Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Un lot de energizante ”Hell” retras de pe piață, după ce în compoziția băuturii s-a descoperit o substanță toxică

Publicat

Unul dintre cele mai cunoscute brand-uri de bături energizante din România, Hell, retrage de pe piață un lot de băuturi, din cauza faptului că în compoziția sa s-a descoperit oxid de etilenă, transmite ANSVSA. 

Anunțul a fost publicat de instituția amintită pe pagina de internet. Compania a anunțat retragrea lotului depistat, în conformitate cu decizia ANVSA.

ANSVSA spune că s-a depistat o concentrație mare la produsul „Hell Energy Drink Focus”. Instituția a cerut astfel companiei retragerea lotului resepctiv. Lotul cu pricina, L1161D01, spun oficialii companiei producătoare, a fost retras de pe piață, menționând că:

„Rechemarea de la consumatori a băuturii energizante se refera doar la lotul menționat.

Celelalte loturi ale acestui produs pot fi consumate fără probleme”, spune compania.

Compania producătoare mai spune că cei care au achiziționat băuturile eneregizante din lotul depistat vor primii bani înapoi, după restituirea produsului.

Oxid de etilenă în băutura energizantă Hell Energy Drink Focus 250ml.

Compania SC HELL ENERGY SRL anunță rechemarea de la consumatori a produsului Hell Energy Drink Focus lotul L1161D01

Motivul rechemării: prezentă oxid de etilenă în aditivul utilizat ‐ gumă de carruba.

Conform analizelor efectuate la un laborator acreditat din Ungaria, oxidul de etilena se afla sub limita de detectie in produsul finit, bautura energizanta Hell Energy Drink Focus.

Consumatorii care au întrebări suplimentare sunt rugați să contacteze HELL ENERGY SRL la: office@hellenergy.ro.

Tot mai multe produse depistate cu oxid de etilenă

Începând cu luna septembrie a anului trecut, mii de produse alimentare au fost retrase din cauza contaminării cu oxid de etilenă. Cu toate acestea, Foodwatch a alertat că nu toate statele membre UE iau măsurile necesare. Comisia Europeană a solicitat un răspuns din întreaga UE la acest nou scandal alimentar.

Pentru prima dată la 9 septembrie 2020, Belgia a raportat că semințele de susan din India erau contaminate cu oxid de etilenă. Oxidul de etilenă este utilizat pentru combaterea ciupercilor și bacteriilor într-o serie de țări din afara UE.

Substanța oxid de etilenă este interzisă în producția de alimente din UE. Reziduurile din alimente încalcă legislația europeană în domeniul alimentar.

7.000 de loturi de produse alimentare au fost retrase în Franța

Aproape 7.000 de loturi de produse alimentare au fost retrase în Franța, depistate cu oxid de etilenă. Produsele variază de la semințe de susan la înghețată, piper, ghimbir, șalotă, cafea, pâine, prăjituri. Cu toate acestea, alte țări din Uniunea Europeană nu au luat astfel de măsuri.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Ladoș Dumitru

    miercuri, 08.09.2021 at 12:30

    La cel clasic este vreo problemă?

  2. Alex

    marți, 05.10.2021 at 00:02

    Am băut și eu hell și mă durut burta și mai a rămas oleacă in sticla când m-am uitat era ceva alb chestia asta sa întâmplat în județul Buzău comuna catina sat Corbu la supermaket

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax