Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ADMINISTRATIE

Din 26 ianuarie, adio gălăgie și petreceri în cartier. Amenzi mari și muncă în folosul comunității, dacă îți deranjezi vecinii

Publicat


amenzi galagie

Din 26 ianuarie 2020, cei care vor face gălăgie și își vor deranja vecinii, vor plăti amenzi mai mari. Dacă o vor face repetat, vor şi munci în folosul comunităţii. Modificările la Legea 61/1991 privind sancţionarea încălcării normelor de convieţuire socială intră în vigoare iar amenzile sunt usturătoare.

Cei care organizează petreceri private în corturi sau alte amenajări neacoperite, care deranjează prin gălăgie locuințele din apropriere, dar și cei își deranjează vecinii de bloc în timpul orelor de liniște, sunt sancționați  mult mai dur.

Amenzile cresc drastic din 26 ianuarie 2020, iar cei care deranjează liniştea pot primi drept pedeapsă până la 150 de ore de muncă în folosul comunităţii.

Potrivit noilor prevederi, contravenienţii care refuză să furnizeze datele pentru a fi identificaţi sau să se prezinte la sediul Poliţiei vor primi amenzi majorate.

Pentru tulburarea liniştii în zonele rezidenţiale prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă se vor da amenzi între 200 – 1.000 lei, ca până acum, dar repetarea faptei în 24 de ore va atrage o amendă între 500 – 1.500 lei sau prestarea a 50 – 100 ore de activităţi în folosul comunităţii.

Pentru tulburarea liniştii locatarilor între orele 22:00 – 8:00 şi 13:00 – 14:00 prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice, amenda este între 500 – 1.500 lei, ca până acum, dar se poate ajunge la 2.000 – 3.000 de lei sau la obligaţia de a presta între 70 – 120 ore de activităţi în folosul comunităţii dacă fapta este repetată într-un interval de 24 ore.

Pentru „organizarea de petreceri cu caracter privat şi utilizarea de aparatură muzicală la intensitate de natură să tulbure liniştea locuitorilor, în corturi, alte amenajări sau în spaţiu neacoperit, situate în perimetrul apropiat imobilelor cu destinaţia de locuinţe sau cu caracter social, în mediul urban”, amenda a fost majorată de la 500 – 1.500 lei la 2.000 – 3.000 de lei.

Repetarea faptei în 24 de ore se sancţionează în aceste cazuri cu amendă între 3.000 – 6.000 de lei sau prestarea a 100-150 ore de activităţi în folosul comunităţii.

Potrivit noilor prevederi, persoanele care organizează petreceri cu caracter privat şi utilizează aparatură muzicală la intensitate de natură a tulbura liniştea locuitorilor, în corturi, alte amenajări sau în spaţiu neacoperit, situate în perimetrul apropiat imobilelor cu destinaţia de locuinţe sau cu caracter social, în mediul urban, vor plăti o amendă între 2.000 şi 3.000 de lei, o creştere semnificativă faţă de valoarea anterioară (între 500 şi 1.500 de lei)

La persoanele care repetă ofensa într-un interval de 24 de ore, această pedeapsă creşte semnificativ, iar amenda poate ajunge până la 6.000 de lei, sau până la 150 de ore de muncă în folosul comunităţii.

Conform noilor prevederi, creşte amenda de la 100 – 500 lei la 500 – 1.500 de lei şi pentru „refuzul unei persoane de a furniza date pentru stabilirea identităţii sale sau de a se prezenta la sediul Poliţiei, la cererea ori la invitaţia justificată a organelor de urmărire penală sau a organelor de ordine publică aflate în exercitarea atribuţiilor de serviciu”.


TOP articole in ultimele zile


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: L-ați văzut? Poliția Alba Iulia îl caută pe un tânăr, suspect într-un dosar de distrugere

Publicat

Poliţia Municipiului Alba Iulia solicită sprijinul cetăţenilor pentru identificarea unei persoane de interes în instrumentarea unui dosar penal pentru distrugere. Potrivit IPJ Alba, este vorba despre un tânăr care, în noaptea de sâmbătă spre duminică, a lovit cu piciorul oglinda retrovizoare a unui autoturism parcat pe strada Vasile Goldiș din Alba Iulia. Cetățenii care pot […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Acoperișul unui bloc, smuls de vânt la Aiud. Au intervenit pompierii

Publicat

O parte din acoperișul unui bloc din municipiul Aiud a fost desprins de vânt, luni după-amiaza. A fost solicitat ajutorul pompierilor. Potrivit ISU Alba, detașamentul de pompieri Aiud intervine pentru îndepărtarea unor elemente de acoperiș desprinse de vânt. Sunt trei echipaje, ASAS (autospecială de lucru cu apă și spumă) și APIC (autospecială de primă intervenție […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE FOTO-VIDEO ALERTĂ: O tânără și bebelușul ei de 7 luni, SUSPECȚI de coronavirus la Alba Iulia. Mama s-a întors din Italia

Publicat

O tânără și copilul ei, bebeluș de 7 luni, ar fi suspecți de infectare cu coronavirus, după ce s-au întors din Italia, la Alba Iulia. În acest caz au fost luate măsuri speciale de siguranță, la Secția de Boli Infecțioase a spitalului din Alba Iulia. Citește și VIDEO: Ce spun reprezentanții Inspectoratului Școlar Alba despre […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

ITM Alba: Angajatori sancționați cu amenzi și avertismente. Controale la zeci de firme din județ

Publicat

sediul ITM Alba

Inspectorii de muncă au dat amenzi de peste 7000 de lei și 9 avertismente în urma verificărilor la zeci de angajatori din județ, săptămâna trecută. Potrivit ITM Alba, în perioada 17-21 februarie, în domeniul relaţiilor de muncă au fost verificate 36 de firme cu un număr total de 596 de angajați. Inspectorii de muncă au […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate