Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

George Simion, ales președinte al AUR: Anunț despre candidatura la alegerile prezidențiale din 2024

Publicat

Delegaţii la Congresul extraordinar al AUR l-au ales, duminică, pe George Simion ca preşedinte al partidului. Au fost înregistrate 784 de voturi în favoarea moţiunii lui George Simion.

Pentru funcţia de preşedinte al AUR au candidat George Simion, cu moţiunea „România bogată: creştină şi democrată” şi Dănuţ Aelenei, cu moţiunea „Mai multă democraţie”.

Pentru moţiunea propusă de Dănuţ Aelenei au votat 38 de persoane.

Din echipa cu care a candidat George Simion fac parte, printre alţii, Claudiu-Richard Târziu – preşedinte CNC, Sorin Lavric – preşedinte Senat AUR, Marius-Dorin Lulea – prim-vicepreşedinte, Cristian David – secretar general, precum şi Adrian-George Axinia, Dan Tanasă, Gianina Şerban, Raluca-Elena Amariei, Robert Alecu şi Valeriu Munteanu – vicepreşedinţi.

George Simion spune că nu va candida la alegerile prezidențiale din 2024

Președintele AUR George Simion a afirmat, duminică, la congresul formaţiunii, că nu vrea să fie candidatul partidului în alegerile prezidenţiale din 2024 şi a adăugat că AUR va susţine un candidat care va intra în turul al doilea şi va câştiga scrutinul „împotriva candidatului sistemului”.

„Am început acest drum pentru a face bine ţării. Fiecare trebuie să facă un pas în spate şi să spună: poate nu sunt persoana potrivită să fac parte din conducere (…) M-am înconjurat de oameni care spun că eu trebuie să îi reprezint (…)

Nu vreau să fiu candidatul AUR la alegerile prezidenţiale din 2024 pentru că AUR, prin candidatul pe care îl va sprijini, va trimite pe cineva în turul al doilea, împotriva candidatului sistemului. Vreau să mă asigur că vom trimite în turul al doilea, în 2024, pe omul care câştigă aceste alegeri. (…)

Avem datoria de a ne înţelege locul şi rostul nostru aici. Avem datoria de a împiedica AUR să devină o altă formă de a căpuşa statul român cu paraziţi a căror singură calitate este că sunt membri de partid.

Avem datoria de a depolitiza instituţiile statului român, de a pune o ierarhie a valorilor în vârful mesei, de a pune meritocraţia în vârful mesei. Nu sunt eu cel mai bun exemplu să vorbesc despre asta.

În primul an de Parlament, am făcut multe lucruri care nu trebuiau făcute. (…) În AUR vii să dai pentru ţară, nu vii să iei pentru tine”, a spus Simion, duminică, la Congresul extraordinar al partidului.

Primul congres extraordinar al AUR s-a desfășurat duminică, în Sala „Alexandru Ioan Cuza” de la Palatul Parlamentului, începând cu ora 12:00. La acest congres au participat peste 800 de delegaţi cu drept de vot, din toate filialele judeţene şi de peste hotare.

Din județul Alba, au participat 27 de delegați

  1. Daniel Rusu – Șpring
  2. Anca Topârcean – Alba Iulia
  3. Camelia Nicolae – Alba Iulia
  4. Georgiana Demenic – Zlatna
  5. Daniel Domenic – Zlatna
  6. Daniel Tarcău – Blaj
  7. Marin Jurcă – Alba Iulia
  8. Iosif Szekely – Aiud
  9. Nicolae Suciu – Șpring
  10. Paul Cutean – Șpring
  11. Vasile Jica – Valea Lungă
  12. Ciprian Arsene – Valea Lungă
  13. Lucian Roșca -Valea Lungă
  14. Mircea Trifu -Alba Iulia
  15. Claudiu Streza – Valea Lungă
  16. Liviu Vedeanu – Alba Iulia
  17. Cristian Crișan – Teiuș
  18. Anda Narița – Roșia Montană
  19. Gheorghe Ana – Sohodol
  20. Ioan  Corcheș – Vințu de Jos
  21. Livia Pleșa – Alba Iulia
  22. Ovidiu Ionele -Vidra
  23. Andrei Bartha – Ocna Mureș
  24. Cristian Dobârtă – Mihalț
  25. Gheorghe Scânteie -Cugir
  26. Alexandru Bumbu -Alba Iulia
  27. Adrian Ștefan – Alba Iulia

AUR a fuzionat prin absorbție cu două partide locale, I.O.N. (Inițiativa Otopeniul Nostru) și A.N.A.(Acțiunea Națională Alba)

Delegații prezenți la congresul extraordinar al AUR au aprobat sâmbătă fuziunea prin absorbție a două partide locale, I.O.N. (Inițiativa Otopeniul Nostru) și A.N.A.(Acțiunea Națională Alba). ANA este un partid ” de familie” înființat de fostul consilier local Mircea Trifu pentru alegerile la Primăria Alba Iulia. La alegerile pentru Consiliul Local , ANA a obținut puțin peste 4 procente, iar Mircea Trifu 7,06 %.
„Prin această fuziune, Alianța pentru Unirea Românilor transmite un semnal de deschidere către toate partidele patriotice din România.

Alianța pentru Unirea Românilor este singurul partid patriotic din Parlament, cu o doctrină de esență conservatoare, creștină și democrată”, transmite AUR.

MOȚIUNEA lui George Simion

ROMÂNIA BOGATĂ: Creștină și Democrată

Dincolo de schimbările de regim, de faliile geopolitice și de imperialismul exercitat mai mult sau mai puțin discret, românii au luptat mereu pentru democrație, libertate, identitate și prosperitate. Lupta aceasta coincide cu sensul devenirii noastre naționale.

Deși avem o țară bogată din toate punctele de vedere, cu resurse naturale care ne plasează pe primele locuri pe continent, avem cei mai slabi indicatori din Uniunea Europeană în multe domenii. Mai mult, avem o populație sărăcită, descurajată și lipsită de speranță.

Din aceste motive s-a născut AUR – Alianța pentru Unirea Românilor. Merităm mai mult, putem renaște din propria cenușă și ne putem număra printre popoarele respectate ale lumii. Fie că trăim la București, Arad, Cernăuți, Chișinău, Madrid sau Londra, nu lăsăm pe nimeni în urmă. Putem, mai mult și mai bine, dar doar dacă suntem împreună, tineri sau vârstnici, din mediul urban sau rural. AUR se va manifesta politic plenar oriunde trăiesc românii.

Suntem singura forță politică ce se luptă pentru o Românie suverană, creștină și democrată. Suveraniștii nu sunt izolaționiști, cum spun adversarii noștri, ci patrioți ai țării lor. Iar patrioți sunt la rândul lor americanii, francezii, polonezii, și tot așa. De ce românii nu ar avea voie? Cum lupta planetară se desfășoară astăzi între patrioți și globaliști, între popoare și cei fără Dumnezeu, AUR se așază hotărât în rândul apărătorilor popoarelor lor. AUR va denunța necontenit grupările, găștile și partidele politice care, de 30 de ani încoace, ne-au cedat bucată cu bucată suveranitatea.

Ultimii ani ne-au arătat că libertățile fundamentale nu sunt garantate din oficiu. Sub diferite pretexte (criză sanitară, corupție, terorism, știri false etc), drepturile constituționale ne-au fost călcate în picioare. Există riscul ca libertatea câștigată cu atâta sânge să fie pierdută în fața unor indivizi care pregătesc un regim autoritar pe care ni-l înfățișează drept „democrație”. Exemplele sunt multe: mania cenzurii, agenții acoperiți din presă, din politică și din alte domenii-cheie, proiectele de control al comunicațiilor, al Internetului, limitarea libertății de exprimare. Suntem singura forță politică care luptă pentru o ROMÂNIE DEMOCRATĂ.

Partid eminamente conservator, AUR nu-și poate separa doctrina de valorile esențiale ale învățăturii CREȘTINE. Suntem creștini și avem credința că Dumnezeu e cu noi. Și cum în preceptele creștine viața este un dar al lui Dumnezeu, AUR susține natalitatea într-o țară în care deficitul demografic a atins cote apocaliptice.

Totodată, AUR încurajează educația făcută în matca învățăturii culturii clasice universale si naționale, aptă să răspundă necesitaților reale ale economiei. Fără o educație astfel așezată, care să răspundă problemelor societății românești, nu vom reuși să scădem uriașul procent al analfabetismului funcțional, salahorizarea în masă a tinerilor și, în consecință, emigrația forței de muncă.

Pentru că România sângerează nu doar din pricina politicilor orientate împotriva familiei de 32 de ani, dar și pentru că cei mai buni dintre tineri pleacă peste tot în lume, aducând plusvaloare altor țări A doua urgență națională este sănătatea. Națiunea este un organism a cărui sănătate depinde nu doar de o asistență medicală de vârf, de alimentație sănătoasă și de practicarea în masă a sportului, dar deopotrivă de o igienă morală făcută pe baza credinței creștine.

Sănătatea trupului izvorăște din cea a sufletului și spiritului. Dăinuirea națiunii cere o zestre trecută din generație în generație, după criteriul selecției pe bază de iubire. O națiune sănătoasă trupește, moral și spiritual – prin educație, sport și asistență medicală, nu este doar condiția înnobilarii fiecărui român, dar însăși condiția SUPRAVIEȚUIRII NOASTRE CA NEAM.

Vrem o Românie puternică, care să devină lider regional. AUR vrea ca România să fie membru în grupul țărilor de la Visegrad. De asemenea, una din prioritățile politicii externe este parteneratul strategic cu Polonia și transformarea Inițiativei celor Trei Mări (Intermarium/Three Seas Intiative) într-o alianță regională viabilă, precum și participarea activă în cadrul formatului București 9 împreună cu statele NATO de pe flancul estic, și în Trilaterala România-Polonia-Turcia. AUR susține aderarea României la OECD, Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică, care reunește statele dezvoltate ale lumii.

AUR susţine participarea activă a României în cadrul NATO și într-o Europă a națiunilor. Războiul din Ucraina şi soarta tristă a unui stat lipsit de garanţii de securitate arată, prin comparaţie, beneficiile apartenenţei României la Alianţa Nord-Atlantică. Aceeași soartă tristă poate s-o aibă cel de-al doilea stat românesc, Republica Moldova, dacă elita ei politică nu se decide să aleagă singura variantă de protecție: integrarea euroatlantică prin reunirea Țării.

AUR este unicul partid care şi-a propus unirea Republicii Moldova cu România. Unirea este un drept recunoscut de documente internaţionale precum Actul Final al Conferinţei de la Helsinki, care permite modificarea frontierelor pe cale paşnică, prin asentimentul părţilor.

Totodată AUR își dorește reintegrarea comunităților istorice în politica noastră externă. România este singurul stat european care este înconjurat de mase relativ compacte de români. Ignorate sistematic în ultimii ani, acestea vor fi integrate într-o politică a punților între statul român și statele vecine, așa încât drepturile lor elementare la identitate să fie protejate.

AUR susţine participarea activă a României în cadrul Uniunii Europene: nu apartenenţa la UE a dus țara pe marginea prăpastiei, ci dimpotrivă, neparticiparea, inactivitatea, izolarea față de forurile internaționale. Dacă totuși am participat la ele, am făcut-o cu spinarea plecată. Asta fiindcă regimurile aflate la putere la Bucureşti nu au fost niciodată interesate de promovarea cu demnitate a interesului națiunii române.

Totodată, respingem planurile actuale de creare a unui suprastat european, care să primeze în fața constituțiilor naționale, care să redefinească anatomia omului, inventând alte realități în afara celor obiective, lăsate de Dumnezeu. De exemplu, bărbatul și femeia.

În ciuda boicotului la care ne-a supus actualul sistem, AUR a reușit să intre în rândul partidelor parlamentare cu un scor dublu față de pragul de acces. Această primă reușită politică a fost înfăptuită într-o societate în care autoritățile tind să exercite un control drastic asupra informațiilor din spațiul public. Monopolul propagandei, specific pentru sistemul dictatorial, autoritar și invaziv din România trebuie combătut, iar instituțiile cu astfel de veleități trebuie organizate într-un mod corect.

Readucerea românilor acasă din diaspora economică este o a treia prioritate pentru AUR. Emigrația românească masivă a forței de muncă este mai degrabă un exil, o plecare în bejenie, fiind consecința prăbușirii sistemelor de sănătate, educație și excesiva birocratizare a instituțiilor publice. Nu vom reuși aceasta dacă nu vom organiza întreg sistemul instituțional pe ierarhia competențelor, așa încât acestea să servească cetățeanul, nu clicile politice.

De aceea, a patra urgență națională este reașezarea instituțiilor așa încât cei mai buni dintre angajați să aibă un cuvânt de spus.

Astăzi, partidele politice nu sunt nimic altceva decât companii de exploatare, cum arăta Eminescu, care politizează instituțiile și le deprofesionalizează, în care angajarea nu se face pe bază de MERIT, ci pe criterii de apartenență la o structură politică. Acești paraziți au distrus aparatul de stat și l-au înțesat cu oameni necalificați, din ce în ce mai mulți în fiecare an.

Ne dorim un stat puternic, dar suplu, în care criteriile profesionale să conteze în toate instituțiile. De asemenea, urmărim controlul statului asupra companiilor de interes strategic din domeniul energiei şi industriei de apărare, așa cum este în majoritatea statelor din Uniunea Europeană.

Un adevărat război asimetric se poartă împotriva oricărui pol de putere autohtonă. Cel mai vizat este capitalul indigen, companiile românești fiind împinse de propriul stat în brațele falimentului. AUR vrea ca românii să-și trăiască viitorul în propria țară, și pentru aceasta e nevoie de creșterea numărului de proprietari cu afaceri și de sprijinirea lor. Încurajarea proprietarilor cu capital autohton este o țintă de interes strategic.

Propășirea spirituală și materială a națiunii române nu este un simplu dicton bun de rostit la jurămintele de învestire, ci va călăuzi fiecare din etapele evoluției noastre. Inițiativa privată și economia de piață trebuie încurajate. Românii trebuie să nu mai fie discriminați în propria țară.
Cetățenii plătesc taxe insuportabile.

Majoritatea instituțiilor nu le servesc interesele și sunt lăsați pe mâna unor instituții rapace, precum unele bănci sau IFN-uri. În justiție, românii nu-și găsesc dreptatea, labirintul instanțelor fiind deseori exasperant de complicat. Ne propunem să creăm un mediu administrativ prietenos față de cetățean, cu reguli adaptate secolului în care trăim și cu rigori pe măsura înzestrării tehnice de azi. Potențialul uman, departe de a fi intimidat și descurajat, trebuie cu precădere fructificat.

Următorul pas politic pe care ne pregătim să-l facem este guvernarea țării. Va fi prima desprindere reală de sistemul care ne conduce începând cu anul 1947. Va fi prima oară după schimbarea de regim din 1990 (prima oară în ultimii 32 de ani!) când vom avea o guvernare românească. Propunem un amplu program politic, unul realist și totodată slujind interesul românilor. Vom ajusta acest program în fiecare etapă de dezvoltare organică a țării.

Nu ne așteaptă vremuri ușoare. Dimpotrivă. Va trebui să oferim totul: energia și sănătatea noastră Țării. Pentru că vremurile sunt de așa natură încât trebuie să încetăm să ne întrebăm, ca oameni politici, ce ne oferă nouă Țara, și să ne punem întrebarea ce oferim noi ei! Dacă vreți ca urmașii voștri să trăiască în libertate şi demnitate pe pământul românesc, veniți alături de AUR. Trăiască România Mare, creștină și democrată!
Așa să ne ajute Dumnezeu!”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    duminică, 27.03.2022 at 17:56

    Discursul e OK.Însă realitatea ne spune altceva şi acest altceva va fi definitoriu,cum a fost şi până acum în alegerile de orice fel. Orium, Romania nu va avea nici un orizont în plasa în care suntem prinşi. Preşedintele deja a fost stabilit, restul sunt dezbateri sterile.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax