EVENIMENT
BACALAUREAT 2019: BAREM și SUBIECTE la ROMÂNĂ, publicate de Ministerul Educației. Cum se punctează lucrările
Ministerul Educației Naționale a publicat luni, în jurul orei 15.00, baremele de notare și subiectele de la proba de Limba și literatura română susținută luni de absolvenții de liceu, în cadrul examenului de Bacalaureat 2019.
Printre cerințele la proba de luni a fost redactarea unui eseu referitor la un text poetic aparținând autorilor Bacovia sau Blaga pentru Real și Arghezi sau Barbu la Uman.
Vezi SUBIECTELE la BACALAUREAT 2019. POEZIE: Bacovia sau Blaga la REAL și Arghezi sau Barbu la UMAN
SUBIECTE proba de Limba și literatura română – BACALAUREAT 2019, publicate de MEN:
E_a_romana_real_tehn_2019_var_01
BAREM proba de Limba și literatura română – BACALAUREAT 2019, publicat de MEN:
E_a_romana_real_tehn_2019_bar_01
În județul Alba, dintre cei 2.334 de absolvenți înscriși la Bacalaureat la proba de Limba și literatura română, au lipsit 68. Au fost și patru cazuri de candidați eliminați din examen.
CALENDARUL examenului de Bacalaureat Național 2019, sesiunea iunie – iulie, probele scrise:
1 iulie 2019: Limba și literatura română – proba E.a) – proba scrisă
2 iulie 2019: Limba și literatura maternă – proba E.b) – proba scrisă
3 iulie 2019: Proba obligatorie a profilului – proba E.c) – proba scrisă
4 iulie 2019: Proba la alegere a profilului și specializării – proba E.d) – proba scrisă
8 iulie 2019: afișarea rezultatelor (până la ora 12,00) și depunerea contestațiilor (orele 12.00 – 16.00)
9-12 iulie 2019: rezolvarea contestațiilor
13 iulie 2019: afișarea rezultatelor finale
A doua sesiune a Bacalaureatului 2019 începe în 21 august, iar primele rezultate vor fi cunoscute în 3 septembrie.
Vezi integral BACALAUREAT 2019: MODELE de SUBIECTE pentru examen, publicate de Ministerul Educaţiei. Testele oficiale
REGULI PENTRU EXAMEN
Se interzice candidaţilor la examenul de bacalaureat să aibă, în sălile de examen, asupra lor, în obiectele de îmbrăcăminte sau încălţăminte, în penare şi altele asemenea sau în băncile în care sunt aşezaţi în sălile de examen:
– orice fel de lucrări: manuale, cărţi, dicţionare, culegeri, formulare, memoratoare, notiţe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidaţi etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor
– telefoane mobile, căşti audio, precum şi orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare/care permite conectarea la internet/la reţele de socializare, ce ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare cu alţi candidaţi/asistenţi din centrul/centrele de examen sau cu exteriorul.
Se interzice candidaţilor la examenul de bacalaureat să comunice între ei sau cu exteriorul, să copieze, să transmită materiale care permit copiatul sau să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notiţe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare între candidaţi sau cu exteriorul.
Candidaţii care încalcă regulile menţionate sunt eliminaţi din examen, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceştia ori de alţi candidaţi, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane şi indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise.
Încălcarea regulilor menţionate va fi considerată tentativă de fraudă, iar candidaţii respectivi nu mai pot participa la probele următoare şi sunt declaraţi „eliminaţi din examen”, fără posibilitatea recunoaşterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării, inclusiv a probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale. Aceşti candidaţi nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de bacalaureat. Calculul celor două sesiuni la care candidaţii „eliminaţi din examen” nu mai au dreptul de a participa se face fără luarea în considerare a sesiunii speciale a examenului de bacalaureat.
Înainte de începerea probelor, asistenţii prezintă candidaţilor prevederile metodologice care vizează organizarea şi desfăşurarea corectă a examenului de bacalaureat şi le solicită să predea toate eventualele materiale şi obiecte care, potrivit reglementărilor în vigoare pentru examenul de bacalaureat, sunt interzise în sala de examen.
După parcurgerea etapelor menţionate, candidaţii vor semna un proces-verbal în care se regăsesc prevederile în acest caz.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News
Dacă ți-a plăcut articolul:
ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.