății.

Singurul alt tip de comision ofertat și acceptat va fi, în afara celui menționat mai sus, cel aferent transferurilor efectuate de instituțiile de credit acceptatoare de plăți electronice, iar nivelul acestuia nu va depăși nivelul comisionului standard practicat de instituțiile de credit pentru decontarea ordinelor de plată de mică și mare valoare în relația cu alte instituții de credit.

Ofertantul nu va solicita Autorității Contractante constituirea niciunui fel de garanții și nu va solicita Autorității Contractante alte costuri sau comisioane, inclusiv licențe, mentenanțe, update sau upgrade etc cu excepția comisionului pe tranzacție.

Din datele existente la nivelul Autorității Contractante a rezultat că:

– valoarea plăților sub pragul de 6.000 RON la nivelul anului 2015 este de 2,574,929,179.63 (n.a lei).

– numărul de plăți peste pragul de 6.000 RON la nivelul anului 2015 este de aproximativ 68.526.

Sumele menționate anterior reprezintă încasările pentru toate tipurile de taxe și impozite cuvenite bugetului general consolidat, iar prin Ordinul Ministrului Finanțelor Publice se vor stabili tipurile de creante care vor putea fi plătite online prin intermediul SNEP.

Anunțul ANAF publicat în SEAP implica încheierea unui acord-cadru cu maxim 3 agenți economici, durata acestui acord cadru fiind de 32 de luni.  Contractele subsecvente urmează să se atribuie prin reluarea competiției. În executarea acordului-cadru, contractele se vor atribui anual; valoarea estimată a celui mai mare contract subsecvent este de 584.416,20 lei fără TVA.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 23 august. Data limită de evaluare a ofertelor este 19 septembrie. Contractul este finanțat din fonduri bugetare.

sursa: hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax