Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

HOROSCOP 18-24 Aprilie. Cum va fi SĂPTĂMÂNA PATIMILOR pentru fiecare zodie. Previziunile astrologului Maria Sârbu

Publicat

Săptămâna 18 – 24 Aprilie va fi și din punct de vedere astral o săptămână sacră, specială și plină de evenimente iluminatoare, revelatoare, aproape magice.  Fiți deschiși la semnele divine și la dialogurile pe teme spirituale.

Fiți deschiși la inițieri și la experiențe inițiatice! Va fi o  săptămână de coborâre din iluzii direct cu picioarele pe pământ și cu vindecări și experiențe concrete care să ne readucă bucuria de a trăi și farmecul vieții.

Horoscop Săptămâna Patimilor: Cel mai valoros aspect va avea loc sâmbătă, iar cel mai ispititor va fi în Joia Mare! Aveți multe lucruri diferite de făcut pe parcursul fiecărei zile, dar aspectele vor fi de partea fiecăruia.

Vor înceta vibrațiile scăzute, pentru o perioadă scurtă, ce-i drept. Și ne vom bucura de toate orele acestei săptămâni.

Citește și HOROSCOP 2022: Previziunile anului, pentru fiecare zodie în parte. Ce spun astrele despre relații, sănătate, profesie și bani

Zodia care va avea cele mai mari satisfacții profesionale va fi Leul și zodia cu cele mai grele piedici va fi Balanța. Dar tot Balanța este zodia care va putea face un salt mare în evoluția ei, dacă va înțelege scopul încercărilor prin care trece.

Vezi horoscopul 18-24 aprilie AICI 

Horoscop săptămâna 18-24 aprilie: Berbec

Multă agitație în primele două zile din săptămână, ai grijă cu stările tale. Apoi de Miercuri trebuie să începi să te cobori cu picioarele pe pământ și să scapi de hiperactivitate, să te mai calmezi cu toate.

Din această săptămână vibrația ta va crește personal și financiar. Celelalte vor avea și ele timpul lor. Paștele te vrea cu prietenii.

Horoscop săptămâna 18-24 aprilie: Taur

Soarele va fi prieten bun cu tine în următoarele 30 zile, de aceea îți recomand să te apuci de cât mai multe lucruri pe care vrei să le realizezi prin forțe proprii.

Pe muncă un proiect care îți este foarte drag. Paștele pare un pic agitat pentru tine, dar ai mari revelații și o creștere spirituală pe care toți din jurul tău o vor observa.

Horoscop săptămâna 18-24 aprilie: Gemeni

E vremea să te liniștești și să te bucuri de ce ai. Lasă căutările pe mai târziu și evită geloziile. Fii mai pragmatic decât ai fost vreodată în ultimii 20 de ani și dă-ți voie să te deschizi emoțional cu adevărat. Paștele te vrea la drum. sau după caz, vei începe o călătorie inițiatică de sâmbătă încolo pentru vreo 20 zile.

Horoscop săptămâna 18-24 aprilie: Rac

horoscop rac

Iubire la distanță sau inițieri de dragoste pe care această săptămână și acest an ți le pregătește. În funcție de harta fiecăruia mari bucurii în povestea de dragoste sau noi pași frumoși în doi. Paștele este un moment sacru, spiritual, etalon în acest an pentru tine.

Horoscop săptămâna 18-24 aprilie: Leu

horoscop leu

Săptămâna Patimilor va aduce ceva lecții în plus ego-ului tău. Și am spune că el este cel care va pătimi. Iubirea și relația de cuplu este importantă și pentru tine la moment Dar aspectele cele mai îndrăznețe vor fi cele profesionale. Ai mult efort de făcut, dar și multe bucurii în următoarele zile. Paștele te vrea spiritual în doi și cu poftă de a împărtăși cu persoana iubită toate experiențele sacre pe care le veți trăi.

Horoscop săptămâna 18-24 aprilie: Fecioară

horoscop fecioara

Patimile tale sunt despre haosul în care încă mai zac unele domenii din viața ta. Dacă mai e distructivitate sau auto distructivitate sau frică sau nervozitate, furie etc, toate astea sunt la moment cele care te împiedică în evoluția ta. Fiecare soluție este o ieșire din haos, nu uita asta niciodată! Paștele te vrea cu preocupări spirituale în adevăratul sens al cuvântului.

Horoscop săptămâna 18-24 aprilie: Balanță

horoscop balanta

Se îmbină mereu două extreme pentru tine și săptămâna ta vrea de această dată să armonizezi viața reală cu cea spirituală. Punctul de echilibru dintre ele îl poți găsi deja de Miercuri încolo. Ești într-o perioadă de urcare pe trepte noi ale evoluției tale șii multe lucruri nerezolvate ăn viața trecută te vor trage în jos! Paștele te va inspira și va aduce multă bucurie copilului din tine.

Horoscop săptămâna 18-24 aprilie: Scorpion

horoscop scorpion

Ca și în alte săptămâni încă mai ai multe lecții din trecut, iar al moment se vor arăta toate acele lecții din plan afectiv. Dai prea puțin, deși tu ai să crezi că dai mult. Nu! Ai nevoie să fii mai generos cu persoanele dragi. Și nu ne referim la cadouri ci la exprimarea sentimentelor adevărate, profunde, mai departe de ranchiună și alte negative. Paștele te vrea în această vibrație de a împărtăși cu cei dragi.

Horoscop săptămâna 18-24 aprilie: Săgetător

horoscop sagetator

Ai și tu pe cei dragi care te cam supără, primele zile din săptămână. Patimile tale se referă le ei. Altfel stai concentrat pe bani și nu ieși din idealurile tale.

Paștele te vrea la drum sau în călătorie inițiatică sau acasă cu multe cărți spirituale în brațe. Și weekendul va aduce către tine persoane care au pentru tine vești și răspunsuri. Persoane care te inspiră!

Horoscop săptămâna 18-24 aprilie: Capricorn

horoscop capricorn

Nonconformismul este subiectul săptămânii tale. Vei fi imprevizibil și foarte schimbat. Deodată vrei alte lucruri și insiști pe alte valori. Luxul pe care îl vezi la alții te agită și îți dă acea poftă de schimbare. Vrei să epatezi și să strălucești mai mult. Paștele te invită la generozitate și fapte caritabile.

Horoscop săptămâna 18-24 aprilie: Vărsător

horoscop varsator

Săptămână de Patimi și pentru tine, mai ales în plan personal. Am putea să o numim săptămâna sacră, pentru tine! Felicitări pentru fiecare lecție învățată și pentru fiecare vibrație îmbunătățită.

Poate erai sceptic până nu demult, dar ce vei trăi în această săptămână te va ridica din toate structurile mai sus. Bucuria unor revelații mari și a unor lecții învățate și unor cicluri terminate sunt parte din evenimentele tale. Peștele te vrea inițiat!

Horoscop săptămâna 18-24 aprilie: Pești

horoscop pesti

Ai și tu un trecut de depășit, cel al regretelor și a extra sensibilității din copilărie. Probabil că ți-e dor de cineva drag. Patimi pentru fiecare. Dar neașteptat vei avea și tu o mare schimbare, în dragoste!

Paștele te vrea mistic la nivel profund și protectiv și iluminat cu atenția către sufletul tău. Să fii propriul tău terapeut și să refaci conexiunea cu divinitatea, de la nivel profund. Vei crește vibrația subconștientului cu toate veștile bune și ideile, dialogurile din weekend.

Paște fericit dragii mei, să vă bucurați cu inima și să vă lăsați purtați de iluminarea astrală a acestui moment măreț!

Horoscopul săptămânal este transmis pentru Alba24 de astrologul Maria Sârbu: Youtube: Maria Sarbu – YouTube

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.


Publicitate

ECONOMIE

Consiliul Concurenței face investigații pe piața ecografelor. Posibile înțelegeri în legătură cu participarea la achiziții publice

Publicat

laptop calculator

Consiliul Concurenţei a declanșat o investigație privind o posibilă înțelegere între unele companii pe piața echipamentelor medicale de tip ecograf. Sunt derulate inspecții simultane în România, Germania și Italia.

Suspiciunea este că firmele Esaote Spa Italia, Camed Medical Systems Gmbh Germania, BMS Ultraschall Germania și DTL Medical SRL România s-ar fi înțeles pentru a limita comercializarea echipamentelor de ultrasonografie (ecografe) marca Esaote pe teritoriul României.

”Autoritatea de concurență are indicii că furnizorul Esaote Spa și distribuitorii Camed Medical Systems Gmbh, BMS Ultraschall și DTL Medical SRL au acționat în sensul limitării importului de ecografe marca Esaote, cu scopul de a bloca participarea altor concurenți la proceduri de achiziție publică, pe teritoriul României”, precizează Consiliul Concurenței, într-un comunicat.

Inspecţii inopinate în România, Italia și Germania

În cadrul investigaţiei, au fost efectuate simultan inspecţii inopinate atât în România, cât şi în Italia şi în Germania.

”Autorităţile de concurenţă din cele două state au efectuat inspecţii la sediile companiilor Esaote Spa din Italia şi ale Camed Medical Systems Gmbh și BMS Ultraschall din Germania, în condiţiile legale din aceste ţări, la solicitarea Consiliului Concurenţei din România, iar inspectorii români de concurenţă au asistat la desfăşurarea acestora.

Atât în Germania cât şi în România, inspecţiile inopinate sunt autorizate prin mandat judecătoresc şi sunt justificate de necesitatea obţinerii tuturor informaţiilor şi documentelor necesare clarificării posibilelor practici anticoncurenţiale analizate.

Inspecţiile inopinate reprezintă o etapă importantă în cadrul procedurilor de investigare a unui posibil comportament anticoncurenţial, efectuarea acestora nereprezentând o antepronunţare în ceea ce priveşte vinovăţia companiilor”, potrivit sursei citate.

Documentele ridicate de către autoritățile de concurență din Germania și Italia vor fi transmise spre analiza autorităţii române de concurenţă.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate

AIUD

Pe 1 iunie, la Aiud se lansează prima ediție a procesului de bugetare participativă. Suma alocată pentru proiectele cetățenilor

Publicat

La Aiud urmează să fie lansat, pe 1 iunie, prima ediție a procesului de bugetare participativă din municipiu. 

Bugetarea participativă este un proces derulat de Primăria Aiud, prin care ideile şi iniţiativele comunităţii se manifestă şi se transformă în realitate. Este un proces deschis, incluziv şi transparent prin care membrii comunităţii se implică direct în formularea deciziilor privind priorităţile de cheltuire a banilor din bugetul local.

Cum funcționează?

– Primăria alocă un buget
– Cetățenii propun proiecte
– Cetățenii votează pe site proiectele
– Cele mai votate propuneri vor fi implementate începând cu anul 2023.

Cine poate trimite propuneri de proiecte?

Pot participa la procesul de bugetare participativă cetăţenii care locuiesc în Municipiul Aiud şi au vârsta de cel puţin 16 ani. Cei care doresc să participe trebuie să se înscrie în platforma bugetării participative aiud.decide.direct.

Câte proiecte vor fi finanțare?

Bugetul acestei ediții (ediție pilot) a procesului de bugetare participativă din municipiul Aiud este de 80.000 de lei (inclusiv TVA). În funcție de bugetul propus al proiectelor câștigătoare, pot fi finanțare două sau mai multe proiecte.

Care este suma maximă alocată unui proiect?

Fiecare propunere trebuie să aibă un cost total de cel mult 40.000 de lei (inclusiv TVA).

Ce trebuie să știți despre depunerea de proiecte

Propunerile trebuie să se încadreze într-unul din următoarele domenii:

 • Infrastructură stradală: zone pietonale, alei, trotuare, aliniamente stradale , scuaruri – amenajare / reamenajare
 • Zone de agrement, spații verzi, locuri de joacă, spații publice – achiziție mobilier urban, iluminat public, etc. sau amenajare / reamenajare
 • Mobilitate, accesibilitate, siguranța circulației, soluții de eficientizare a traficului
 • Infrastructură sportivă, educațională, culturală, de sănătate sau socială
 • Smart City
 • Sprijinirea antreprenoriatului local și a producătorilor locali
 • Protecția mediului înconjurător
 • Turism

Fiecare participant poate depune unul sau mai multe proiecte.

Care este calendarul?

 • 1 iunie – 29 iulie – cetățenii depun proiecte
 • 1 august – 15 septembrie – proiectele sunt analizate de reprezentanții administrației locale
 • 16 septembrie – 31 octombrie – cetățenii votează
 • 2023 – proiectele câștigătoare sunt implementate

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Un bărbat din Ocnișoara a murit după ce a căzut într-o groapă lăsată nesemnalizată. Dosar penal pentru ucidere din culpă

Publicat

Un dosar penal pentru ucidere din culpă este deschis în cazul unui bărbat din satul Ocnișoara, care a murit înecat, după ce a căzut într-o groapă săpată pe marginea drumului, în localitate. Groapa ar fi fost nesemnalizată, susțin mai multe surse alba24.ro. 

Fapta s-a petrecut în 29 aprilie, dar nu a fost anunțată de autorități. Potrivit surselor alba24.ro, bărbatul din satul Ocnișoara se întorcea, în seara de 29 aprilie, acasă și mergea pe marginea drumului.

În zona respectivă se executau mai multe săpături, iar lângă drum a fost săpată o groapă, însă aceasta nu ar fi fost semnalizată. În groapa respectivă, în timp, ar mai fi căzut și animale, însă chiar și după acele cazuri nu ar fi fost semnalizată.

În seara de 29 aprilie, groapa era plină de apă, iar când bărbatul se întorcea spre casă nu a observat-o. Atunci a căzut în groapa plină de apă și a murit înecat. A fost găsit a doua zi.

A doua zi, groapa a fost semnalizată, însă după ce a fost începută o anchetă în urma decesului bărbatului. Momentan a fost deschis un dosar penal in rem, pentru ucidere din culpă, iar cercetările sunt efectuate de polițiști sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Aiud, au transmis reprezentații IPJ Alba, la solicitarea alba24.ro.

sursă foto: rol ilustrativ.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

28-29 mai: Festivalul Plutăritului la Ciugud. Reconstituiri istorice, spectacol folcloric și plimbări cu caiacul pe Mureș. PROGRAM

Publicat

Prima ediție a Festivalului Plutăritul la Ciugud va avea loc în weekendul 28 – 29 mai, la debarcaderul din Drâmbar. Evenimentul promovează tradiția și istoria plutăritului, una dintre cele mai vechi îndeletniciri a populației din Bazinul Râului Mureș. 

Proiectul este implementat de Primăria comunei Ciugud și Consiliul Județean Alba prin Centrul de Cultură „Augustin Bena”.

Programul Festivalului Plutăritul la Ciugud, prima ediție, 28-29 mai 2022

Sâmbătă, 28 mai 2022

 • 10:00 – Deschiderea oficială și arborarea Drapelului României (participă Fanfara județului Alba, dirijor Coriolan Honcaș)
 • 10:30 – Reconstituirea istorică a „Drumului sării între Ciugud și Alba Iulia (portul antic Partoș)”

– Ceremonialul de lansare a plutei pe râul Mureș

– Prezentarea proiectului de reconstituire a plutei tradiționale – Imre Szuhanek (Asociația Petro Aqua)

 • 11:00 – 13:00​ Simpozionul științific „Plutăritul pe râul Mureș – istorie și tradiție”

– Cuvânt de deschidere – Gheorghe Damian, primarul comunei Ciugud

– „Portul roman de la Apullum și tradiții în navigația fluvială pe Mureș” – prof. Radu Ciobanu

– „Plutăritul – una dintre cele mai vechi îndeletniciri” – dr. Liviu Zgârciu (Muzeul Național al Unirii Alba Iulia)

– „Plutăritul, istorie, apă, natură. Realizări și perspective ecologice în viziunea Petro Aqua Petroșani” – Dorin Iancu (Petro Aqua Petroșani)

– „Cum protejăm, valorificăm și promovăm Râul Mureș?” – Dan Lungu (Primăria comunei Ciugud)

 • 11:00 – 17:00​ Ateliere și reconstituiri antice cu Garda Apulum (Legiunea XIII Gemina și Lupii Apoulonului)

– Ateliere de gastronomie antică cu specific pescăresc

– Ateliere de unelte antice folosite în pescuit

– Ateliere antice pentru copii și adulți: tras cu arcul, monetărie, fierărie, olărit, scriptoria

 • 14:00 – 15:00​ Demonstrații gastronomice

– Ciorbă de pește la ceaun, gătită după o rețetă antică – prezentare și degustare

 • 16:00​ Spectacol folcloric „Tradiții populare din zona Bazinului Râului Mureș”

– ​Ansamblul Folcloric al Județului Alba, dirijor Alexandru Pal

– ​Roxana Reche / Nicolae Plută / Bianca Șușman / Maria Filimon / Cătălin Hașa / Dorina Narița / Floricica Moga / Leontina Fărcaș / Cristina Todor

– Grupul vocal tradițional ,,Doina Mureșului” din Ciugud

Duminică, 29 mai 2022

 • 11:00​ Demonstrații de rafting și plimbări cu caiacul pe râul Mureș
 • 12:00​ Ateliere pentru copii

– Atelier hand-made pentru realizarea de obiecte din materiale naturale, găsite în natură

– Atelier de artă

– Eco-atelierul: „Cum protejăm râul Mureș?”

 • 14:00​ Expoziție de artă fotografică – „Tradiții etnografice în zona Râului Mureș” (sediul Primăriei Ciugud).

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Statistici T5

Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax