Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

De la 1 martie, ANAF schimbă regulile: Firmele și PFA trebuie să se înregistreze în SPV. Ce trebuie să faci pentru înscriere

Publicat

anaf

Începând cu 1 martie 2022 înregistrarea în Spaţiul Privat Virtual (SPV) devine obligatorie începând cu 1 martie, pentru transmiterea cererilor, înscrisurilor sau a oricăror altor documente către organele fiscale, de către contribuabilii care desfăşoară activităţi economice într-o formă de activitate autorizată, conform unui comunicat recent al ANAF.  Instituţia a publicat două ghiduri pentru înregistrarea în SPV.

Conform O.G. nr. 11/2021 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală şi reglementarea unor măsuri fiscale, a fost introdusă, începând cu data de 01 martie 2022, obligativitatea transmiterii la organul fiscal central a cererilor, înscrisurilor sau a altor documente prin Spațiul Privat Virtual.

Această obligativitate revine persoanelor juridice, asocierilor şi altor entităţi fără personalitate juridică, persoanelor fizice care desfăşoară o profesie liberală sau exercită o activitate economică în mod independent ca persoane fizice autorizate, întreprinderilor individuale şi întreprinderilor familiale.

În acest context, reprezentanţii ANAF au publicat pe canalul de YouTube al instituţiei două materiale video cu scopul de a explica, pas cu pas, procedura de înregistrare în SPV.

Materiale ANAF- Cum te înrolezi în Spațiul Privat Virtual

Primul material video prezintă înregistrarea în SPV pe baza certificatului digital calificat, în timp ce al doilea material video prezintă înregistrarea în SPV a persoanelor fizice pe bază de user si parolă.

Video 1: Înregistrarea în SPV pe baza certificatului digital calificat

YouTube video

Video 2: Înregistrarea în SPV a persoanelor fizice pe bază de user și parolă

YouTube video

Video: Programare online la ANAF

YouTube video

Video 4: ANAF s-a mutat online

YouTube video

Spaţiul Privat Virtual este un serviciu gratuit, disponibil 24h/24h, 7 zile/7 zile, prin intermediul căruia contribuabilii depun declaraţii, cereri, solicită documente, verifică situaţia fiscală proprie, etc. Prin transmiterea documentelor prin mediul electronic sunt economisite atât resursele contribuabililor, cât şi cele ale administraţiei fiscale.

Documentele depuse în format letric nu vor fi luate în considerare

În situaţia în care contribuabilii/plătitorii nu îşi îndeplinesc obligaţia comunicării prin intermediul mijloacelor electronice de transmitere la distanţă a cererilor, înscrisurilor sau oricăror altor documente, iar acestea sunt depuse la organul fiscal central în format letric, nu vor fi luate în considerare, urmând ca acesta să notifice contribuabilii/plătitorii cu privire la obligativitatea comunicării prin intermediul mijloacelor electronice de transmitere la distanţă.

Informaţii suplimentare cu privire la înrolarea în Spaţiul Privat Virtual se mai pot obţine:

– accesând portalul ANAF, la secţiunea ”Servicii Online”

– telefonic, apelând Call Center-ul ANAF la nr. 031.403.91.60.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax