Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

De la pasiune, la performanță de nivel mondial. Interviu cu Andreea Susan din Alba Iulia despre microblading și macro-ambiție


Publicat

Andreea Susan este o tânără din Alba Iulia care a reușit recent performanța unei recunoașteri la nivel mondial în domeniul ”beauty”. A câștigat primul loc la un concurs internațional de microblading, în Turcia. În spatele acestei recunoașteri sunt multe ore de muncă, ambiție și, nu în ultimul rând, talent.

Andreea, trainer în cadrul Academiei Elena Copăceanu, s-a clasat pe locul I la categoria microblading, reconstrucție sprâncene fir cu fir – tehnică manuală, la concursul WULOP – Istanbul (Turcia), la începutul lunii noiembrie.

Este un moment de referință atât pentru domeniul profesional local, cât și pentru cel național. Am vrut să descoperim ce a determinat-o să participe la o astfel de competiție și care sunt provocările în industria de înfrumusețare în contextul actual, din experiența ei de până acum.

Vedeți mai jos interviul Alba24 cu Andreea Susan:

R: Ai reușit o performanță notabilă, ce te-a determinat să alegi acest domeniu?

Andreea: Primul curs la care am participat a fost de machiaj și nu neapărat din dorința de a profesa, îmi doream să învăț să mă machiez pe mine într-un mod exemplar. Mereu m-am simțit atrasă de activități de acest fel și mă bucur că m-am lăsat purtată de intuiție.

Atunci a început totul, mi-am dat seama că îmi place mult și am continuat. Dragostea pentru sprâncene am cunoscut-o la câteva luni după, când modele mele au început să vină nepensate la machiaj și mă rugau insistent să le smulg măcar câteva fire… la început le refuzam, de teamă să nu le stric sprâncenele, dar după mai multe întâlniri și insistențe, am cedat.

Am început să pensez fără să îmi dau seama și ele erau absolut fascinate de forma nouă, numărul lor creștea și, din modele, s-au transformat în cliente. Îmi spuneau că așa frumos nu le-a mai pensat nimeni, niciodată! Atunci mi-am dat seama că trebuie să fac ceva să cresc această nouă pasiune a mea și am început să mă interesez despre cursurile de micropigmentare.

R: Au fost și momente dificile în evoluția ta profesională? Care au fost acestea și ce te-a determinat să nu renunți?

Andreea: Da, cred că este imposibil să nu ai parte și de evenimente dificile în evoluția profesională. Eu lucrez în piele, deci cu materialul clientei. În urmă cu câțiva ani auzeam frecvent ”te rog să mi le faci ca pe ale tale” sau ”te rog să mi le faci cum i le-ai făcut la prietena mea” sau ”eu nu vreau să îmi mai cadă cojițele, vreau să rămână intense ca în prima zi!”.

Îmi lua ceva timp să le explic la fiecare în parte cât suntem de diferite noi, femeile, și cum trebuie să ținem cont de fiecare particularitate atunci când alegem noua formă a sprâncenei, pigmenții și tehnica de lucru. Din fericire, acum nu mai este atât de greu, nu mai e ceva atât de nou pe piață.

Ce m-a determinat să nu renunț? Nu puteam renunța, eram mult prea pasionată de ceea ce făceam!

R: Cât a durat de la prima încercare până la nivel profesionist?

Andreea: E un drum cam lung de parcurs până să te poți numi profesionist, dacă ești o fire exigentă. E nevoie de multă muncă, atenție la detalii și multă practică.

R: Cât de greu este să te specializezi în microblading și ce presupune această tehnică?

Andreea: Nu pot să spun nici că e ușor, nici că e greu să te specializezi în acest domeniu. Dacă îți place și te pasionează domeniul beauty (asta consider că este esențial), ești serios, înveți de la un trainer bun și nu abandonezi practica de după, e perfect.

Tehnica microblading presupune reconstrucția sprâncenelor afectate de pensatul excesiv, boli sau vârstă, cu ajutorul unor micro-ace și a unor pigmenți speciali. Este o procedură care merge cel mai bine pe tenul normal, fără cicatrici, acnee, cuperoza, dermatite ș.a.m.d. Pentru aceste probleme, exista alte tehnici ajutătoare.

R: De ce să alegi microblading (din perspectiva unei cliente) – care sunt beneficiile acestei tehnici?

Andreea: Sprâncenele sunt atât de importante! Principalul beneficiu pe care ți-l poate aduce o transformare în zona sprâncenelor este cu siguranță creșterea stimei de sine.

Mereu îmi aduc aminte cu drag de una dintre clientele mele care, după câteva zile de la ședința de microblading mi-a spus Andreea! De când mi-ai făcut sprâncenele, și mersul mi s-a schimbat! Amuzant, dar frumos.

R: De ce este important să fii mereu ”la zi” cu ultimele noutăți, trenduri, tehnici?

Andreea: Să fii mereu la zi cu ultimele trenduri în materie de sprâncene este foarte important pentru tine, ca tehnician. Îți ușurează munca. Mereu apar ace noi, pigmenți noi, aparate noi, tehnici noi care îți fac treaba mult mai ușoară și execuția mult mai fină. Este obligatoriu să te specializezi constant! Ai o datorie nu doar față de clientele tale, ai o datorie și față de tine! E plăcut să fii informat și pregătit mereu.

R: Cum a fost concursul de la Istanbul?

Andreea: Concursul de la Istanbul a fost pentru mine un amalgam de emoții! Emoții din timpul probei practice, emoțiile de pe scenă… și alte câteva emoții :)) A fost greu, dar frumos! Acum mă simt un om și mai împlinit!

 

R: Ce te-a impresionat și care sunt oportunitățile pentru profesioniștii din România în acest context? De ce este importantă această competiție în domeniul pe care l-ai ales?

Andreea: WULOP este un campionat foarte important pentru orice artist dermopigmentist. Cunoști oameni noi, ai parte de noi colaborări și îți testezi limitele! Acolo te redescoperi. Eu am trăit ceva unic pe plan profesional!

R: Ce alte concursuri mai sunt în domeniu?

Andreea: Sunt diverse concursuri în acest domeniu, dar nu toate au un impact deosebit de important pentru teritoriul României, nefiind internaționale, sunt mai mult competiții locale sau online…

În România există un campionat mare în cadrul Conferinței PMU Est Europene, care pe mine anul acesta m-a trimis în Turcia!

R: Ce planuri ai pentru perioada următoare?

Pentru perioada următoare aș avea foarte multe planuri dacă nu ar exista atâtea restricții. Pentru moment intenționez să mă perfecționez în continuare și să mă bucur de această mare realizare.

R: Având în vedere experiența ta profesională de până acum, ce recomandări ai face altora care vor să aleagă o carieră în ”beauty” (industria de înfrumusețare)?

Andreea: Le-aș recomanda să nu intre în acest domeniu doar așa că li se pare cool sau “ușor”, iar, dacă sunt pasionate cu adevărat de această artă și își doresc să creeze cele mai frumoase sprâncene (nu doar așa, să facă un ban), să nu stea pe gânduri! Să se specializeze la persoana care se apropie cel mai mult de stilul și viziunea proprie și să își dea drumul la imaginație.

R: Care sunt elementele-cheie pentru performanță?

Elementele cheie pentru performanță, în opinia mea, sunt ambiția, seriozitatea și munca, de fiecare dată.

În ultimii doi ani, Andreea a format și a inspirat pasiune, în salonul ei din Alba Iulia: 12 grupe de fete care își doresc să îi calce pe urme și care visează la rândul lor ca într-o zi să pună bazele propriei afaceri, așa cum a făcut-o și Andreea.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

ALBA: Câte persoane s-au vaccinat cu doza 3 în județ. Condițiile pentru imunizare

Publicat

De marți dimineața, de când a început vaccinarea cu doza 3 și în județul Alba, peste 600 de persoane s-au imunizat în această etapă, potrivit datelor DSP.

Potrivit statisticilor disponibile la nivelul județului Alba, marți, până la ora 15.00, se vaccinaseră în total 881 de persoane, din care 658 cu doza 3.

Alte 197 de persoane s-au vaccinat cu doza 1 și 26 cu doza 2.

Vezi și 10 centre de vaccinare funcționale în județul Alba. Cetățenii se pot vaccina inclusiv cu doza a III-a. Listă și program

Prima zi de vaccinare cu doza a III-a este 28 septembrie 2021.

Sunt două condiții pentru vaccinarea cu doza de rapel (booster):

1. Două doze de vaccin administrate

2. Să fie trecute 180 de zile de la a doua doză.

Toate persoanele vaccinate împotriva COVID-19 cu două doze (completă sau heterologă) și pentru care au trecut 180 de zile de la schemă completă se pot programa în platforma https://programare.vaccinare-covid.gov.ro pentru administrarea dozei de rapel (booster).

Indiferent dacă administrarea primelor două doze s-a realizat cu programare în platformă sau direct în centrul de vaccinare, toate persoanele care îndeplinesc cele două condiții se pot programa pentru doza de rapel (booster).

Pași pentru programare în platformă pentru doza a III-a:

1. Vă autentificați în platforma https://programare.vaccinare-covid.gov.ro prin introducerea e-mailul-ui/CNP-ului și a parolei;

2. Selectați secțiunea „Beneficiari a. Pentru beneficiarii existenți în cont trebuie doar să accesați pictograma „Programează pentru doza de rapel (booster)”;

b. Pentru beneficiarii noi, accesați butonul „Adaugă beneficiar”, completați datele necesare, iar la final accesați pictograma „Programează pentru doza de rapel (booster)”;

3. Alegeți centrul de vaccinare cu tipul de vaccin dorit (Pfizer sau Moderna), data, intervalul orar,vizualizați sumarul de prezentare a programării și finalizați programarea

4. La final, accesați secțiunea „Programările mele” pentru vizualizarea programării, respectiv pentru editarea sau anularea acesteia.

Informații suplimentare:

Validarea îndeplinirii condițiilor pentru administrarea dozei de rapel (booster) se realizează prin interogarea Registrului Electronic Național de Vaccinări (RENV), unde sunt luate în evidență toate persoanele vaccinate în România;

Indiferent de statusul primelor două programări în platformă, se pot face programări pentru a III-a doza, dacă sunt respectate cele două condiții mai sus menționate.

Se consideră două doze, atât pentru persoanele care au făcut doza I și doza a II-a cu unul dintre vaccinurile Pfizer, Moderna sau Astra Zeneca, cât și pentru persoanele care au făcut doza I cu unul dintre cele trei vaccinuri, iar doza a II-a, în funcție de recomandările medicale, cu un alt tip de vaccin dintre cele menționate.

În acest moment, persoanele vaccinate cu vaccinul Johnson&Johnson nu sunt eligibile pentru administrarea dozei de rapel (booster).

Potrivit CNCAV, doza 3 este ferm recomandată:

– persoanelor cu risc mare de dezvoltare a unor forme severe – persoane vulnerabile:  cei peste 65 de ani, cu boli cronice (indiferent de vârstă), persoanele din centrele medico-sociale și alte categorii vulnerabile prevăzute în strategia națională de vaccinare;

– persoanelor cu risc mare de expunere: personal medico-social și din învățământ.

Accesul la vaccinare este permis și altor categorii populaționale, care au cel puțin 6 luni de la administrarea dozei 2 de vaccin, indiferent dacă au istoric de trecere prin boală.

Doza de rapel se va efectua numai cu vaccinurile pe bază de ARN mesager, indiferent de schema inițială. Astfel, persoanele vaccinate cu Astra Zeneca vor primi doza 3 cu unul dintre vaccinurile produse de companiile Pfizer&BioNTech sau Spikevax (Moderna).

Având în vedere că în România imunizarea cu Johnson&Johnson a început la data de 4 mai, pentru persoanele imunizate cu acest vaccin nu este necesară, la acest moment, administrarea dozei de rapel. Detaliile privind această recomandare vor fi stabilite în perioada următoare, pe măsură ce vor fi disponibile noi date științifice.

Programarea persoanelor pentru administrarea dozei de rapel (doza 3)

Se va realiza prin mijloacele deja cunoscute, inclusiv prin prezentarea directă în centrele de vaccinare sau prin intermediul platformei naționale de programare la vaccinare.

Pentru persoanele din centrele medico-sociale și rezidențiale, imobilizate la domiciliu sau fără adăpost, se va utiliza aceeași modalitate de vaccinare, respectiv cu ajutorul echipelor mobile puse la dispoziție de către direcțiile de sănătate publică județene/ a municipiului București.

Beneficiarii vor primi adeverințe de vaccinare unde va fi specificată schema de vaccinare, cu menționarea celor trei doze efectuate.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Scandal într-o comună din Apuseni. Un tânăr a sărit la bătaie și i-a amenințat pe clienții unui local

Publicat

politie noaptea

Scandal la o petrecere organizată la Lupșa. Un tânăr în vârstă de 26 de ani, din comuna Bistra, este cercetat pentru tulburarea ordinii și liniștii publice.

În noaptea de 26/27 septembrie 2021, în timp ce se afla la o petrecere organizată într-un local public din comuna Lupșa, fiind sub influența băuturilor alcoolice, ar fi avut discuții contradictorii cu un bărbat, căruia i-ar fi adresat injurii și amenințări și pe care l-ar fi agresat.

Ulterior, ar fi înjurat și amenințat și restul persoanelor aflate în local.

Tânărul ar fi fost scos din local de către persoanele prezente, după care ar fi spart geamul bucătăriei localului, potrivit polițiștilor.

Cercetările sunt continuate, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care a avut loc incidentul.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Femeie din Sebeș, hărțuită de fostul iubit. Bărbatul s-a ales cu dosar penal și ordin de protecție

Publicat

Un bărbat care  și-ar fi urmărit fosta concubină, din Sebeș s-a ales cu dosar penal, pentru hărțuire. Polițiștii au emis și ordin de protecție provizoriu.

Potrivit IPJ Alba, luni, 27 septembrie, polițiștii din Sebeș au fost sesizați de către o femeie de 41 de ani, din municipiu, cu privire la faptul că ar fi urmărită și hărțuită de fostul concubin.

În urma aplicării formularului de evaluare a riscului față de bărbatul de 36 de ani, polițiștii au emis un ordin de protecție  provizoriu, pentru o perioadă de 5 zile, prin care i s-a interzis să se apropie de femeie.

Pe numele său, a fost întocmit dosar penal pentru hărțuire.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Pensionare opțională la 70 de ani şi interdicţia cumulării pensiei cu salariu pentru bugetari, aprobate de Senat

Publicat

birou-gol-zile-libere-e1519215884228

Un proiect de lege care prevede pensionarea opţională la 70 de ani şi interzicerea cumulării pensiei cu salariul pentru bugetari a fost aprobat luni de Senat cu 71 de voturi „pentru” şi 58 „împotrivă”.

Pentru a intra în vigoare, proiectul trebuie adoptat și de Camera Deputaţilor, apoi promulgat de preşedintele ţării şi publicat în Monitorul Oficial.

Potrivit proiectului de lege, atunci când vor îndeplini condiţiile de pensionare, bugetarii vor fi nevoiţi să aleagă dacă rămân în câmpul muncii până la 70 de ani sau ies la pensie. Cei care beneficiază deja de cele două venituri vor fi obligaţi ca în termen de 30 de zile să decidă pe care dintre acestea le vor păstra.

În ce-i priveşte angajaţii din mediul privat, şi aceştia pot opta pentru pensionarea la 70 de ani, putând însă alege şi să se pensioneze la limita de vârstă actuală (65 de ani pentru bărbaţi şi aproape 62 de ani pentru femei) şi să cumuleze pensia cu salariul din mediul privat, dacă angajatorul este de acord.

„Persoanele care îşi desfăşoară activitatea în baza unui contract individual de muncă, a unui raport de serviciu sau a unui act de numire în funcţie, după caz, şi care îndeplinesc condiţiile de pensionare pot continua activitatea, cu acordul anual al unităţii angajatoare, până la împlinirea vârstei de 70 de ani”, se arată în proiectul de lege.

Ambele categorii de angajaţi, atât bugetarii cât şi cei din mediul privat vor depune cererea privind continuarea activităţii la unitatea angajatoare, cu cel puţin 30 de zile calendaristice înainte de împlinirea vârstei legale de pensionare, respectiv cu cel puţin 30 de zile calendaristice înainte de expirarea acordului anual al unităţii angajatoare.

Pentru menţinerea în activitate nu se va încheia un nou act.

În proiectul de lege adoptat luni de Senat se precizează că şi în cazul în care au ales să muncească până la vârsta de 70 de ani, salariaţii pot cere oricând să iasă la pensie, cererea urmând să fie depusă cu aproximativ 2 luni înainte de pensionare.

Bugetarii vor alege în scris între pensie sau salariu

Angajaţii din sectorul public care beneficiază ţi de pensie şi de salariul de la stat au la dispoziţie 30 de zile de la intrarea în vigoare a legii pentru a opta în scris pentru pensie sau pentru salariu.

„Persoanele care îşi desfăşoară activitatea în baza unui contract individual de muncă, a unui raport de serviciu sau a unui act de numire în funcţie şi care au şi calitatea de pensionari ai sistemului public de pensii/ sistemului pensiilor militare de stat/ beneficiari ai pensiilor de serviciu au obligaţia ca, în termen de 30 de zile calendaristice de la data intrării în vigoare a prezentei legi, să îşi exprime în scris opţiunea pentru continuarea activităţii în baza aceluiaşi contract de muncă, raport de serviciu sau act de numire, după caz, până la împlinirea vârstei de 70 de ani sau pentru încetarea contractului individual de muncă, raportului de serviciu sau a actului de numire în funcţie, după caz. Continuarea activităţii se realizează pe baza cererii aprobate de către unitatea angajatoare. Menţinerea în activitate până la împlinirea vârstei de 70 de ani se realizează cu acordul anual al unităţii angajatoare”, se arată în proiectul de lege.

Dacă bugetarii optează pentru continuarea activităţii, plata pensiei se va suspenda începând cu luna de după cea în care şi-au exprimat opţiunea. Evident, cei care sunt pensionari vor putea să renunţe temporar la pensie şi să se reangajeze până la 70 de ani.

Bugetarii care nu aleg între pensie şi salariu rămân doar cu pensia

Pe de altă parte, bugetarii care nu vor opta între pensie şi salariu vor rămâne doar cu pensia, proiectul de lege stipulând în mod clar că „neîndeplinirea obligaţiei (de a alege între salariu şi pensie – n. red.) constituie cauză de încetare de drept a contractului individual de muncă, a raportului de serviciu sau a actului de numire, după caz”.

Angajatorii care tolerează acest cumul de pensie cu salariul de la stat riscă amenzi de 100.000 de lei, şi de 10.000 de lei dacă nu anunţă casele de pensii cu privire la menţinerea în activitate a bugetarilor, în 30 de zile calendaristice din ziua în care aceştia şi-au exprimat în scris opţiunea.

Amendamentul potrivit căruia demnitarii şi alţi bugetari cu funcţii înalte pot cumula pensia cu salariul a fost respins de Senat

Propunerea viza exceptarea de la cumulul pensiei cu salariul a:

– persoanelor alese în funcţii de autoritate sau demnitate publică sau celor pentru care durata mandatului este prevăzută decConstituţie;

– persoanelor care beneficiază de drepturi de autor în condiţiile Legii nr. 8/1996 privind dreptui de autor §i drepturile conexe, republicata, cu modificarile §i completarile ulterioare;

– membrilor Academiei Române

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate