Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat Cristian Dan Pașca (PNL): Orașul Câmpeni are nevoie de locuri de muncă!


Publicat

Cap de listă în Planul Acasă la Câmpeni pentru dezvoltarea orașului Câmpeni și a satelor aparținătoare al profesorului Cristian Dan Pașca, sunt locurile de muncă. Locuri de muncă sigure, pe termen lung –Acasă la Câmpeni!

,,Mulți se întreabă cum vom reuși să facem acest lucru. Vom atrage investitori! M-am înțeles cu firme mari de IT care vor să deschidă puncte de lucru la noi în oraș.

Avem foarte mulți elevi talentați, studenți și specialiști în domeniul informaticii, care vor putea să lucreze Acasă la Câmpeni. La ora actuală sunt deja IT-iști care lucrează de acasă din Câmpeni și numărul lor va crește semnificativ dacă aplicăm Planul ACASĂ LA CÂMPENI.

Am discutat și cu o firmă din domeniul automotive (industria auto) care și-a arătat intersul să vină la Câmpeni și să deschidă aici o fabrică. Mai mult chiar, am găsit și spațiul necesar noului investitor. Această fabrica va crea în prima fază aproape 80 de locuri de muncă, iar apoi vor să ajungă treptat la 300 de angajați. Pot fi locuri de muncă pentru tineri dar și pentru alți locuitori ai orașului Câmpeni care doresc să muncească în acest domeniu, și sunt convins că și studenții care termină o specializare în această industrie pot veni să lucreze acasă.Tinerii sunt viitorul unei comunități. Ei trebuie încurajați să trăiască Acasă la Câmpeni, să își întemeieze aici o familie, să își sprijine părinții și bunicii”, spune Cristian Dan Pașca.

Alt mod în care Cristian Dan Pașca va sprijini crearea de locuri de muncă este susținerea acordată firmelor locale pentru a-și moderniza și extinde afacerile lor dar și celor interesați să înființeze noi firme în Câmpeni.

,,Vom oferi investitorilor locali anumite facilități dar și susținere pentru a iniția proiecte pe fonduri europene pentru a-și dezvolta afacerea lor, lucru care implicit duce la crearea imediată a unor noi locuri de muncă. Una dintre modalitățile de dezvoltare rapidă este turismul și în consecință vom dezvolta orașul Câmpeni ca centru turistic al Țării Moților. Vom sprijini locuitorii orașului și a satelor aparținătoare să contruiască pensiuni agro-turistice sau să-și amenajeze casele pentru cazarea turiștilor.

Vrem să determinăm ca o mare parte din turiștii care tranzitează orașul Câmpeni spre alte localități turistice din Apuseni(între 60.000 și 80.000 de automobile pe an, conform statisticilor), să rămână măcar o noapte în Câmpeni. Acest lucru ar însemna ca o sumă impresionantă de aproape 180 de miliarde de lei vechi să rămână în economia locală. Pentru acest lucru trebuie să punem în valoare obiectivele turistice, cum ar fi: Beciul lui Horea, Podul Ferdinand, Statuia marelui erou Avram Iancu, Mocănița, Muzeul Avram Iancu, Casele tribunilor lui Avram Iancu pe care dorim să le restaurăm și să le transformăm în obiective istorice”, afirmă Cristian Dan Pașca.

,,Trebuie să creăm și alte variante de petrecere a timpului liber pentru locuitorii orașului dar și pentru turiști: Parc de distracții în zona Poduri, bază de agrement cu ștrand modern și terenuri de fotbal și tenis, precum și anumite trasee turistice în satele aparținătoare. Pentru toate acestea este imperios necesar să avem drumuri bune.

Am cerut ministrului transporturilor, domnul Lucian Bode, urgentarea lucrărilor de reabilitare a drumurilor naționale (DN 74, DN75) și acest lucru deja se realizează (porțiunea care tranzitează orașul Câmpeni deja s-a realizat și s-au început lucrările pe porțiunea Mihoiești-Albac, iar în cel mai scurt timp se modernizează și drumul între Câmpeni și Turda).

În ceea ce ne privește, în maximum un an, vom reabilita toate drumurile sătești. Așa le oferim posibilitatea locuitorilor din aceste zone să deschidă spații de cazare, iar cei care doresc să vină să lucreze în orașul Câmpeni, să nu mai fie nevoiți să își repare mașinile care se strică acum în gropile de pe drumurile pe care actuala administrație locală le-a lăsat de izbeliște de ani de zile.” – Cristian Dan Pașca

Dezvoltarea fermelor, înființarea de pensiuni agro-turistice, de mici abatoare, de făbricuțe de procesare a laptelui, a fructelor de pădure și a ciupercilor, toate înseamnă locuri de muncă – Acasă la Câmpeni.

,,Proiectele integrate realizate de specialiști pe infrastructură, iluminat public, cultură, turism, agricultură, creșterea animalelor etc. nu doar modernizează orașul ci sunt și o sursă de locuri de muncă. Orașul se dezvoltă prin munca oamenilor. Orice proiect pus în practică la Câmpeni este o oportunitate pentru a crea locuri de muncă la noi acasă. Și avem multe de făcut la Câmpeni. Suntem nu doar în urma tuturor orașelor din județ, ci și în urma multor comune din Apuseni.

Avem mult de recuperat pentru a aduce Câmpeniul la nivelul unui oraș European și pentru a asigura oamenilor o viață decentă și bună, la ei acasă.

Primăria va fi un partener serios pentru toți cei care vor dori să se implice în dezvoltarea economică, social și culturală a orașului nostru. Sunt un om de cuvânt, un om responsabil, un om care își onorează promisiunile.” – Cristian Dan Pașca

Pentru a reda Câmpeniului faima de Capitală a Țării Moților și pentru o viață frumoasă Acasă la Câmpeni, este nevoie de votul dumneavoastră!În 27 septembrie haideți cu toți la vot si votați Cristian Pașca – Primar, împreună cu echipa de consilieri locali PNL! Împreună vom reuși!

Comandat de Partidul Național Liberal, distribuit de Executat de SC INDEPENDENT SRL – portal: https://alba24.ro, cod unic mandatar financiar coordonator 21200012.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

Intervenții ale Serviciului Public de Administrarea Patrimoniului Sebeș pentru îmbunătățirea stării drumurilor de la Răhău

Publicat

Serviciul Public de Administrarea Patrimoniului Sebeș a intervenit, în ultimele zile, la Răhău, în vederea evitării unor posibile probleme pe care le pot genera ploile, în condițiile în care se așteaptă venirea toamnei.

Reprezentanții Primăriei Sebeș au transmis că s-a recurs la îndreptarea drumurilor cu utilajele din dotare și la curățarea șanțurilor.

De asemenea, s-a lucrat la realizarea unor subtraversări și a unor șanțuri de scurgere.

Citeste mai mult
Publicitate

ECONOMIE

Un nou MALL se construiește la Alba Iulia. Centru comercial pe o suprafață de 6,1 hectare.”Ancora” este un hypermarket Carrefour

Publicat

Prime Kapital și MAS REI a anunțat că pregătesc construirea celui mai mare centru comercial din județul Alba, Alba Iulia Value Centre. Noul centru comercial, care urmează modelul celor deschise deja la Roman și Zalău, va avea o suprafață totală de 19.300 mp și se află în faza de planificare.

Ancora noului Mall va fi un hipermarket Carrefour, iar deschiderea este preconizată pentru anul 2022 potrivit siteului oficial al companiei. Prime Kapital mai deține centre comerciale în Arad, București, Iași, Târgoviște, Burgas și Stara Zagora ( Bulgaria) și Gorzow (Polonia).

Suprafața totală de teren vizată pentru investiția de la Alba Iulia este în suprafață de 124.000 mp (12,4 hectare), iar construcția ar urma să fie amplasată pe circa 4-5 hectare. Comparativ, mall-ul Vivo din Cluj-Napoca (fostul Polus) se întinde pe 6,1 hectare.

Noul centru comercial va fi accesibil direct din E 81.

Prime Kapital și MAS REI  au deschis recent Roman Value Centre, care găzduiește 50 de spații comerciale pentru toate categoriile de vârstă și interese, pe o suprafață închiriabilă de aproximativ 20.000 metri pătrați și Zalău Value Centre, care este cel mai mare centru comercial din județul Sălaj.

Centrul comercial care se va construi la Alba Iulia, include un hipermarket, o galerie comercială și spații de tips trip mall, va deservi peste 160.000 de locuitori atât din municipiul Alba Iulia, cât și din localitățile din împrejurimi, generând peste 600 locuri de muncă.

Bugetul estimat pentru construcția Alba Iulia Value Centre este de 23,4 milioane euro, iar data estimată a inaugurării este anul 2022.

Centrul comercial, accesibil direct din E81, va avea o zonă de magazine cu acces din parcare, food court și galerie comercială interioară, iar ancora principală va fi un hipermarket Carrefour. În plus, vor fi amenajate 700 de locuri de parcare.

Potrivit Primăriei Alba Iulia, centrul comercial de tip Mall se va construi în zona Bărăbanț, pe un teren aflat în zona râului Ampoi. O firmă din București a solicitat și primit certificat de urbanism de la Primărie, pentru elaborarea PUZ.

Proiectul prevede construirea unui centru comercial, a unui centru wellness și amenajarea de sensuri giratorii, parcări, alei carosabile și pietonale și spații verzi. Sunt prevăzute construcții pe o suprafață de aproximativ 6,1 hectare de teren.

Firma PK Topaz SRL din București a solicitat Primăriei Alba Iulia, în data de 27 aprilie 2020, un certificat de urbanism pentru elaborare PUZ – Construire centru comercial Alba Iulia, sensuri giratorii, centru wellness, amenajare platforme exterioare cu parcări, alei carosabile și pietonale, reconfigurare căi de acces, semnalistică rutieră, amplasare casete publicitare luminoase și totemuri publicitare, amenajare spații verzi, împrejmuire teren și introducere parcelă în intravilan.

De asemenea, se dorește devierea rețelei electrice de înaltă tensiune (LEA 220 kW) și efectuarea de operațiuni cadastrale, notariale și schimbare categorie de folosință.

Terenul se află în localitatea Alba Iulia, în zona străzilor Alexandru Ioan Cuza și Fabricilor.

Potrivit PUG, terenul vizat este parțial extravilan, astfel că va trebui trecut în intravilan pentru realizarea investiției și relocată rețeaua electrică de 220 kW (liniile ar urma să fie deviate pe lângă râul Ampoi și trecute în subteran). Procedura este de durată și la această dată se efectuează procedurile de alipire a terenurilor.

Proiectul include circa 1500 locuri de parcare și amenajarea a două sensuri giratorii (unul pe strada Alexandru Ioan Cuza, celălalt pe strada Fabricilor). Proiectul ar putea însă suferi modificări.

Firma PK Topaz SRL are sediul în București, iar, potrivit termene.ro, acționarii firmei și legăturile cu alte companii sunt după cum urmează:

În același timp, pentru anul viitor este planificată și extinderea primului centru comercial de tip mall din oraș. Alba Mall se extinde cu circa 6.000 mp. Crește și numărul de locuri de parcare (285 existente, 140 propuse).

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Focar de coronavirus la Centrul de Dializă din Alba Iulia. 14 pacienți infectați, descoperiți la testarea de miercuri

Publicat

Focar de coronavirus la Centrul de Dializă din Alba Iulia. Sunt 14 pacienți infectați, potrivit unor surse ale ziarului Alba24.

Pacienții centrului au fost testați conform procedurii naționale, la două săptămâni, 14 dintre teste fiind miercuri pozitive.

Deocamdată nu se știe cum s-au infectat. Autoritățile au declanșat o anchetă epidemiologică și se pare că pacienții cu boli mai grave au fost transporatați deja la spital. Ar fi vorba despre 2,3 persoane care prezintă un risc mai ridicat.

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Cum explică europarlamentarul Rareș Bogdan eșecul PNL la primăria Alba Iulia și succesul candidatului USR PLUS, Gabriel Pleșa

Publicat

Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a încercat să explice de ce liberalii au pierdut primăriile din Alba-Iulia, Timișoara și Brașov. Acesta a spus că la Alba Iulia a fost vorba despre o confuzie, pentru că ambii au fost viceprimari în mandatul lui Mircea Hava. 

„Probabil alegătorii noștri, la Alba a fost o confuzie generată tocmai de faptul că domnul Pleșa a fost viceprimarul lui Mircea Hava, primarul care a transformat complet Alba și candidatul nostru Voicu Paul a fost de asemenea viceprimar.

Deci au fost doi viceprimari. Unul preluat de USR, celălalt al nostru, care s-au bătut, a câștigat probabil datorită unei comunicări ceva mai eficiente, domnul Pleșa.

Până la urmă, sunt trei primari pierduți de noi,( nr. Alba Iulia, Timișoara și Brașov) dar s-a întors tot dreapta. Era grav pentru mine dacă pierdeam în favoarea stângii, pentru că atunci erau mutații în electorat. Nu s-a întâmplat acest lucru” a spus europarlamentarul Rareș Bogdan, invitat la Digi24.

Rareș Bogdan este originar din județul Alba, de la Ocna Mureș, unde tatăl său a condus UPSOM- cea mai importantă întreprindere din oraș și de unde s-a mutat la Cluj-Napoca.

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate