Connect with us
Advertisement

Eveniment

CONDAMNAŢI pentru fraude informatice, de Tribunalul Alba. Au înşelat zeci de persoane, cu anunţuri false pe internet

Publicat

justitie, lege, magistrat, instanta, judecata Doi bărbaţi au fost condamnaţi de Tribunalul Alba pentru infracţiuni informatice, după ce au înşelat zeci de persoane cu anunţuri false pe internet pentru angajare în străinătate sau alte servicii. Un al treilea inculpat a fost condamnat la măsura asistării zilnice pe o perioadă de şase luni.

În primul caz, este vorba despre un dosar instrumentat de DIICOT Alba Iulia privind fraude informatice. Szoke Ştefan Cristian a fost acuzat că a înşelat peste 150 de persoane cu locuri de muncă în străinătate.

Potrivit procurorilor, a pus anunţuri cu locuri de muncă în străinătate fictive pe site-uri. Au răspuns ofertelor 165 de persoane, care au primit “garanţia” unui loc de muncă în Italia, Anglia sau Franţa în schimbul unei taxe de maximum 350 de lei.

Bărbatul a reuşit astfel să “adune” aproape 40.000 de lei. Anunţurile au fost postate din ianuarie 2012 până în decembrie 2013.

Bărbatul a folosit şi o metodă prin care a încercat să nu fie depistat: a creat mai multe adrese de email, de fiecare dată fiind trecute date de contact fictive, iar după ce persoanele plăteau taxele, inculpatul întrerupea orice legătură cu acestea.

Szoke Ştefan Cristian a fost arestat preventiv la Tribunalul Alba în 7 noiembrie 2014.

În martie 2015, Tribunalul Alba a pronunţat sentinţa pentru acesta: trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere şi despăgubiri civile pentru ”fraudă informatică”.

În alt dosar, Alexandru Ionuţ Tufan a primit pedeapsa de 2 ani de închisoare cu suspendare condiţionată şi a fost şi el obligat să plătească victimelor despăgubiri civile. Acesta vindea ”pachete de like-uri” sau ”dropuri” pentru jocuri, în special ”counter-strike”. Pe internet, bărbatul se recomandă ca ”pasionat de web şi computere”. Primea de la pasionaţii de jocuri sume de câteva sute de lei, după care se făcea nevăzut şi nu îşi respecta obligaţia asumată iniţial.

În al treilea dosar, Nicolae Dărămuş a primit măsura educativă a asistării zilnice pe o perioadă de 6 luni şi a fost obligat la plata daunelor materiale şi morale solicitate de partea civilă. Bărbatul este judecat pentru acces ilegal la un sistem informatic.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement