Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Aproape 70% dintre românii plecați peste hotare intenționează să revină în țară, de sărbători. Care sunt condițiile

Publicat

Aproape 70%dintre cei plecați peste hotare intenționează să revină în România în următoarea perioadă. 44% dintre românii din Diaspora au cumpărat deja biletele de avion spre casă. Românii se tem mai mult de eventualele restricții decât de virus în sine.

Cine intră în carantină la intrarea în România: Tot mai mulți români își fac planuri pentru a se întoarce acasă în perioada următoare. Condițiile relaxate de călătorie pentru turiștii care vin din Uniunea Europeană și dețin certificatul verde contribuie la reunirea famiilor ai căror membri sunt plecați peste hotare la muncă sau la studii.

Vezi și VIDEO OFICIAL: MĂSURILE de relaxare, aprobate de Guvern. STAREA de ALERTĂ, prelungită în România cu 30 de zile

Conform unui studiu realizat de agenția de turism online Vola.ro, 68% dintre respondenți au în plan să vină acasă de sărbători, iar 44% și-au achiziționat deja și biletele pentru revederea cu cei dragi.

Totodată, dacă anterior pandemiei, peste 60% dintre români veneau acasă de cel puțin două ori pe an, de obicei de sărbători și în sezonul estival, în 2021 lucrurile au stat diferit, circa 40% dintre participanții la studiu mărturisind că au avut ocazia să ajungă în țară doar o dată, iar 16% chiar nu au călătorit deloc în România anul acesta.

Posibilele restricții de circulație și schimbările neașteptate i-au ținut pe românii din străinătate departe de familie în ultimele 18 luni. 60% dintre ei chiar și-au anulat cel puțin o dată planurile de călătorie din motive ce țin de pandemie.

37% dintre respondenți au mărturisit că restricțiile impuse de autorități i-au ținut departe de cei dragi de acasă în ultima perioadă, iar alți 22% au declarat că imprevizibilitatea călătoriilor i-a făcut să fie reticenți în a mai face deplasări spre România.

Aproape 60% dintre românii din diaspora se tem de eventualele schimbări apărute peste noapte și de carantină. Un studiu anterior confirmă că temerile românilor sunt temeinice, întrucât unul din trei zboruri a suferit modificări de orar sau chiar anulări în ultimul an, călătorii afectați fiind nevoiți să aștepte și până la 60 de zile pentru rambursare din partea companiilor aeriene.

Circa 60% dintre turiști chiar și-au anulat cel puțin o dată planurile de călătorie din motive ce au legătură cu pandemia, cum ar fi introducerea unor noi restricții care i-au împiedicat să călătorească, ori de îmbolnăviri în familie.

Pe fondul unei cereri mai reduse pentru zboruri, dar și lipsei de personal sau permanentelor schimbări cu privire al regulile de călătorie, companiile aeriene s-au văzut nevoite să anuleze o parte dintre zborurile anunțate în sezonul de toamna-iarna, iar spre anumite destinații chiar să majoreze tarifele pentru a putea acoperi pierderile fără precedent suferite în perioada de lockdown.

Aproximativ un sfert dintre românii care au participat la studiu au declarat că principalul motiv pentru care nu au mai venit în țară în ultima perioadă prețul biletelor de avion sau lipsa opțiunilor convenabile de zbor spre România.

sursă: Mediafax

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax