Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Inundaţie pe DN1, între Alba Iulia şi Sebeş din cauza unei avarii la reţeaua de apă. Trafic rutier îngreunat

Publicat

13046166_10154183591699301_400935160_n Traficul rutier a fost îngreunat, marţi după-amiaza, pe DN1, între Alba Iulia şi Sebeş, zona Lancrăm, după ce a ajuns apă pe şosea. Este vorba despre o avarie la reţea: o vană s-a spart, în timpul lucrărilor de conexiune a aducţiunii de subtraversare a râului Mureş, o investiţie majoră a companiei Apa CTTA.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române a informat că traficul rutier pe DN1 Alba Iulia – Sebeș s-a desfășurat îngreunat, pe un fir alternativ, începând cu ora 16.30, pe raza localității Lancrăm (județul Alba), după ce o conductă de apă s-a spart și a inundat suprafața carosabilă.

Conducătorii auto li s-a recomandat să manifeste disciplină în trafic și să respecte indicațiile polițiștilor rutieri prezenți la fața locului.

YouTube video

YouTube video

Potrivit reprezentanţilor Apa CTTA, echipele au fost la faţa locului şi au intervenit pentru remedierea avariei. Vana a cedat în momentul în care a fost umplută conducta cu apă.

vana apa Reamintim că în această perioadă, mai exact de luni noaptea, se derulează operaţiunea de cuplare a noii aducţiuni care subtraversează râul Mureş. Lucrările sunt estimate să dureze 48 de ore.

Vezi şi Apa CTTA întrerupe furnizarea apei potabile în mai multe localităţi din Alba, de LUNI NOAPTEA, pentru 48 de ore. Se cuplează noua aducţiune de subtraversare a râului Mureş

Lucrările de subtraversare a râului Mureş reprezintă o investiție unică în România și chiar în Europa de Est și are o valoare de circa 10 milioane de lei, bani alocaţi în cea mai mare parte din fonduri europene.

„Lucrarea înlocuiește podul de conducte peste râul Mureș, care ați văzut cum arată și reabilitarea lui impunea întreruperea alimentării sau făcută o alimentare provizorie, care nu satisfăcea. Nu am avut aprobări să o punem pe podul de mașini și atunci am optat pentru două conducte de 800 mm diametru, din fontă ductil cu termen de viață de 100 ani”, a declarat Viorel Lazăr, directorul Apa CTTA, la momentul începerii investiţiei, anul trecut.

Lucrarea este realizată în condiţiile în care conductele supraterane, prin care se asigură în prezent alimentarea cu apă potabilă a municipiul Alba Iulia şi a oraşelor situate în aval, Teiuş, Aiud, Ocna Mureş, Blaj, plus comunele de pe traseu, au o vechime de peste 40 de ani şi prezintă un pericol ridicat de avarie.

În total, din acest sistem este alimentată cu apă potabilă o populaţie de 167.000 de locuitori plus agenţii economici din toate aceste localităţi. În urma unei analize a situaţiei, s-a optat pentru varianta executării unei subtraversări a râului Mureş în amonte de suprastructura de susţinere a conductelor existente, urmând ca supratraversarea existentă să ramână ca o rezerv,ă în situaţii excepţionale.

Potrivit proiectului, s-au realizat două conducte de subtraversare, 4 cămine de manevră noi, amonte de subtraversare din beton armat monolit. Distanţa între axa conductelor de subtraversare efectivă este 14 m, iar adâncimea minimă a subtraversării, de 11,3 metri. Llungimea totală a conductelor din fontă este de 1.101 metri liniari.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

9 Comentarii

9 Comentarii

  1. Gigi

    marți, 19.04.2016 at 22:11

    Da ui ce apa curata curge…

    • Raul

      miercuri, 20.04.2016 at 07:37

      Ca o apă cristalina curge la robinetele locuitorilor din alba . La izvoare e apa nepotabilă la presiunea cja , primărie , apa ctta . Apa de la robinet e potabila si maro !

  2. maia

    marți, 19.04.2016 at 22:33

    este potabila apa care deverseaza din camin(cam tulbure),defectiunea …lovitura de berbec …berbecilor

  3. Raul

    miercuri, 20.04.2016 at 07:32

    Săracii muncitori stau in apa si lucra pe salar mic si sefii de la apa stau la caldura pe salar de sute de milioane si nau bani de piese de calitate si scule pentru ca nu le ajunge la salarul lor nesimțite de mari. Apa tulbure va fi tot asa cat rămâne sefii din conducerea actuala si din cja

  4. Maria

    miercuri, 20.04.2016 at 08:44

    este apa potabila ?????????????
    cu asta gatim noi?????????

    • Loredana

      miercuri, 20.04.2016 at 09:48

      Multi stiu putin pricep….a fost presiunea mare si s-a tulburat apa…dar stai linistita ca la robinet iti curge buna ca au baietii grija …

      • Raul fără frică

        miercuri, 20.04.2016 at 11:30

        Au băieții grijă să bage in apa chimicale sa vina la robinet apa cristalină ! Poate fi presiunea cat de mare ca apa nui semafor să își schimbe culoarea singură.

    • Raul

      miercuri, 20.04.2016 at 10:31

      Asta merita albaiulienii pentru ca votează infractorii.
      Si nu ies in stradă pentru demiterea din funcții pe cei ce au salarii nesimțite din banul public si distrug companiile de stat. Cine mai lucra in romania pe salar de nimic cu hoții la conduceri

  5. Raul Fara Frică

    joi, 21.04.2016 at 07:59

    Apa nu-i semafor să se schimbe după presiune sau temperatură.
    Apa e maro că contine fier , pământ si alte impurități datorită nepăsări directorilor de a investi banii in retele apa si in muncitorii, ei sunt preocupati sa au salarii mari si tot felu de prime. Pe multe străzi apa e băgată pe banii locuitorilor si după este preloata de primărie si data să o îngrijească apa ctta sa pe salari nesimtite a directorilor si pe salari mici a muncitorilor. Firma are nevoie de muncitorii dar pe salar de 1200-1500 lei nu vin muncitori de elită să stea uzi fie vara fie iarnă si trimisi pe la oamenilor destepti din cja, primărie sa le vopsească garduri , renovat case , instalati interioare in timpul serviciului. Asta e adevărul ascuns ce nu stiu albaiulieni.
    In alba e o adevărata caracatiță a băieților destepti pus politic in funcții publice pe salarii mari.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax