Connect with us
Advertisement

Administrație

Două noi aparate de radiologie, pentru pacienții Spitalului din Sebeș. Când vor fi recepționate și cât vor costa

Publicat

Spitalul Municipal Sebeș va achiziționa două aparate noi de radiologie. Cele două aparate Roentgen Digital cu două posturi, scopie și grafie, sunt destinate secțiilor de Radiologie și Imagistică Medicală și de Pneumoftiziologie. Valoarea investiției este estimată la peste 1,7 milioane de lei (aproximativ 376.000 de euro), fără TVA, aparatele urmând să fie recepționate înainte de 15 decembrie 2019. 

Spitalul Municipal Sebeș a lansat o licitație privind achiziționarea a două aparate noi de radiologie. Potrivit anunțului publicat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), obiectul contractului este furnizarea de aparate Roentgen digitale cu două posturi, scopie și grafie, cu instalare, amenajarea spațiului conform normelor CNCAN, obținerea autorizației de utilizare, punerea în funcțiune și instruirea personalului beneficiarului.

Aparatele vor fi amplasate și utilizate în două locații diferite, motiv pentru care s-a procedat la împărțirea în două loturi:

  • Lot 1 – Aparat Roentgen digital cu două posturi scopie și grafie, amplasat în Sebeș, strada Șurianu, nr. 41, în incinta spitalului, respectiv în laboratorul de Radiologie și imagistică medicală, care deservește secțiile funcționale ale spitalului, respectiv medicina internă, ortopedie, chirurgie, unitatea de primire urgențe (UPU), pneumologie, pediatrie și neurologie. La acest laborator spitalul deține în prezent autorizație de utilizare pentru un aparat radiologic în stare de funcționare, care va fi casat.
  • Lot 2 – Aparat Roentgen digital cu două posturi scopie și grafie, amplasat în Sebes, strada Aviator Olteanu, nr. 17, unde funcționează secția de Pneumoftiziologie. În această locație spitalul deține autorizație de utilizare pentru două aparate radiologice în stare de funcționare, care vor fi casate.
Spitalul Municipal Sebeș este situat în centrul ţării, la intersectia autostrăzilor A1 cu A10 și la intersecția mai multor drumuri naționale și județene, într-o zonă cu un puternic potențial industrial și turistic.

Municipiul Sebeș este puternic industrializat, cu o populație activă, necesitând servicii medicale de prevenire și tratament a bolilor profesionale și accidentale.

Structura spitalului permite acordarea de servicii medicale de specialitate pentru nou născuți, copii și adulți din orașul Sebeș, din împrejurimi, dar şi din alte judeţe. Activitatea clinică se realizează prin activităţi de diagnostic şi tratament pentru pacienti, organizată pe o gamă largă de specialităţi și asigurând servicii medicale la circa 60.000 de locuitori.

Serviciile medicale sunt asigurate de o echipă ce reuneşte peste 263 de angajaţi, dintre care 56 sunt medici cu specializare în toate ramurile medicale de bază: medicina internă, pneumologie, ortopedie, chirurgie, pediatrie, obstetrică și ginecologie, ORL, dermatovenerologie, reabilitare medicală, infecțioase, cardiologie, neurologie, gastroenterologie, medicină de urgenţă, anestezie şi terapie intensivă, epidemiologie, servicii paraclinice, etc. Având o activitate diversificată, aceasta se desfășoară în mai multe locații, specializate pentru diagnosticul şi tratamentul diferitelor afecțiuni.

Serviciul de radiologie este un serviciu de bază în diagnosticare pentru orice unitate spitalicească, fundamentarea oportunității investiționale în aparatură de înaltă performanță pornind de la creșterea calității actului medical prin stabilirea în timp scurt a diagnosticului și a efectului asupra costurilor pe caz rezolvat reflectate în numărul de zile de spitalizare și a costurilor pe care le implică acestea.

Spitalul Municipal Sebeș dorește înlocuirea unor aparate vechi, datorită uzurii fizice și morale a acestora, după cum urmează:

  • în laboratorul de Radiologie și imagistică medicală există în prezent un Aparat Roentgen Phillips Medizin, achiziționat în anul 2003. Numărul de radiografii efectuate cu acest aparat este de aproximativ 9.500 anual. Activitatea laboratorului se desfășoară în două ture, cu un personal compus din doi medici primari cu competențe în investigații imagistice de înaltă performanță, 6 asistente medicale cu specializare în radiologie și un technician de aparatură medicală.
  • în cadrul secției de pneumoftiziologie (cu dispensarul TBC), există un apparat Roentgen Sirescop CX1 achiziționat în anul 2003 și un aparat ELTEX 400
    achiziționat în anul 1976. Numărul mediu de radiografii efectuate este de 3.000 anual. Activitatea se desfășoară în două ture, cu un personal compus din doi medici primari cu specialitatea pneumoftiziologie și două asistente medicale”, se precizează în caietul de sarcini, citat de Alba24.

Valoarea totală estimată este de 1.775.630,25 lei, fără TVA.

Foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement