Connect with us
Advertisement

Eveniment

Bariera de acces în Cetatea Alba Carolina, în ”stand by” din 2015, o investiție inutilă. Unde va fi mutată și cu ce scop

Publicat

Bariera de acces în Cetatea Alba Carolina montată în urma cu mai bine de cinci ani, la intrarea în spațiul istoric, s-a dovedit în final a fi o investiție inutilă. 

Încă de pe atunci fostul primar al municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, recunoștea că investiţia nu are rost şi că tariful de 2 lei pe oră „nu merită oboseala”. 

Mai mult, sistemul care permitea taxarea s-a stricat la două zile de la inaugurare și fostul purtătorul de cuvânt al primăriei, Mihai Coșer, spunea că nu știe cât va sta în ”stand by”.

CITEȘTE ȘI: După două zile, barierele de acces în Cetatea Alba Carolina S-AU DEFECTAT. Sistemul de taxare, oprit până la remedierea erorilor de soft

Anii au trecut și sistemul tot în ”stand by” a rămas.

Acum, cu noul sistem de taxare al parcărilor publice din interiorul Cetății Alba Carolina, bariera care chiar dacă nu funcționa, nu își mai are deloc rostul la intrarea în zona turistică.

Însă, până la urmă reprezentanții primăriei au spus că bariera ”își va găsi scopul”.

CITEȘTE ȘI: TARIFELE de PARCARE la Alba Iulia valabile din 18 ianuarie. Vor fi date doar avertismente până în 1 februarie. Zonele vizate

Într-o conferință de presă susținută joi, 14 ianuarie, reprezentanții primăriei au declarat că vor să scoată bariera de la intrarea în Cetate și să o mute la parcarea clădirii Flips, unde își au birourile o parte dintre angajații instituției, dar și cei de la finanțe și vama.

Bariera va fi montată la intarea în parcarea clădirii, iar pe baza unui abonament angajații instituțiilor își vor putea parca automobilele personale.

Sistemul de taxare şi acces în Cetatea Alba Carolina a fost achiziţionat de Grup Corint, din sume economisite în urma lucrărilor de restaurare pe Latura de Vest. Softul este importat din Spania.

Valoarea totală a proiectului „Reconstituire şi punere în valoare acces Latura de Vest Cetatea Alba Carolina, Fortificaţia de tip Vauban, Municipiul Alba Iulia” a fost de 68.347.406,8 lei, din care cheltuielile de implementare au fost de 50.562.051,68 lei. Din această sumă, 80,35% au reprezentat fonduri europene, 17,65% bani din bugetul de stat şi 2% de la bugetul local.

În total, pe Latura de Vest a Cetăţii Alba Carolina a fost reabilitată o suprafaţă de aproximativ 46.000 mp, din care pe 27.000 mp au fost amenajate parcări, piste de biciclete şi trotuare şi 19.000 mp spaţii verzi. Au fost construite trei poduri auto din beton, cu lungimi de 8 ml, 10 ml, respectiv 37 ml, și are cinci puncte de acces între zona din faţa Catedralei şi Şanţurile Cetăţii.

foto: arhiva alba24.ro.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement