Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Congres extraordinar pentru alegeri interne la PSD. Cine candidează, cum este organizat și care este echipa lui Marcel Ciolacu

Publicat

PSD își alege sâmbătă, în cadrul unui congres extraordinar, conducerea. Marcel Ciolacu și Eugen Teodorovici sunt cei doi candidați pntru funcția de președinte, dar cărțile par a fi făcute pentru cel dintâi, care este interimar în această funcție de la încarcerarea lui Liviu Dragnea.

În echipa lui Marcel Ciolacu se vor regăsi Gabriela Firea, Sorin Grindeanu, Paul Stănescu sau Vasile Dâncu. De asemenea, în noua conducere a PSD vor fi 12 vicepreședinți printre care Lia Olguța Vasilescu, Claudiu Manda, Mihai Tudose, Dragoș Benea sau Titus Corlățean.

De partea cealaltă, Eugen Teodorovici candidează singur.

Congresul social-democrațiilor se va desfășura online din cauza restricțiilor privind întrunirile publice. Mai exact, liderii PSD care vor ține discursuri se vor afla la Palatul Parlamentului, iar delegații social-democrați îi vor urmări online și vor vota apoi fizic.

Fiecare județ va avea alocat un număr de delegați care vor fi prezenți fizic în săli (maxim 20 de persoane în sală) puse la dispoziție de organizațiile locale. Astfel, social-democrații vor urmări online discursurile și vor vota clasic noua echipă de conducere. În total vor vota aproximativ 1.500 de delegați.

Marcel Ciolacu candidează cu moțiunea „Reconstrucția PSD – O viziune politică de stânga pentru un partid european”.

Potrivit documentului, „ambiția” echipei propuse de Ciolacu este „ca Partidul Social Democrat să își atingă menirea sa: o societate echitabilă.”

„Vrem să devenim partidul care luptă pentru cei mulți, o formațiune politică modernă, europeană, capabilă de o acțiune politică coerentă și profesionistă”, se arată în programul politic.

Viitoarea conducere a PSD susține că va promova persoane competente în funcțiile publice și că va renunța la „cumetrii”.

Echipa cu care candidează Marcel Ciolacu:

Sorin Grindeanu – prim-vicepreşedinte
Gabriela Firea – prim-vicepreşedinte
Vasile Dîncu – președinte al Consiliului Național

Vicepreşedinţi pe domenii:

1. Lia Olguţa Vasilescu – social
2. Gabriel Zetea – infrastructură
3. Doina Fedorovici – administraţie
4. Mihai Tudose – economie
Vicepreşedinţi regionali:
1. Claudiu Manda
2. Titus Corlăţean
3. Daniel Băluţă
4. Ionut Pucheanu
5. Radu Moldovan
6. Laurenţiu Nistor
7. Vasile Gliga
8. Dragoş Benea

Surse: Hotnews, Digi24

Foto: Marcel Ciolacu Facebook

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax