Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Guvernul alocă o importantă sumă de bani în 2019. Beneficiari, agricultorii și crescătorii de animale

Publicat

subventii agricultura

Fermierii și crescătorii de animale vor primi sume bune de bani pentru dezoltarea afacerilor. Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale acordă pentru sectorul zootehnic 162, 52 milioane de euro și pentru cel vegetal 105,94 de milioane de euro, pentru anul de cerere 2018.

Astfel, plăţile pentru ajutoarele naţionale tranzitorii în sectorul zootehnic care se acordă pentru anul de cerere 2018 sunt de 162,52 milioane euro (758 milioane lei), bani care se asigură de la bugetul de stat, prin bugetul aprobat Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pe anul 2019.

Din suma totală, 22,22 milioane euro sunt pentru schema decuplată de producţie, specia bovine, în sectorul lapte, iar 93,41 milioane euro pentru schema decuplată de producţie, specia bovine, în sectorul carne, în timp ce 46,87 milioane euro sunt pentru schema cuplată de producţie, speciile ovine/caprine.

De asemenea, plafoanele maxime ale ajutoarelor naţionale tranzitorii în sectorul vegetal pentru culturile amplasate pe teren arabil şi pentru alte culturi se vor acorda pentru anul de cerere 2018, în limita sumei de 105,94 milioane euro (echivalentul a 494,1 milioane lei), ce se vor asigura tot de la bugetul de stat, prin bugetul aprobat Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pe anul 2019.

 
Suma va fi distribuită astfel: 102,36 milioane euro, pentru culturile amplasate pe teren arabil; 6.600 euro pentru in pentru fibră şi cânepă pentru fibră; 1,65 milioane euro pentru tutun; 100.800 euro pentru hamei; 1,81 milioane euro pentru sfeclă de zahăr.

Culturile amplasate pe teren arabil sunt: grâu, secară, orz, orzoaică, porumb boabe, sorg, orez şi alte cereale; mazăre, fasole şi alte leguminoase pentru boabe; cartofi, sfeclă de zahăr, rădăcinoase furajere şi alte rădăcinoase; plante industriale (in pentru fibră, cânepă pentru fibră); plante uleioase (floarea-soarelui, rapiţă, soia boabe, in pentru ulei); alte plante industriale: tutun, plante medicinale şi aromatice; legume: tomate, ceapă, usturoi, varză albă, ardei, pepeni verzi şi galbeni şi alte legume; furaje verzi în teren arabil; căpşunerii; loturi semincere; alte culturi amplasate pe teren arabil, inclusiv în sere şi solarii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax