Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

FOTO: Târgul de Crăciun de la Alba Iulia se deschide marți, 6 decembrie. Controversele din jurul evenimentului

Publicat

Alba Iulia își deschide Târgul de Crăciun marți, 6 decembrie, la săptămâni bune după orașele vecine Sibiu sau Cluj Napoca.

Amenajarea acestuia se face în șanțurile Cetății, pe latura de Vest, dar câteva elemente de decor vor fi amplasate și în Piața Cetății, acolo unde era organizat târgul de fosta administrație a orașului.

Neoficial, s-a renunțat la Piața Cetății exact pentru că acolo era organizat în perioada în care orașul era condus de Mircea Hava, iar noua administrație ar fi dorit să arate că face lucrurile diferit.

Și chiar le face diferit. Deschiderea târgului fiind însoțită de un mic scandal între primărie și administratorul patinoarului montat temporar.

Acesta a amenințat că își ia patinoarul dacă nu este lăsat să își păstreze în zonă mașinuțele electrice, jocurile și caruselul. Până la urmă, primăria a cedat și a decis reorganizarea căsuțelor și amenajarea lor într-o altă zonă.

În plus, autoritățile din Alba au amânat acest moment destul de mult, autoritățile locale, ratând cele câteva mii de oameni, în mare parte turiști, veniți la sărbătoarea de Ziua Națională, printre care și aproape 800 de soldați care au participat la parada militară.

De altfel, se pare că reprezentanții primăriei chiar au dorit să rateze numărul mare de vizitatori, motivând că au dorit să aștepte cu momentul deschiderii târgului până după 1 decembrie.

Din oraș nu lipsesc nici discuțiile legate de locația aleasă (șanțurile cetății în locul pieței centrale )

Potrivit reprezentanților primăriei, în acest an, vor fi peste 20 de căsuțe pentru comercianți, mai multe față de anul trecut.

Pe latura de Vest, unde va funcționa și patinoarul, va fi și un brad natural de mari dimensiuni și deja sunt montate cupola de lumini și câteva decorațiuni de Crăciun.

În Piața Cetății, va fi un alt brad, de circa 6 metri înălțime și decorațiuni de sărbători.

 

În acest weekend se fac amenajări în ambele locații.

Deschiderea oficială a Târgului de Crăciun la Alba Iulia este programată în 6 decembrie, de la ora 18.00. Va fi un spectacol de colinde, iar copiii prezenți vor primi dulciuri, potrivit primăriei.

Duminică seara au fost aprinse luminițele festive pe străzile din oraș și pe pietonala Mihai Viteazul din Cetatea Alba Carolina. Momentul a fost amânat din data de 1 decembrie când din cauza unei defecțiuni tehnice.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. facsimil

    sâmbătă, 03.12.2022 at 21:23

    aștept cu nerăbdare să se deschidă și târgul locurilor de parcare, precum și târgul locurilor de curățenie și salubrizare a orașului, târgul spațiilor verzi, etc.

  2. Iulia

    marți, 06.12.2022 at 11:21

    Suntem experți la găsit intrigi și văzut bățul din ochiul celuilalt. dacă nu sunt strecurate răutăți în articole nu mai sunt bine primite de către cititori? mai multa bunătate și îndrumați cititorii spre gânduri de pace și frumoase nu ar strica. Dar de ce sa nu primeze senzaționalul??

  3. csoso

    marți, 06.12.2022 at 11:54

    Doar pentru că Targul era organizat de vechea conducere nu inseamnă ca trebuia eliminată locatia Piata Cetăţii, cea mai frecventata în această perioadă.Era mult mai frumoasă locatia, facand comparatie si cu targurile din alte orase. Aşa pare un targ de comuna, in santuri spatiul e inghesuit si piesa centrala va fi oricum patinuarul nu bradul sau alte decoruri . Dar poate lipsesc oamenii potriviti pentru a lua decizii potrivite .

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax