Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ancheta accidentului aviatic din Apuseni: Procurorii militari au primit înregistrări video şi au cerut declasificarea comunicărilor prin 112

Publicat

Procurorii militari au comunicat date noi privind ancheta deschisă în cazul accidentului aviatic din Apuseni, în urma căruia şi-au pierdut viaţa, în 20 ianuarie, pilotul Adrian Iovan şi studenta Aura Ion. În perioada 17 – 21 martie, au fost audiate nouă persoane, martori şi părţi civile.

De asemenea, au fost solicitate şi obţinute de la Consiliul Suprem de Apărare a Ţării documentele prezentate în şedinţa din data de 2 februarie 2014 privind accidentul aviatic.

De la Şcoala Superioară de Aviaţie Civilă s-au primit înregistrările video ale aeronavei din momentele anterioare decolării.

“În interesul efectuării cercetărilor în cauză, au mai fost solicitate:

– de la Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, declasificarea materialelor privind comunicările efectuate prin intermediul serviciului „112” la data de 20 ianuarie 2014, în legătură cu accidentul aviatic, precum şi relaţii privind tehnicile de localizare a apelanţilor acestui serviciu;

– de la Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), relaţii privind modalitatea tehnică în care furnizorii de servicii publice de telefonie asigură preluarea apelului la serviciul de urgenţă „112” şi facilitează localizarea acestor apeluri de către SNUAU „112”;

– de la Institutul de Medicină Legală Cluj Napoca, avizarea raportului de constatare medico-legală privind pe victima I.A. (Adrian Iovan – n.r.)”, transmit procurorii, într-un comunicat de presă.

În cauză urmează să se desfăşoare noi audieri.

Precizăm că familia studentei Aura Ion s-a constituit parte civilă în acest dosar.

Pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion şi-au pierdut viaţa în accidentul aviatic produs în 20 ianuarie, în Munţii Apuseni, într-o zonă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa dintre judeţele Cluj şi Alba. În accident au fost răniţi copilotul Răzvan Petrescu şi medicii Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Spitalul Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul “Sfânta Maria” şi Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuş, judeţul Bihor.

Echipa medicală din avion mergea de la Bucureşti la Oradea, unde urma să preleveze ficatul de la un donator de peste 60 de ani care suferise un accident vascular cerebral.

Epava avionului şi victimele au fost găsite de trei localnici, după căutări care au durat aproximativ cinci ore şi la care au participat pompieri salvatori, jandarmi montani, poliţişti, salvamontişti, angajaţi ai Parcului Naţional Munţii Apuseni şi localnici.

Cercetările în dosarul accidentului din Apuseni sunt efectuate de procurorii militari din Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, după ce Parchetul Curţii de Apel Alba Iulia şi-a declinat competenţa, în 4 februarie, din cauză că trebuie audiate persoane din instituţii centrale ale statului cu atribuţii în gestionarea situaţiilor de urgenţă.

Citeşte şi Dosarul accidentului aviatic din Apuseni: ROMATSA a trimis Parchetului transcrierea convorbirilor purtate de personalul instituţiei

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax