Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

De la pasiune, la performanță de nivel mondial. Interviu cu Andreea Susan din Alba Iulia despre microblading și macro-ambiție


Publicat

Andreea Susan este o tânără din Alba Iulia care a reușit recent performanța unei recunoașteri la nivel mondial în domeniul ”beauty”. A câștigat primul loc la un concurs internațional de microblading, în Turcia. În spatele acestei recunoașteri sunt multe ore de muncă, ambiție și, nu în ultimul rând, talent.

Andreea, trainer în cadrul Academiei Elena Copăceanu, s-a clasat pe locul I la categoria microblading, reconstrucție sprâncene fir cu fir – tehnică manuală, la concursul WULOP – Istanbul (Turcia), la începutul lunii noiembrie.

Este un moment de referință atât pentru domeniul profesional local, cât și pentru cel național. Am vrut să descoperim ce a determinat-o să participe la o astfel de competiție și care sunt provocările în industria de înfrumusețare în contextul actual, din experiența ei de până acum.

Vedeți mai jos interviul Alba24 cu Andreea Susan:

R: Ai reușit o performanță notabilă, ce te-a determinat să alegi acest domeniu?

Andreea: Primul curs la care am participat a fost de machiaj și nu neapărat din dorința de a profesa, îmi doream să învăț să mă machiez pe mine într-un mod exemplar. Mereu m-am simțit atrasă de activități de acest fel și mă bucur că m-am lăsat purtată de intuiție.

Atunci a început totul, mi-am dat seama că îmi place mult și am continuat. Dragostea pentru sprâncene am cunoscut-o la câteva luni după, când modele mele au început să vină nepensate la machiaj și mă rugau insistent să le smulg măcar câteva fire… la început le refuzam, de teamă să nu le stric sprâncenele, dar după mai multe întâlniri și insistențe, am cedat.

Am început să pensez fără să îmi dau seama și ele erau absolut fascinate de forma nouă, numărul lor creștea și, din modele, s-au transformat în cliente. Îmi spuneau că așa frumos nu le-a mai pensat nimeni, niciodată! Atunci mi-am dat seama că trebuie să fac ceva să cresc această nouă pasiune a mea și am început să mă interesez despre cursurile de micropigmentare.

R: Au fost și momente dificile în evoluția ta profesională? Care au fost acestea și ce te-a determinat să nu renunți?

Andreea: Da, cred că este imposibil să nu ai parte și de evenimente dificile în evoluția profesională. Eu lucrez în piele, deci cu materialul clientei. În urmă cu câțiva ani auzeam frecvent ”te rog să mi le faci ca pe ale tale” sau ”te rog să mi le faci cum i le-ai făcut la prietena mea” sau ”eu nu vreau să îmi mai cadă cojițele, vreau să rămână intense ca în prima zi!”.

Îmi lua ceva timp să le explic la fiecare în parte cât suntem de diferite noi, femeile, și cum trebuie să ținem cont de fiecare particularitate atunci când alegem noua formă a sprâncenei, pigmenții și tehnica de lucru. Din fericire, acum nu mai este atât de greu, nu mai e ceva atât de nou pe piață.

Ce m-a determinat să nu renunț? Nu puteam renunța, eram mult prea pasionată de ceea ce făceam!

R: Cât a durat de la prima încercare până la nivel profesionist?

Andreea: E un drum cam lung de parcurs până să te poți numi profesionist, dacă ești o fire exigentă. E nevoie de multă muncă, atenție la detalii și multă practică.

R: Cât de greu este să te specializezi în microblading și ce presupune această tehnică?

Andreea: Nu pot să spun nici că e ușor, nici că e greu să te specializezi în acest domeniu. Dacă îți place și te pasionează domeniul beauty (asta consider că este esențial), ești serios, înveți de la un trainer bun și nu abandonezi practica de după, e perfect.

Tehnica microblading presupune reconstrucția sprâncenelor afectate de pensatul excesiv, boli sau vârstă, cu ajutorul unor micro-ace și a unor pigmenți speciali. Este o procedură care merge cel mai bine pe tenul normal, fără cicatrici, acnee, cuperoza, dermatite ș.a.m.d. Pentru aceste probleme, exista alte tehnici ajutătoare.

R: De ce să alegi microblading (din perspectiva unei cliente) – care sunt beneficiile acestei tehnici?

Andreea: Sprâncenele sunt atât de importante! Principalul beneficiu pe care ți-l poate aduce o transformare în zona sprâncenelor este cu siguranță creșterea stimei de sine.

Mereu îmi aduc aminte cu drag de una dintre clientele mele care, după câteva zile de la ședința de microblading mi-a spus Andreea! De când mi-ai făcut sprâncenele, și mersul mi s-a schimbat! Amuzant, dar frumos.

R: De ce este important să fii mereu ”la zi” cu ultimele noutăți, trenduri, tehnici?

Andreea: Să fii mereu la zi cu ultimele trenduri în materie de sprâncene este foarte important pentru tine, ca tehnician. Îți ușurează munca. Mereu apar ace noi, pigmenți noi, aparate noi, tehnici noi care îți fac treaba mult mai ușoară și execuția mult mai fină. Este obligatoriu să te specializezi constant! Ai o datorie nu doar față de clientele tale, ai o datorie și față de tine! E plăcut să fii informat și pregătit mereu.

R: Cum a fost concursul de la Istanbul?

Andreea: Concursul de la Istanbul a fost pentru mine un amalgam de emoții! Emoții din timpul probei practice, emoțiile de pe scenă… și alte câteva emoții :)) A fost greu, dar frumos! Acum mă simt un om și mai împlinit!

 

R: Ce te-a impresionat și care sunt oportunitățile pentru profesioniștii din România în acest context? De ce este importantă această competiție în domeniul pe care l-ai ales?

Andreea: WULOP este un campionat foarte important pentru orice artist dermopigmentist. Cunoști oameni noi, ai parte de noi colaborări și îți testezi limitele! Acolo te redescoperi. Eu am trăit ceva unic pe plan profesional!

R: Ce alte concursuri mai sunt în domeniu?

Andreea: Sunt diverse concursuri în acest domeniu, dar nu toate au un impact deosebit de important pentru teritoriul României, nefiind internaționale, sunt mai mult competiții locale sau online…

În România există un campionat mare în cadrul Conferinței PMU Est Europene, care pe mine anul acesta m-a trimis în Turcia!

R: Ce planuri ai pentru perioada următoare?

Pentru perioada următoare aș avea foarte multe planuri dacă nu ar exista atâtea restricții. Pentru moment intenționez să mă perfecționez în continuare și să mă bucur de această mare realizare.

R: Având în vedere experiența ta profesională de până acum, ce recomandări ai face altora care vor să aleagă o carieră în ”beauty” (industria de înfrumusețare)?

Andreea: Le-aș recomanda să nu intre în acest domeniu doar așa că li se pare cool sau “ușor”, iar, dacă sunt pasionate cu adevărat de această artă și își doresc să creeze cele mai frumoase sprâncene (nu doar așa, să facă un ban), să nu stea pe gânduri! Să se specializeze la persoana care se apropie cel mai mult de stilul și viziunea proprie și să își dea drumul la imaginație.

R: Care sunt elementele-cheie pentru performanță?

Elementele cheie pentru performanță, în opinia mea, sunt ambiția, seriozitatea și munca, de fiecare dată.

În ultimii doi ani, Andreea a format și a inspirat pasiune, în salonul ei din Alba Iulia: 12 grupe de fete care își doresc să îi calce pe urme și care visează la rândul lor ca într-o zi să pună bazele propriei afaceri, așa cum a făcut-o și Andreea.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Hoții nu mai scapă de condamnări, chiar dacă ajung la o înțelegere cu păgubiții. Legea a fost promulgată

Publicat

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, actul normativ pentru modificarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal. Una dintre prevederile actului normativ vizează eliminarea posibilităţii împăcării în cazul infracţiunilor de furt calificat.

Legea are ca obiect de reglementare modificarea art. 231 din Legea nr.286/2009 privind Codul penal, cu modificările şi completările ulterioare, în sensul eliminării posibilităţii împăcării în cazul infracţiunilor de furt prevăzute art. 229 alin.(l), alin.(2) lit.b) şi c). Acest articol defineşte furtul calificat.

Infracţiunile la care se referă sunt:

  • furtul săvârşit într-un mijloc de transport în comun, în timpul nopţii, de o persoana mascată, deghizată sau travestită,
  • furtul prin efracţie, escaladare sau prin folosirea fără drept a unei chei adevărate ori a unei chei mincinoase;
  • furtul săvârşit prin scoaterea din funcţiune a sistemului de alarmă ori de supraveghere,
  • furtul săvârşit prin violare de domiciliu sau sediu profesional sau de către o persoană având asupra sa o armă.

„Faptele prevăzute în prezentul capitol, săvârşite între membrii de familie de către un minor în paguba tutorelui ori de către cel care locuieşte împreună cu persoana vătămată sau este găzduit de aceasta, se pedepsesc numai la plângerea prealabilă a persoanei vătămate. (…) În cazul faptelor prevăzute la art. 228 şi art. 230, împăcarea înlătură răspunderea penală”, prevede actul normativ. Articolul 228 defineşte tipurile de furt, iar articolul 230 defineşte furtul în scop de folosinţă ca fiind furtul care are ca obiect un vehicul, săvârşit în scopul de a-l folosi pe nedrept, precum şi folosirea folosirea fără drept a unui terminal de comunicaţii al altuia sau folosirea unui terminal de comunicaţii racordat fără drept la o reţea, dacă s-a produs o pagubă.

Veste proastă pentru șoferii care parchează neregulamentar pe domeniul public. De sâmbătă, vor încasa amenzi usturătoare

sursă: Agerpres

Citeste mai mult
Publicitate

ADMINISTRATIE

Veste proastă pentru șoferii care parchează neregulamentar pe domeniul public. De sâmbătă, vor încasa amenzi usturătoare

Publicat

Începând de sâmbătă 28 noiembrie șoferii ce-și vor lăsa mașina pe spații verzi, parcări de reședință sau spații pietonale diverse, vor risca ridicarea acesteia, și  pe lângă amenda primită, vor trebui să plătească mai multe taxe pentru recuperarea acesteia (de transport și de depozitare). Legea care nu mai cruță niciun conducător auto care parchează neregulamentar, pe domeniul public intră în vigoare.

Potrivit Legii nr. 273/2020 (apărută în Monitorul Oficial nr. 1133), aplicabilă de sâmbătă, se introduce interdicția de a parca orice tip de vehicul pe domeniul public, în afara spațiilor marcate în acest sens.

Așadar, după intrarea în vigoare a măsurilor cuprinse în Legea nr. 273/2020, cei ce-și vor lăsa mașina pe spații verzi, parcări de reședință sau spații pietonale diverse, printre altele, vor risca ridicarea ei și, pe lângă amenda primită, vor trebui să plătească mai multe taxe pentru recuperarea acesteia (de transport și de depozitare) scrie avocatnet.ro

Dacă o mașină va fi lăsată pe domeniul public, “poliţia locală poate dispune măsura tehnico-administrativă a ridicării vehiculului”, se precizează în Legea nr. 273/2020. Totuși, în cazul în care în mașină vor fi persoane, ridicarea mașinii nu va avea loc sau, dacă a fost deja începută, va fi întreruptă.

Până acum, potrivit Codului rutier (OUG 195/2002), era posibilă doar ridicarea mașinilor de pe drumurile publice, nu și de pe domeniul public, această posibilitate nefiind permisă în legislație, până la oficializarea schimbării de mai sus.

De altfel, așa cum apare și în motivația ce însoțea proiectul care a devenit Legea nr. 273/2020, “[a]u existat inițiative anterioare pentru completarea OUG 195, cu aplicarea sancțiunii de ridicare a vehiculelor parcate pe spații verzi, eșuate din cauza faptului că această OUG reglementează exclusiv circulația pe drumurile publice”.

Totodată, Legea nr. 273/2020 stabilește și că atât persoanele fizice, cât și cele juridice, vor avea mai multe obligații decât în prezent în ceea ce privește îngrijirea unor bunuri pe care le au în proprietate, mai exact, a clădirilor, terenurilor sau vehiculelor

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Autoritățile din Alba, pregătite pentru o posibilă vizită a președintelui Iohannis sau a premierului Orban de 1 Decembrie

Publicat

Ziua Națională a României va fi sărbătorită anul acesta în plină pandemie de coronavirus. Toate evenimentele care atrăgeau în anii trecuți mii de români și nu numai în Capitala Marii Uniri au fost anulate.

1 Decembrie 2020 va fi marcat de autoritățile din Alba în mod simbolic și cu respectarea tuturor măsurilor de siguranță sanitară. 

Cel mai important moment de la Alba Iulia se va desfășura la ora 14:00, la Monumentul Unirii. 

Autoritățile din Alba sunt pregătite pentru o posibilă vizită a președintelului Klaus Iohannis sau a premierului Luvodic Orban. 

Mai exact, de 1 Decembrie, la ora 14.00 va exista un ceremonial militar în care la Monumentul Unirii se vor depune coroane de flori.

Autoritățile care se ocupă de pregătirea evenimentului au declarat pentru alba24.ro că președintele Iohannis sau prim minsitrul Orban ar putea ajunge la Alba Iulia pentru a depune o corona de flori și a ține un discurs.

Dacă luam în calcul că momentul omagial de la București va avea loc la ora 10.00, este posibil ca unul dintre cei doi să ajungă la Alba Iulia.

De asemenea, la Ceremonialul Militar nu pot participa decât 100 de oameni. Potrivit autorităților, vor fi prezente două plutoane de militari de la Cluj care vor da onorurile militare și o semi fanfară, însă numărul soldaților va fi unul foarte redus deoarece trebuie ca toți cei prezenți, inclusiv autorități și presa să nu depășească 100 de oameni.

Programul complet pentru 1 Decembrie 2020

26 NOIEMBRIE 2020

10.00 „Unitate, continuitate și independență în istoria poporului român de la Marea Unire (1918-2019). 102 de ani de la Marea Unire (1918 – 2020)”, ediția XLIX – Sesiune științifică – ziua 1 – Muzeul Național al Unirii Alba Iulia și Sala Unirii (transmisiune live)

16.00 Expoziție de fotografie istorică, de arhivă, cu centrul vechi al orașului Alba Iulia (vernisaj expoziție) – Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba (transmisiune live)

27 NOIEMBRIE 2020

10.00 „Unitate, continuitate și independență în istoria poporului român de la Marea Unire (1918-2019). 102 de ani de la Marea Unire (1918 – 2020)”, ediția XLIX – sesiune științifică – ziua 2 – Muzeul Național al Unirii Alba Iulia și Sala Unirii (transmisiune live)

28 NOIEMBRIE 2020

17.00 „Memoria Unirii” – prezentare exponat – Sala Unirii (transmisiune live)

18.00 „Cărțile Unirii” – prezentare carte – Biblioteca județeană „Lucian Blaga” Alba (transmisiune live)

19.00 „1 Decembrie 1918” – videoclipuri muzicale – Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba (difuzări de clipuri video cu muzică patriotică realizate de Ansamblul Folcloric al Județului Alba alături de colaboratori din zonele istorice ale țării – partea I)

29 NOIEMBRIE 2020

11.00  „Sala Unirii în fotografie” – vernisaj expoziție – Sala Unirii – expoziție deschisă publicului în perioada 1 dec. 2020 – 31 dec. 2020 (transmisiune live)

12.00  „Muzică de fanfară” – recital – Fanfara Județului Alba, cu repertoriu de muzică patriotică (transmisiune live)

13.00  „Gândurile Unirii” – testimoniale

19.00  „1 Decembrie 1918” – videoclipuri muzicale – Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba (difuzări de clipuri video cu muzică patriotică realizate de Ansamblul Folcloric al Județului Alba alături de colaboratori din zonele istorice ale țării – partea II)

30 NOIEMBRIE 2020

10.00 – 12.00 Depunere de coroane și jerbe de flori – Statuia lui Ion I.C. Brătianu, Statuia lui Iuliu Maniu, Statuia lui Mihai Viteazul, Statuile Regelui Ferdinand I și a Reginei Maria

12.15  Arborarea Drapelului Național al României – Piața Tricolorului, esplanada Catedralei Încoronării

12.30  Drumul icoanei – vernisaj expoziție – lansare rută culturală – Catedrala Încoronării – expoziție deschisă publicului în perioada 1 dec. 2020 – 31 dec. 2020 (transmisiune live)

13.00 Sala 67 – „Cine va păzi clopoțeii?”, regia Teodora Popa – Spectacol de teatru 4+ – Teatrul de Păpuși „Prichindel” Alba Iulia (transmisiune live)

14.00 „Gândurile Unirii” – testimoniale

16.00 Icoane pe sticlă – vernisaj expoziție – Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba – expoziție de icoane pe sticlă în tehnica tradițională a școlii de la Laz, realizată de cursanții clasei din cadrul Centrului de Cultură Augustin Bena Alba (transmisiune live)

17.00  „Folk & vers românesc” – spectacol de poezie și muzică folk – Biblioteca județeană „Lucian Blaga” Alba (transmisiune live)

18.00  „Tezaur Folcloric” – concert – Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba (difuzare ediție specială cu selecții din emisiunea Tezaur Folcloric, filmări realizate la Palatul Cultural din Blaj alături de Ansamblul Folcloric al Județului Alba)

21.00  „Cvartet pentru România” – concert omagial – Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba – recital al cvartetului Județului Alba; transmisiune live

1 DECEMBRIE 2020

9.30 – ”1 Decembrie 1918” – masă rotundă – partea I – Sala Unirii (transmisiune live)

11.30 Ruta Unității Naționale 1848 -1912-1922 – vernisaj expoziție – lansare ruta culturală – Sala Unirii – expoziție deschisă publicului în perioada 1 dec. 2020 – 31 dec. 2020 (transmisiune live)

12.00 Te Deum – Catedrala Încoronării

12.30 – ”1 Decembrie 1918” – masă rotundă – partea a II-a – Sala Unirii (transmisiune live)

13.00 Te Deum – Catedrala Arhiepiscopală Majoră ”Sfânta Treime” Blaj – transmisiune live TVR3

13.00 „Tezaur Folcloric” – ediție specială – concert – Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba – difuzare – ediție specială Tezaur Folcloric, pe posturile TVR1 și TVR Internațional, în data de 1 decembrie 2020, cu filmări realizate de echipa emisiunii la Palatul Cultural din Blaj alături de Ansamblul Folcloric al Județului Alba în anii 2018 și 2019

14.00 Ceremonie militară dedicată Zilei Naționale a României – Monumentul Unirii

15.00 Cânt și suflet românesc – spectacol folcloric (transmisiune live de la Centrul de Cultură ”Augustin Bena”)

16.00 „Gândurile Unirii” – testimoniale

16.30 Tudor Roșu, 1 Decembrie 1918, Ed. Mega, Cluj-Napoca, 2020 – Lansare de carte – Sala Unirii (transmisiune live)

17.00 ”1 Decembrie 1918” – masă rotundă – partea a III-a – Sala Unirii (transmisiune live)

18.00 „Samoilă Mârza, Fotograful Unirii” – Povestea fotografiilor Unirii – Biblioteca județeană „Lucian Blaga” Alba (transmisiune live)

20.00 „Simfonic România 2020” – Concert omagial – Recital al Orchestrei de cameră a Județului Alba cu soliști invitați de renume național și internațional – transmisiune live

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

GRAFIC: Cum a evoluat numărul de cazuri noi la Alba Iulia, Sebeș, Blaj, Cugir, Abrud și Ciugud, după instituirea carantinei

Publicat

Cinci orașe și o comună din Alba au intrat în carantină în data de 17 noiembrie 2020, din cauza incidenței cazurilor de infectare cu coronavirus, descoperite în ultimele 2 săptămâni. 

La Alba Iulia, Sebeș, Blaj, Cugir, Abrud și Ciugud au fost luate măsuri speciale și au fost adoptate o serie de interdicții.

Întrebarea este în ce măsură acestea au fost eficiente și în ce măsură au dus la micșorarea numărului de infectări descoperite (altfel decât prin micșorarea numărului de teste).

Cu 4 zile înainte de expirarea perioadei de carantinare, numărul de cazuri înregistrate zilnic rămâne fluctuant, în directă legătură cu numărul de teste realizate (într-o zi cu număr mare de teste, cazurile sunt mai multe).

Cum arată în prezent incidența cazurilor din aceste localități:

Localitate  carantinată – cazuri în perioada 12-25 noiembrie – incidența cazurilor COVID-19

Blaj – 242 cazuri – 11,64 (anterior 12,36)

Alba Iulia – 696 cazuri – 9,07 (anterior 9,24)

Sebeș – 253 cazuri – 7,66 (anterior 7,88)

Cugir – 190 cazuri – 7,35 (anterior 7,66)

Abrud – 33 cazuri – 6,22 (anterior 7,16)

Aiud are incidența de 4,70 (anterior 4,54) însă aici numărul de teste a fost diminuat inexplicabil de la instituirea carantinei.

Ciugud – 38 cazuri – 11,64 (anterior 11,33)

Graficul poate fi văzut la o calitate mai bună AICI.

Din acest punct de vedere, este greu de estimat dacă autoritățile vor prelungi carantinarea acestor localități.

Cel puțin la Alba Iulia (cu peste 9 cazuri la mie), situația este problematică, în condițiile în care la doar o zi după ce expiră starea de carantină, orașul ar trebui să sărbătorească 1 Decembrie.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate