Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Centrală fotovoltaică, realizată de Primăria Alba Iulia pe șoseaua de centură. Care este economia de energie electrică estimată

Publicat

Primăria Alba Iulia vrea să amplaseze în acest an o centrală fotovoltaică cu o putere de 800 kW, în zona șoselei de centură din municipiu.

Prin aceasta, administrația locală ar urma să facă o economie anuală de energie de peste 30 %. Investiția se va ridica la peste 5,1 milioane de lei, fără TVA.

Agenția pentru Protecția Mediului Alba a anunțat pe 27 februarie depunerea solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul „Amplasare panouri fotovoltaice pentru producție proprie, propus a fi amplasat pe șoseaua de centură din Alba Iulia”, titular Primăria Alba Iulia.

Potrivit memoriului de prezentare, centrala fotovoltaică urmează să fie amplasată pe un teren aflat în administrația Primăriei municipiului Alba Iulia.

Suprafața este de 10.741 mp, astfel se pot instala pe structură metalică un număr de 1.487 module PV cu o putere de 550 Wp, la un unghi de înclinare de 35 grade.

Modulele PV vor fi conectate la 8 invertoare PV de 100 kW care însumează o putere de 800 kW. Montarea invertoarelor se va face în exterior, acestea având gradul minim de protecție IP65.

Cablurile de curent continuu se compun din cablurile ce conectează panourile între ele alcătuind string-urile (șirurile) de panouri şi cablurile ce conectează string-urile la invertoare.

Din invertoare, pe partea de curent alternativ se pleacă la un tablou electric nou proiectat, și de la tabloul nou proiectat se pleacă la tabloul general, cablurile de curent alternativ vor avea diferite secțiuni, în conformitate cu normele tehnice în vigoare.

Cablurile de conectare a invertoarelor la tabloul electric nou proiectat, și de la tabloul electric la firida existentă vor fi pozate în jgheaburi metalice prinse cu coliere de plastic sau protejate ȋn tuburi flexibile de protecţie.

Valoarea totală a investiției pentru proiect este de aproximativ 5.162.489,66 lei, fără TVA. Perioada de implementare propusă este până la finalul anului 2023.

Care este profilul și capacitățile de producție ale centralei fotovoltaice

Elementele specifice proiectului sunt următoarele:

  • Consumul de energie electrică (în anul 2021): 3.162,45 MWh/an;
  • Puterea totală instalată a centralei fotovoltaice: 817,9 kWp;
  • Puterea totală ieșire din invertoare: 800 kW;
  • Energia produsă fotovoltaic, medie anuală: 1.054,89 MWh/an;
  • Economia de energie electrică: 33,36 %;
  • Reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în tone echivalent CO2/an = 348,11;

Caracteristicile tehnice ale centralei fotovoltaice:

  • putere modul PV: 550 Wp;
  • orientare modul PV: S (0 grade);
  • înclinare modul PV: 35 grade;
  • putere invertor: 100 kW;
  • tip structură: structură fixă pentru sol;

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax