Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Cum va începe școala din 8 noiembrie. Ce spune ministrul Educației

Publicat

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, susține reînceperea școlii din 8 noiembrie descentralizat, în funcție de condițiile sanitare din fiecare școală, rata de vaccinare și testare.

Potrivit acestuia, decizia va fi luată în cadrul CNSU.

Care sunt planurile

„Ipoteza de bază a Ministerului Educației este aceea a revenirii cu prezență fizică în ziua de luni, 8 noiembrie. Din păcate va fi determinantă evoluția epidemiologică.

Am anunțat că vineri 5 noiembrie vom semna ordinul de ministru pentru modificarea structurii anului școlar și vom anunța cum va începe școala pe 8 noiembrie.

Vom vedea dacă autoritățile sanitare ne vor permite acest lucru (prezența fizică – n.r.).

Dacă nu, oricum școala se va relua pe 8 noiembrie.

Printre ipotezele de lucru avansate spre exemplu de Consiliul Național al Elevilor este aceea a reluării într-o manieră descentralizată. Revenirea la ordinul comun ministerul Educației – ministerul Sănătății înseamnă descentralizare.

Un element important îl va constitui rata de vaccinare, atât în rândul profesorilor cat si in rândul elevilor” a explicat Cîmpeanu, pentru hotnews.ro.

Recuperarea perioadei de vacanță

Întrebat totodată dacă există posibilitatea să fie introdus iar un prag al ratei de infectare la care școlile să fie cuplate, așa cum a fost până pe 27 septembrie, ministrul a răspuns:

„Marea majoritate a sistemelor de educație din Europa au decuplat funcționarea școlilor de rata de infectare. Și cred ca este corect, motiv pentru care am adoptat și noi această decizie.

Atunci când rata de infectare este mare, nu poți face abstracție de rata de infectare.

Mi-aș dori să putem descentraliza modul de funcționare al școlilor pe baza unor elemente mai reale, mai concrete pentru că sunt condiții foarte diferite.

Sunt școli cu efective maxime în clasă, școli cu efective la jumătate, școli care funcționează în trei schimburi, școli cu un singur schimb, sunt scoli în care am avut multe cazuri de infectare și scoli unde, din fericire, nu am avut.

Toate argumentele sunt un motiv pentru descentralizare. La care să adăugăm nivelul de testare și rata de vaccinare”.

Ministrul a mai spus că există posibilitatea ca din 8 noiembrie cursurile să fie reluate online.

Potrivit acestuia, cele două săptămâni de vacanță vor fi recuperate în ianuarie, cu prezență fizică, astfel: 3-14 ianuarie pentru elevii de gimnaziu și liceu; 10-14 ianuarie pentru cei din învățământul primar.

sursă: hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax