Connect with us
Publicitate

Economie

Facturarea electronică devine obligatorie pentru toate tranzacțiile între firme. Ce spune ministrul Finanțelor

Când intră pensiile pe septembrie

Publicat

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a anunțat un ”pas uriaș pentru combaterea fraudei” și anume faptul că facturarea electronică devine obligatorie pentru toate tranzacțiile între firme, de anul viitor, în urma unei decizii a Consiliului UE.

”Lupta împotriva combaterii fraudei și a evaziunii fiscale intră într-o nouă etapă în România.

Datorită unei decizii luate astăzi de Consiliul Uniunii Europene, de la 1 ianuarie 2024, facturarea electronică va obligatorie pentru toate tranzacțiile între firme.

Este un instrument valoros pentru a urmări în timp real lanțurile de fraudare în materie de TVA, aspect foarte important în eforturile noastre de a crește gradul de colectare și a proteja bugetul public.

Faptul că facturarea electronică asigură o înregistrare precisă și verificabilă a tranzacțiilor comerciale facilitează procesul de verificare și audit. Așa ne asigurăm că tranzacțiile sunt conforme cu reglementările fiscale și nu au fost manipulate în mod fraudulos.

Implementarea facturării electronice obligatorii va elimina posibilitatea utilizării facturilor false sau duplicat, pentru că fiecare tranzacție este înregistrată în mod unic”, a scris ministrul, pe Facebook.

Prin urmare, emiterea facturilor electronic ar urma să fie obligatorie pentru toate tranzacțiile B2B (business to business). Deocamdată, se aplică doar pentru relația firmelor cu instituții de stat și între companii, pentru bunuri cu risc fiscal mare.

Extinerea facturării electronice presupune creșterea capacității sistemului.

Serverele ar putea fi luate de la Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) până va fi cumpărată și implementată platforma hardware/software dedicată pentru eFactură, au declarat surse apropiate situației pentru Profit.ro. Utilizarea unor servere luate cu împrumut de la alte instituții ar putea pune, însă, unele probleme tehnice, potrivit sursei citate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Q

    vineri, 28.07.2023 at 11:33

    o cretinitate care dovedeste incompetenta continua a psd in frunte cu ciolacu.
    aveti 394 bai desteptilor.schimbati legea 31 si puneti acolo restrictii la infiintarea de firme.!!!!!!

  2. vaile

    vineri, 28.07.2023 at 14:22

    Si ce rezolvati asa incopetentilor , dati tot in firmele corecte ca de tva tot nu-l colectati ca atunci cand se aduna tva , ups ..vinde firma la un cersetor si o face inca onlinee si il suflati de praf dupa aceea. Ia puneti voi vanzarea unei firme doar cu acceptul anaf si dati lege ca administratorii sa raspunda cu bunurile lor de datoriile firmelor, astfel daca dau faliment firmele macar si administratorii sa ramana in curu gol

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate