Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Ce este astmul sever și care sunt simptomele cele mai întâlnite. Viața cu astm: de unde ne informăm

Publicat

Astmul sever este o formă gravă de astm care poate afecta semnificativ calitatea vieții și poate fi potențial periculos pentru sănătatea persoanei care suferă de aceasta.

Astmul sever se caracterizează prin simptome severe și persistente, care pot fi dificil de controlat chiar și cu tratament medicamentos intensiv.

Citește și: Românii vor putea cere despăgubiri dacă s-au îmbolnăvit de cancer din cauza poluării. Directivă UE

Astmul este o problemă mare la nivel mondial

Simptome astm sever

Dispnee (dificultate de respirație

Persoanele cu astm sever pot experimenta dificultăți respiratorii severe, chiar și în timpul activităților zilnice ușoare sau în repaus.

Tuse persistentă

Tusea este un simptom comun al astmului și poate fi mai intensă și mai persistentă în cazul astmului sever.

Wheezing (șuierături la respirație)

Wheezing-ul este un sunet caracteristic, adesea descris ca un sunet șuierător sau chițăitor care apare în timpul respirației, și este cauzat de îngustarea căilor respiratorii.

Stridor: Uneori, în cazul astmului sever, stridorul poate fi prezent, acesta fiind un sunet de respirație forțată și aspră, care apare atunci când căile respiratorii sunt foarte îngustate.

Respirație rapidă și superficială

Persoanele cu astm sever pot prezenta respirație rapidă și superficială în încercarea de a compensa dificultățile respiratorii.

Simptome nocturne

Simptomele de astm sever pot fi mai accentuate pe timpul nopții, interferând cu somnul și odihna.

Este important de remarcat faptul că simptomele pot varia de la o persoană la alta și pot fi influențate de factori precum alergenii, poluanții atmosferici, activitatea fizică și starea de sănătate generală a individului.

Tratamentul pentru astmul sever poate include medicamente antiinflamatoare, bronhodilatatoare și, în unele cazuri, terapie biologică sau alte intervenții medicale specializate.

Este crucial ca persoanele cu astm sever să fie monitorizate regulat de către un medic și să urmeze un plan de tratament adecvat pentru a controla simptomele și pentru a preveni complicațiile grave.

Viața cu astm: de unde ne informăm

Institutul pentru Dezvoltare în Sănătate și Educație (IDSE), Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice (COPAC), alături de Societatea Română de Pneumologie și Societatea Română de Alergologie și Imunologie Clinică au lansat platforma www.viatacuastm.ro.

Este un instrument care să vină în ajutorul pacienților cu astm și al aparținătorilor.

Pe lângă medic, care reprezintă sursa de bază pentru informații a unui pacient cu astm, o altă sursă de informații o reprezintă site-urile societăților medicale.

Pe site-ul Societății Române de Pneumologie există ghidul GINA, ghid internațional de tratament pentru astm, tradus în limba română.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax