Connect with us
Publicitate

Blaj

Investiție de peste 5,9 milioane de lei pentru extinderea Ambulatoriului Spitalului din Blaj. Cabinete propuse în noua clădire

Publicat

Extinderea Ambulatoriului integrat din cadrul Spitalului Municipal Blaj a fost scoasă la licitație. Investiția de peste 5,9 milioane de lei prevede realizarea unui nou corp de clădire cu trei etaje, realizarea unui lift de persoane și amenajarea spațiilor verzi din zonă. 

Primăria Blaj a lansat miercuri, 14 octombrie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), o licitație pentru execuția de lucrări de construcții, inclusiv utilaje și echipamente aferente, pentru obiectivul „Extindere și dotare ambulatoriu Spital Municipal Blaj”. Contractul prevede organizarea de șantier, execuția lucrărilor de construcție, furnizare și montaj echipamente/utilaje aferente lucrărilor. Valoarea totală estimată este de 5.937.909,41 de lei, fără TVA. 

 

Spitalul Municipal Blaj este un spital de tip general care are în structura sa următoarele specialități: medicină internă, cardiologie, chirurgie generală, pediatrie, neonatologie, ATI, boli infecțioase, neurologie, psihiatrie, CPU, ambulatoriu integrat, având în structura organizatorică un număr de 277 de paturi. Înființat în 1951, Spitalul Municipal Blaj este situat la o distanță de 36 de kilometri de municipiul Alba Iulia și deservește populația municipiului Blaj și a localităților aparținătoare (aproximativ 20.832 de locuitori), precum și localitățile apropiate de pe Valea Târnavelor, în total în jur de 50.000 de locuitori. Este un spital de tip multipavilionar, alcătuit din două corpuri de clădiri.

Obiectivul general al proiectului constă în extinderea clădirii ambulatoriului integrat de specialitate al Spitalului Municipal Blaj, în vederea îmbunătățirii serviciilor medicale. Clădirea propusă pentru extindere și dotare ulterioară cu aparatură medicală este situată pe strada Andrei Mureșanu nr. 16 din Blaj. Aceasta face parte din ansamblul edificat aparținând Spitalului Municipal Blaj.

Potrivit studiului de fezabilitate, starea actuală a ambulatoriului este precară din punct de vedere al spațiilor, acestea fiind insuficiente pentru respectarea tuturor prevederilor în domeniu și furnizarea corespunzătoare a serviciilor medicale ambulatorii. Cabinetele medicale din structura ambulatoriului sunt organizate în cadrul celor două clădiri ale spitalului, respectiv Policlinica și Spital. Din punct de vedere funcțional, cabinetele ambulatoriului nu sunt grupate și nu sunt amplasate într-o singură locație, spațiile existente nu sunt suficiente pentru asigurarea condițiilor de suprafață, circuite și funcționalități prevăzute de lege.

Proiectul propune soluționarea problemelor prin extinderea clădirii spitalului și mutarea cabinetelor medicale în aripa extinsă a clădirii. Extinderea se va realiza pe orizontală, cu o clădire nouă (demisol + parter + 3 etaje), similară celei existente și alipită clădirii spitalului. Astfel se propune aducerea secțiilor de ambulatoriu în spațiile nou create și dotarea ulterioară a acestora cu aparatură medicală și mobilier medical necesare în vederea asigurării funcțiunilor specifice de bază ale programului de ambulatoriu.

Un obiectiv important al proiectului pentru adaptarea infrastructurii spitalului la nevoile persoanelor cu dizabilități este construirea unui lift în corpul nou de clădire. În acest fel va exista acces pentru această categorie și nu numai către toate cabinetele medicale.

Potrivit memoriului justificativ, pentru fiecare cabinet se propune câte o sală de tratament proprie. Se propun astfel următoarele spații medicale, cu sălile de tratament aferente: 

Demisol: cabinet pneumologie și sală de tratament pneumologie, explorări funcționale spirometrie

Parter: cabinet ortopedie și traumatologie, cameră gipsare, cabinet medicină generală copii, sală de tratament copii

Etaj 1: cabinet consultații chirurgie vasculară și sală pansament + mici intervenții, cabinet consultații chirurgie generală și sală pansament + mici intervenții, cabinet consultații dermatovenerologice și sală tratament dermatovenerologice

Etaj 2: cabinet consultații urologie și sală tratament urologie, cabinet consultații obstetrică-ginecologie și sală de tratament obstetrică-ginecologie, cabinet endocrinologie și sală tratament endocrinologie

Etaj 3: cabinet consultații cardiologie și cabinet EKG, cabinet consultații oftalmologie și sală tratament oftalmologie, cabinet consultații boli interne și sală tratament boli interne

De asemenea, se vor reabilita/construi alei, se vor reamenaja spațiile verzi și se vor realiza parcări pentru ambulanțe și autospeciale medicale.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate