Eveniment
FOTO: Regulamentul de funcţionare a teraselor sezoniere din Alba Iulia nu va fi modificat în acest an
Zilele frumoase de primăvară şi temperaturile ridicate din ultima perioadă au îndemnat albaiulienii la plimbări în aer liber prin oraş, atât în spaţiile din Cetatea Alba Carolina, cât şi în parcuri. Şi, dacă tot a fost cald, probabil ar fi vrut să se oprească la o terasă pentru o cafea sau o băutură răcoritoare, însă, cel puţin deocamdată, oficial, acestea nu au fost deschise. În mod normal, în fiecare an, la Alba Iulia, activitatea teraselor sezoniere se desfășoară în perioada 1 aprilie – 31 octombrie, cu condiţia ca, în prealabil, să aibă autorizaţii de funcţionare.
Potrivit reprezentanţilor Primăriei, nu vor fi modificări la regulamentul de funcţionare faţă de anul trecut, astfel că întreprinzătorii care doresc să redeschidă terasele pot începe procedura pentru eliberarea autorizaţiei.
Vă reamintim regulile de anul trecut, modificate şi aprobate în 4 aprilie 2014. Atunci, s-a stabilit ca ultima servire a clienţilor să fie la ora 23.00, închiderea terasei la miezul nopţii şi să nu aibă muzică și televizoare, de la ora 8.00 la 24.00.
La şedinţa de Consiliu Local de anul trecut din aprilie au fost prezenţi şi proprietarii de terase de pe Bulevardul Transilvaniei, care au fost de acord cu noul amendament al aleşilor locali, ca terasa să se închidă la miezul nopţii, chiar dacă unii clienţi preferă să-şi petreacă serile de vară afară, urmărind un meci de fotbal sau relaxându-se cu prietenii.
Amenzile pentru nerespectarea programului de funcţionare a teraselor, prelungit anul trecut de la 8.00-22.00, până la ora 24.00 au fost între 1.000 și 2.000 de lei.
Dacă nu respectau interdicţia de amplasare de televizoare sau alte mijloace audio-video şi difuzarea de muzică, sancţiunile de anul trecut au fost de 1.500 – 2.500 de lei.
Potrivit procedurii aprobate, după amplasarea teraselor, reprezentanții Serviciului de Urbanism, ai Serviciului Administrarea Domeniului Public și Privat și ai Serviciului Poliția Locală Alba Iulia se deplasează la fața locului pentru a verifica locaţia în care se va amenaja terasa sezonieră și modul în care solicitantul execută lucrările de amenajare a terasei sezoniere. Solicitantul are obligația ca în termen de 10 zile de la semnarea contractului să termine lucrările.
După terminarea lucrărilor, serviciile mai sus menționate vor semna un proces verbal de predare-primire a amplasamentului terasei, iar în cazul în care regulile nu sunt respectate se va da un termen pentru rezolvarea problemei. Dacă contractantul nu rezolvă probleme constatate, contractul de încheiere încetează de drept, amplasamentul urmând să fie redus la starea inițială de către solicitant, pe cheltuiala sa, în termen de 24 de ore. În caz contrar, amplasamentul va fi redus la starea inițială de către primărie, pe cheltuiala solicitantului.
AICI, proiectul HCL aprobat anul trecut.
Locaţiile teraselor din Alba Iulia
Zonele „consacrate” unde albaiulienii şi vizitatorii se pot relaxa la terasă în oraş sunt Bulevardul Transilvaniei din cartierul Cetate, spaţii din Cetatea Alba Carolina – în Piaţa Cetăţii şi în şanţuri, dar şi în centru, în zona Piaţa Iuliu Maniu – Parcul central.
foto: Daniel Bloss
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News