Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Din 2017, la Alba Iulia s-ar putea înfiinţa o şcoală Waldorf, sistem de educaţie alternativ pentru copii. Cursuri de formare pentru profesori

Publicat

scoala waldorf La Alba Iulia s-ar putea deschide din 2017 o grădiniţă şi o şcoală Waldorf, cu clasele pregătitoare şi I-IV. Iniţiativa aparţine unei asociaţii formate din părinţi şi beneficiază de sprijin din partea Primăriei. Profesorii care vor să se implice în acest proiect trebuie să urmeze cursuri de formare, la care termenul de înscriere este joi, 28 ianuarie.

Un grup de mămici din Alba Iulia a luat iniţiativa înfiinţării unei şcoli Waldorf la Alba Iulia, iar ulterior s-a format o întreagă comunitate pe o reţea de socializare în care peste 180 de părinţi şi-au exprimat dorinţa de a-şi înscrie copiii la o astfel de şcoală.

Pedagogia Waldorf este un sistem de educaţie alternativ, dar este învăţământ de stat, organizat de Ministerul Educatiei, Cercetării si Tineretului, în baza Acordului General de Cooperare, încheiat în anul 1996.

Părinţi din Alba Iulia s-au organizat în Asociaţia Waldorf, pentru a sprijini înfiinţarea şcolii. În acest sens trebuie identificat un spaţiu şi pedagogii care să predea cursurile de tip Waldorf.

Pentru a deveni pedagog Waldorf este necesară urmarea unor cursuri de formare pentru cadrele didactice. Cursurile se desfăşoară o dată la doi ani, iar anul acesta începe o nouă serie, atât pentru învătători şi profesori, cât si pentru educatoare.

Cursurile pentru formarea educatoarelor se organizează la Cluj-Napoca, pe 8 module a câte 5 zile, care au loc în vacantele intersemestriale, costul unui modul fiind de 200 lei, iar durata totală a celor 8 module fiind de 1 an si jumătate. La fel, cursurile pentru învăţători şi profesori se desfăşoară tot în 8 module, dar la Timişoara, costul unui modul fiind de 100 lei. În ambele cazuri cazarea este asigurată la internatele liceelor Waldorf din Cluj Napoca şi Timişoara.

Termenul de înscriere este 28 ianuarie 2016. Asociaţia Waldorf Alba Iulia transmite că, pentru a deschide grădiniţa şi scoala în toamna anului 2017 este nevoie ca două educatoare şi două învăţătoare/ profesoare (absolvente ale liceului pedagogic) să urmeze aceste cursuri. Informaţii suplimentare la telefon 0745071295.

Sistemul Waldorf care aduce în actul predării modalităţi de unire a gândirii analitice şi sintetice, a intelectului obiectiv şi lucrului consecvent, prin intermediul simţirii artistice şi morale, după cum prezintă iniţiatorii. Rezultatele la examenele naţionale de Evaluare şi Bacalaureat confirmă performanţele acestui învăţămant alternativ şi îi conferă o poziţie egală în sistemul naţional de învăţământ, mai transmit sursele citate.

„Personal, susţin această iniţiativă din tot sufletul şi voi face toate eforturile necesare pentru ca acest tip de învăţământ să devină o opţiune şi pentru părinţii din Alba Iulia. În momentul de faţă, cel mai important lucru este să găsim educatori şi profesori dornici să urmeze cursurile de specializare în pedagogia Waldorf, pentru a asigura necesarul de cadre didactice până în toamna anului 2017. Dacă acest lucru se va întâmpla, proiectul va beneficia atât de spaţiu de implementare pus la dispozitie de către Primărie, cât şi de sprijin logistic şi financiar”, a declarat primarul Mircea Hava.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax