Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Digitalizarea pensiilor: Ministrul Digitalizării anunță că 87 la sută din dosare au fost actualizate. Indexare, din ianuarie 2024

Publicat

Procesul de digitalizare a pensiilor este aproape gata. Astfel, aproximativ 87% din dosare au fost deja actualizate și digitalizate.

Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării Bogdan Ivan a declarat că digitalizarea dosarelor de pensii este făcută în proporţie de peste 87% şi speră ca până la sfârşitul anului sau cel târziu în primăvara anului viitor să fie finalizată.

„În momentul de faţă colegii mei de la task force-ul ministerului şi de la task force-ul ADR sunt în legătură directă cu cei de la Ministerul Muncii.

Astăzi peste 87% dintre dosare sunt deja actualizate. Se lucrează foarte intens.

Sperăm în cel mai scurt timp să fie finalizată digitalizarea. Ţinta este până la final de an, dar eu aş vrea să iau marja până la începutul anului viitor, până în primăvară”, a declarat Bogdan Ivan, întrebat într-o conferinţă de presă susţinută miercuri la Guvern în ce stadiu se află în prezent digitalizarea dosarelor de pensii.

Pensiile vor crește din ianuarie 2024

Ministrul Finanţelor a spus cu cât vor creşte pensiile românilor în 2024. Marcel Boloș vorbeşte de o creştere de 2 cifre a pensiilor de la 1 ianuarie 2024, an cu 4 rânduri de alegeri.

Şeful de la Finanţe a vorbit de creşterea pensiilor românilor şi a vehiculat un procent, însă a precizat că răspunsul final va fi dat de coaliţia de guvernare.

Boloș: am luat în calcul o creştere a pensiilor cu aproximativ 14%

„Sunt bani pentru creşterea pensiilor, vor fi majorate cu minim 16 miliarde de lei.  (…) În procente înseamnă că am luat în calcul o creştere a pensiilor cu aproximativ 14%, dar procentul final va fi anunţat de coaliţia de guvernare”

Potrivit ministrului Finanțelor, pensiile ar urma să se majoreze cu aproximativ 14%, însă procentual final se va anunța de către coaliția de guvernare. Cu toate acestea, există și varianta care a fost discutată la Bruxelles, care ar constitui 16%. Oficialii au aprobat o astfel de creștere în timpul discuției finale cu reprezentanții Comisiei Europene.

Cu cât vor creşte pensiile românilor în 2024

  • Varianta 1: indexarea cu rata inflaţiei în martie (cum recomandă Banca Mondială)
  • Varianta 2: recalcularea celor cinci milioane de pensii după o nouă formulă din Lega Pensiilor

Punctul de pensie: va fi 40% sau 45% din câştigul salarial mediu brut stabilit anual prin legea bugetului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    joi, 14.09.2023 at 10:20

    Dacă-i aşa, ce mai fac ăia 1000 de angajaţi suplimentari pe care i-aţi angajat tocmai pentru digitalizare.Se spune câ le-aţi prelungit angajarea până la jumătatea anului 2024. A, pentru voturi.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax