Connect with us
Advertisement

Actualitate

FOTO: De la barock la rock. Teatrul-muzical ”Povestea Chitarei” ajunge la Alba Iulia, la Casa de Cultura a Studenților

rock baroc povestea chitarii

Publicat

„Povestea Chitarei” ajunge pentru prima dată la Alba Iulia cu 2 spectacole de teatru-muzical la Casa de Cultură a Studenților. Prima parte, „De la barock la rock” se va juca, miercuri, 31 octombrie 2018, ora 20:00 și partea a doua, „Sunete” – duminică, 11 noiembrie 2018, ora 20:00. 

 Doi dintre cei mai bine cotați chitariști ai momentului: Stan Zamfirescu și Ilie „Manole” Vlad vor trece prin sunete de chitară de la Bach la Agustin Barios Mangore, de la Francisco Tarrega și Isaac Albeniz, până la Jimmy Hendrix și Stevie Ray Vaughan, de la Django Reinhardt la The Beatles.

„Povestea Chitarei” este un spectacol care provoacă actorii să se exprime într-o armonie perfectă cu marii muzicieni de pe scenă. Mai mult decât atât, este un spectacol despre puterea muzicii de a vindeca această lume, prin exemplificarea poveștii lui Albert, copilul care vedea sunete și auzea culori.

În prima parte a poveștii, Albert va parcurge un traseu sonor bogat, de la barock la rock. Se va întâlni cu sonorități de la Bach la Agustin Barios Mangore, de la Francisco Tarrega și Isaac Albeniz, până la Jimmy Hendrix și Stevie Ray Vaughan, de la Django Reinhardt la The Beatles.

Muzica va fi interpretată live de doi dintre cei mai bine cotați chitariști ai momentului: Stan Zamfirescu (clasic) și Ilie „Manole” Vlad (electric-rock), alături de tinerii și foarte tinerii lor discipoli.

Distribuția primei părți cuprinde nu mai puțin de 8 personaje, actori și chitariști, fiecare având un rol cheie în povestea lui Albert.

Cea de-a doua parte a trilogiei, „Sunete”, îi are ca artiști principali pe cei 3 chitariști ai Trio Zamfirescu, 3 frați virtuoși ai chitarei clasice din România, avându-l ca leader pe Stan Zamfirescu, unul din cei mai carismatici și performanți muzicieni.

Cei 3 muzicieni vor interpreta exclusiv compoziții proprii.

Ia naștere, astfel, un spectacol unic, în care muzica compusă și interpretată de artiști se îmbină cu teatrul și cu artele vizuale, într-o continuare a poveștii chitarei de la baroc la rock.

“Cred în continuare că arta supremă este muzica și că toate artele încearcă să o imite. Cred că oamenii mari au nevoie de poveste, mai mult ca oricând. Sunt convins că spectatorii, martorii, îl vor însoți cu bucurie pe Albert în călătoria lui inițiatică, fabuloasă.

Acest spectacol este un omagiu adus chitarei și tuturor artiștilor care și-au zdrelit degetele și sufletele zile și nopți întregi pentru a descoperi sunetele divine pe care instrumentul acesta miraculos le conține.

Dar în același timp „Povestea Chitarei” este o invitație spre a privi lumea cu ochii limpezi ai unui copil. Fiecare om din public a fost la un moment dat Albert, și a avut o grămadă de vise.

E datoria spectacolului nostru să îi reamintească asta. Iar pentru mine e o enormă bucurie să lucrez cu instrumentiști de asemenea clasă, să îi văd pe scenă alături de cei mai tineri actori ai orașului”, declară Bogdan Sărătean, regizor Povestea Chitarei.

Spectacolul este produs de Asociația Culturală PLAY cu sprijinul BIS Teatru.

Biletele pentru cele două reprezentații sunt disponibile la Casa de Cultură a Studenților sau online, pe site-ul Kompostor.ro . Prețul unui bilet de intrare este de 30 lei în perioada Pre-Sale, (până în 20 octombrie, respectiv 25 octombrie), urmând ca prețul întreg să devină 35 lei pentru fiecare reprezentație.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement