Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

FOCARUL de COVID din Liceul Militar din Alba Iulia: Cursurile trec în format ONLINE pentru două săptămâni

Publicat

Începând cu data de 1 martie, în urma analizei epidemiologice şi la recomandarea Direcției Medicale a Ministerului Apărării Naţionale, Consiliul de conducere al Colegiului Național Militar ,,Mihai Viteazul” Alba Iulia a hotărât desfăşurarea în format online a cursurilor, atât cu elevii aflați în spațiile de cazare din incinta instituţiei, cât şi cu cei confirmați pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 aflaţi la domiciliu, au transmis reprezentații instituției de învățământ. 

Procesul educațional se va desfășura în format online timp de două săptămâni, prin intermediul platformelor educaționale, iar cadrele didactice vor susține cursurile online din cadrul colegiului, cu ajutorul dispozitivelor inteligente.

Fiecare profesor va preda dintr-o sală de clasă dedicată, astfel încât să se evite deplasările și schimbul de echipamente electronice. Întregul efectiv de elevi militari dispune din acest an școlar de tablete performante, puse la dispoziție de Statul Major al Forțelor Aeriene.

În acelaşi context, în funcție de evoluția situației epidemiologice din perioada următoare, există posibilitatea să fie stabilite și alte măsuri pentru prevenirea și limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2 la nivelul Colegiului Național Militar ,,Mihai Viteazul” Alba Iulia.

Reamintim că alba24.ro a scris în urmă cu trei zile, reporterii Alba24.ro au cerut detalii despre cum este gestionat focarul din interiroul unității de învățământ.

Reprezentații Colegiului au oferit un răspuns în exclusivitate la o serie de întrebări.

Precizările Ministerului Apărării vin în contextul în care pe adresa redacției alba24.ro a sosit o sesizare cu privire la faptul că numărul elevilor și al profesorilor infectați în instituție este foarte mare, (infirmeria este plină) că ar fi o lipsă a medicamentelor.

După aproape trei săptămâni de la începerea semenstrului al doilea, în interiorul Colegiului, 77 de elevi au fost confirmați pozitiv cu COVID-19, fiind declarat focar și de altfel cel mai mare focar activ de pe teritoriul Municipiului Alba Iulia.

Aceștia sunt din mai multe județe din țară și potrivit reprezentaților, părinții s-au deplasat până la unitatea de învățământ și i-au preluat pe elevi.

De asemenea, un număr de 164 de elevi contacți direcți se află izolați în spațiile special amenajate pentru carantină, conform precizărilor Direcției Medicale a MApN.

CITEȘTE AICI cum a fost gestionat focarul de Covid: EXCLUSIV: Cum este gestionat cel mai mare focar de COVID-19, din Alba Iulia. Ce se întâmplă la Colegiul Militar ”Mihai Viteazul”

știre în curs de actualizare.

 

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax