Connect with us
Publicitate

Eveniment

Lansare oficială: USL Alba şi-a făcut temele pentru campanie. Citiţi integral „Strategia de dezvoltare economico-socială 2012-2016”

Publicat

Uniunea Social Liberală Alba şi-a lansat astăzi, în cadrul unui eveniment organizat la Hotel „Parc” din Alba Iulia, strategia de dezvoltare economico-socială a judeţului pe perioada 2012-2016. Intitulat „O strategie pentru oameni, o strategie pentru locuri de muncă şi o viziune de dezvoltare”, documentul este conceput în 58 de pagini şi trasează coordonatele USL privind creşterea calităţii vieţii cetăţenilor, în mod echilibrat, pe toate  zonele judeţului, pentru a elimina diferenţele prea mari de dezvoltare.

Din prezidiul evenimentului au făcut parte deputatul PNL Teodor Atanasiu, candidatul USL la Primăria Alba Iulia, Călin Potor, preşedintele PSD Alba Ion Dârzu, preşedintele PSD Alba Iulia, Ovidiu Jidveian, Simion Creţu şi Radu Coclici.

În faţa membrilor celor două partide şi a susţinătorilor USL prezenţi în sală, liderii Uniunii Social Liberale Alba au vorbit despre planurile lor, după 10 iunie 2012, de revigorare a economiei judeţulei Alba, creşterea nivelului de trai a cetăţenilor şi drămuirea corectă a bugetelor locale şi judeţene.

Teodor Atanasiu: „Vă garantez că începând din luna iunie, când o să fiu preşedinte al CJ Alba, o să aveţi pe site-ul CJ în fiecare lună toate încasările şi cheltuielile făcute din banul public”

Primul care a luat cuvântul a fost Teodor Atanasiu care a declarat în cadrul discursului său că „Avem proiecte majore pe care dorim să le punem în aplicare în Alba, cum ar fi crearea a nu mai puţin de 10.000 de locuri de muncă noi, vrem ca pe fiecare pol de dezvoltare să atragem minim o investiţie puternică care să se simtă şi în perioadele de criză şi care să aibă în jur de 400 de angajaţi. .. Cetăţeanul trebuie să înţeleagă că nu a ieşit degeaba în stradă la Alba Iulia ci pentru că aşa nu mai vor politică în România. Suntem ferm hotârţi să le arătăm cetăţenilor că nu mai lucrăm cu neprofesionişti, că suntem capabili să creem programe serioase, să arătăm transparenţă şi eu vă garantez că începând din luna iunie, când o să fie preşedinte al CJ Alba o să aveţi pe site-ul CJ în fiecare lună toate încasările şi cheltuielile făcute din banul public. O să aveţi toate deconturile de lucrări ca să puteţi compara cu cele din mediul privat fiindcă nu vreau să mai avem în Alba sensuri giratorii care costă cât un palat”.

Ioan Dârzu: „Era lui Dumitrel şi a lui Hava s-a terminat”

Preşedintele PSD Alba, Ioan Dârzu s-a arătat joi convins că USL va câştiga alegerile în Alba şi şi-a permis să declare că primar şi preşedinte de Consiliu Judeţean mai slab ca cei pe care îi are Alba Iulia acum nu au mai existat: „Am spus în nenumărate rânduri că premier mai slab ca Boc nu există. Vă spun că preşedinte de Cj şi primar de reşedinţă de municipiu de judeţ nu se poate mai slabi ca cei actuali, mai indiferenţi de tot ceea ce înseamnă administraţie. Probabil că facem un mare bine să le oferim posibilitatea să îşi scrie amintirile şi gândurile şi să-şi rezolve problemele care din păcate au început să apară şi să afecteze imaginea judeţului şi oraşului nostru. Vă soun acum că era lui Dumitrel şi a lui Hava s-a terminat”.

Călin Potor: „Aşa cum PC-ul, PSD-ul şi liberalii sunt mai puternici în cadrul USL-ului, aşa şi Alba Iulia nu poate să existe, să se dezvolte decât în cadrul unui judeţ, unui judeţ puternic în care lucrurile merg. Hai să pornim puţin de la realitatea de acum. Vedem o conducere a judeţului Alba ruptă total de conducerea municipiului Alba Iulia deoarece nu există nici un fel de realţie, interumană sau profesională  între Hava şi Dumitrel. Fiecare face ce poate haiducia este la ea acasă şi atunci nu ne mai pasă şi ne vom întâlni doar acolo unde interesul material ne-o cere” a declarat candidatul USL la Primăria Alba Iulia.

„Direcţiile strategiei sunt ferme şi clare: crearea de poli de dezvoltare economică ce vor integra o infrastructură complexă, inclusiv zone de dezvoltare economică sau de afaceri, infrastructură rutieră, şcolară, sanitară şi culturală, astfel încât fiecare cetăţean să se afle în raza a maxim 50 de kilometri faţă de centrele de dezvoltare”, se arată în comunicatul trimis de USL Alba.

USL a enunţat şi principalele ţinte, pe principalele axe ale strategiei pe care susţin că le vor identifica în următorii ani la conducerea judeţului Alba:

„- 10.000 de noi locuri de muncă pe ansamblul județului după 4 ani.

Atragerea cel puțin a câte unui investitor major, care să creeze cel puțin 400 de noi locuri de muncă, în cel puţin cinci zone distincte ale județului (Alba Iulia – Sebeș, Munții Apuseni, Aiud – Ocna Mureș, Cugir și Blaj) pe specificul economic identificat al zonei.

– Crearea a cel puțin cinci poli de dezvoltare la nivel județean, centrate în jurul unei zone de dezvoltare economică sau de afaceri, cu infrastructura necesară.

Fiecare pol economic va fi gândit integrat, cu câte o zonă de dezvoltare socio-economică, având componente de infrastructură urbană, educație – inclusiv învățământ profesional de profil și de specialitate, infrastructură de sănătate.

– Acces pe drumuri modernizate și reabilitate pentru fiecare localitate, în raza a maxim 50 km pentru orice localitate din județ către o zonă de dezvoltare economică și un centru de sănătate modernizat sau spital modern.

– Rețea de drumuri modernizată în raport cu funcționalitatea și utilitatea polilor de dezvoltare pentru a egaliza șansele oamenilor și accesul acestora la resurse pe fiecare zonă.

– Reabilitarea termică a clădirilor de interes comunal și orășenesc: spitale, școli, licee, spații culturale (clădiri istorice sau de valoare culturală).

– Creșterea semnificativă, la peste 30% din numărul de localități din Alba, care au rețea de canalizare și soluții pentru implementarea aducțiunii de apă în toate localitățile (în zonele accesibile și populate).

– Reducerea cu 10% a gradului de abandon școlar în învățământul primar și gimnazial.

– Regândirea strategiei educaționale pentru județ, prin înființarea de Licee de profil și școli profesionale pe specificul polilor de dezvoltare economică. Revitalizarea tradițiilor profesionale ale județului.

– Crearea programului ”Primul Ghiozdan”, de sprijin pentru toți copiii care pășesc pentru prima dată în școală.

– Stoparea sau reducerea semnificativă a exodului forței de muncă, a „fiilor satului”, care duce la ruină satele din Alba.

– O gândire integrată pentru fiecare pol de dezvoltare economică, atât pentru domeniul agricol, cât și pentru cel industrial. Toți polii de dezvoltare economică ai județului trebuie vor avea o componentă specifică de valorificare a potențialului agricol. Agricultura este azi cel mai mare capital neexploatat al județului nostru.

– Integrarea tuturor obiectivelor culturale sătești, rurale sau de tip agroturistic, în Programul și în Traseele proiectului „Alba Iulia – Capitală Culturală Europeană – 2020” care va aduce o infuzie uriașă de capital (sute de milioane de euro la nivel de județ) și dinamism în dezvoltarea satelor din Alba, plus o deschidere culturală nemaiîntâlnită în județ.

– Crearea a 3500 locuri de muncă, treptat, ca urmare a derulării etapelor din proiectul „Alba Iulia – Capitală Culturală Europeană – 2020”.

Citiţi integral strategia de dezvoltare economică a judeţului Alba propusă de USL Strategie USL Alba

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate