Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ANRM: La Roșia Montană nu există alte elemente ce pot fi exploatate în afară de aur şi argint. S-au făcut analize în laboratoare autorizate

Publicat

Toate elementele existente la ora actuală la Roşia Montană, în afară de aur şi argint, sunt sub gradul de a fi exploatate, a afirmat, marţi, după şedinţa Comisiei Speciale pentru proiectul minier din Munţii Apuseni, Gheorghe Duţu, preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale (ANRM).

În urma analizelor care s-au făcut până în prezent în laboratoare autorizate, a rezultat faptul că nu sunt alte elemente chimice care ar putea, la ora actuală, să fie exploatate la Roşia Montană. Nu putem discuta în procente despre ce posibilitate ar fi să fie descoperite şi alte elemente pentru a fi exploatate acolo. S-au făcut teste de fezabilitate, în laboratoare internaţionale acreditate, auditate. Deci, elementele care există la ora actuală în zonă sunt sub gradul de a fi exploatate„, a menţionat Duţu.
Oficialul ANRM a menţionat, marţi, în Comisia Specială, că produsul final minier ce va ieşi în urma exploatării de la Roşia Montană va conţine 17% aur şi 83% argint, conform legislaţiei şi acordului încheiat cu investitorul.
Parlamentarii comisiei speciale pentru Roşia Montană s-au reunit, marţi, pentru a discuta despre investiţia pe care canadienii de la Roşia Montană Gold Corporation (RMGC) vor să o deruleze într-un proiect de extracţie a aurului.
De miercuri, timp de două zile, membrii comisiei se vor deplasa la Roşia Montană, unde au întâlniri cu reprezentanţi ai minerilor, ai companiei Roşia Montană Gold Corporation, ai ONG-urilor şi autorităţilor.
Parlamentarii au termen până în 20 octombrie să încheie raportul cu privire la exploatarea minieră, documentul urmând să foe depus în prima fază la Senat.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Rusu Mirel

    luni, 18.11.2013 at 16:45

    Obiectivul RMGC pe termen lung: construirea in aceasta regiune a unei companii miniere puternice, cu respect pentru mediu. In dezvoltarea Proiectului Rosia Montana va fi nevoie de doi ani pentru a construi infrastructura de minerit, urmati de un ciclu operational de 16 ani si de 7 ani pentru reabilitare si inchidere. Studiul EIA al RMP prezinta in detaliu toate activitatile care vor avea loc in acest interval. Proiectul reprezinta un angajament considerabil si pe termen lung.
    Compania este in continuare interesata de alte posibile proprietati din jurul Rosiei Montane. Regiunea este bogata in resurse si este posibil ca si alte companii sa considere regiunea demna de explorare si investitii.

  2. Tudor Pop

    luni, 25.11.2013 at 23:33

    La Rosia Montana nu exista uraniu, aceasta este o pura speculație. Dovada stau 1200 de foraje efectuate de noi pana la 300 metri adancime. Datele RMGC au fost auditate independent si sunt la Agentia Nationala pentru Resurse Minerale. Existenta uraniului acolo este o pura speculatie.
    Daca luati o galeata de pamant din spatele blocului in care locuiti in Bucuresti, acel pamant contine mai mult uraniu decat cel de la Rosia Montanta. Media de uraniu de la Rosia Montana este sub media generala din scoarta terestra!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax