Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Liber la muzică și televizoare pe terase la Alba Iulia. Vor fi deschise din martie până în noiembrie. PROIECT


Publicat

Regulamentul de amplasare, organizare și funcționare a teraselor sezoniere la Alba Iulia a fost pus în consultare publică, cu modificări, de către primărie. Se extinde perioada de funcționare a acestora, cu includerea lunilor martie și noiembrie în sezon, vor fi permise televizoarele și muzica, în anumite condiții și va putea fi utilizat și mobilier din plastic.

Potrivit regulamentului aprobat acum șase ani, la Alba Iulia, activitatea teraselor sezoniere se desfășoară în perioada 1 aprilie – 31 octombrie, cu condiţia ca, în prealabil, să aibă autorizaţii de funcţionare. Acum, se propune extinderea perioadei, iar terasele să poată fi deschise din 1 martie până în 30 noiembrie.

Tot în 2014, s-a stabilit ca ultima servire a clienţilor să fie la ora 23.00, închiderea terasei la miezul nopţii şi să nu aibă muzică și televizoare, de la ora 8.00 la 24.00. Acum, se păstrează termenul pentru ultima comandă, dar se elimină interdicția pentru muzică și televizoare pe terase, cu condiția să respecte normele în vigoare și să nu fie deranjant pentru vecini.

Prin urmare, activitatea teraselor sezoniere se va desfășura numai între orele 8.00 – 24.00 (ultima comandă se va face la ora 23.00) pe perioada 1 martie – 30 noiembrie.

Se elimină obligativitatea amplasării mochetei de culoare verde în terase și se acceptă și mobilier din plastic.

Zonele „consacrate” unde albaiulienii şi vizitatorii se pot relaxa la terasă în oraş sunt Bulevardul Transilvaniei din cartierul Cetate, spaţii din Cetatea Alba Carolina – în Piaţa Cetăţii şi în şanţuri, dar şi în centru, în zona Piaţa Iuliu Maniu – Parcul central.

Detalii din regulamentul de funcționare a teraselor la Alba Iulia, aflat în dezbatere

Regulamentul aflat în consultare publică stabileşte cadrul unitar pentru funcţionarea teraselor sezoniere de alimentaţie publică pe domeniul public sau privat al municipiului Alba Iulia. Nu fac obiectul acestuia, însă, terasele de alimentație publică amplasate pe terenurile din zona istorică – Cetatea Vauban din municipiul Alba Iulia.

Potrivit documentului, ”terenurile aparținând domeniului public sau privat al municipiului Alba Iulia, pot fi ocupate ocazional, contra cost și pe o perioadă determinată, fără licitație publică, pentru efectuarea comerțului stradal ocazional în fața spațiilor comerciale de alimentație publică autorizate, de către comercianții autorizați pe fondul propriu de comerț și numai pentru amplasarea de terase sezoniere pentru desfacerea produselor de alimentație publică. În alte locuri decât în fața punctului de lucru propriu – stabilite de către Serviciul Urbanism – atribuirea terenurilor pentru amplasarea de terase sezoniere se va face prin licitație publică organizată conform legii, prețul de pornire al licitației fiind echivalent cu taxa pentru terenul ocupat de terasele sezoniere, taxă care se stabilește anual prin Hotărârea Consiliului Local privind aprobarea nivelurilor pentru valorile impozabile, impozitele și taxele locale, alte taxe asimilate, taxe speciale, precum și amenzile aplicabile”.

Suprafața maximă ce poate fi ocupată temporar cu terase sezoniere se determină de către Serviciul Urbanism și nu poate depăși frontul la stradă al unității proprii de lucru. Prin excepție, aceasta poate fi depășită cu acordul proprietarului spațiului vecin, în cazul în care spațiul comercial vecin are o destinație ce nu permite o astfel de amenajare.

Pe B-dul Transilvaniei, terasele sezoniere vor putea fi amenajate cu lungimea egală cu frontul la stradă al unității de alimentație publică aferente și lățimea între 3 m și 6 m (în prezent, maximum 5,5 m).

Pentru amplasarea de terase sezoniere pe domeniul public sau privat al municipiului, solicitanții vor cere Serviciului Urbanism eliberarea unui Certificat de urbanism.

După semnarea contractului de închiriere, solicitantul are termen 10 zile să termine amenajarea terasei. În prezent, termenul este de 30 de zile.

”După semnarea contractului de închiriere, reprezentanții Serviciului Urbanism, ai Serviciului Administrarea Domeniului Public și  Privat și ai Serviciului Poliția Locală a municipiului Alba Iulia,  se vor deplasa la fața locului, vor identifica amplasamentul pe care se va amenaja terasa sezonieră și vor verifica modul în care solicitantul execută lucrările în termen de cel mult 10 zile de la data semnării contractului să termine lucrările de amenajare a terasei sezoniere”.

Primăria acceptă și mobilier din plastic, ce era interzis până acum pe terase, doar să fie de calitate superioară și să aibă avizul Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și de Urbanism. Se va utiliza un singur set de mobilier urban de acelaşi fel (scaune, mese), care va fi din materiale rezistente, având cromatica asortată, în context cu ambientul architectural.

Cromatica elementelor de umbrire se va încadra în culorile: alb, bej, crem. Suprafaţa terasei poate fi delimitată prin parapeţi de protecţie din sticlă securizată transparentă și/sau jardiniere cu vegetaţie având înălţimea totală de maxim 1,50 m.

Se interzice amplasarea teraselor pe carosabil, în parcări sau pe spaţiul verde.

Tipurile de elemente de umbrire permise: copertine retractabile sau fixe cu sistem propriu de ancorare şi care nu vor depăşi limita terasei sezoniere;umbrele, cu diametrul mai mic sau egal cu lăţimea culoarului pe care se va amplasa mobilier, poziţionate astfel încât să nu depăşească limitele culoarului respectiv;  pergole textile retractabile, doar în cazul teraselor amplasate în zone exclusiv pietonale; umbrelele, copertinele și pergolele vor fi unicolore. Este permisă doar imprimarea de sigle într-un chenar cu înălţimea de maxim 50 cm., poziţionat pe limitele laterale ale sistemului de umbrire ales; sistemul de umbrire ales va avea înălţimea liberă de minim 2,00 m.

Amplasarea de televizoare sau de mijloace audio–video și difuzarea de muzică se va realiza doar cu respectarea prevederilor art. 16 privind nivelul maxim admis al presiunii acustice, din Ordinului nr. 119/2014 cu modificările și completările ulterioare.

Alte condiții:

Nu este permisă construirea de podeste, cu excepția situațiilor când este necesară asigurarea planeităţii suprafeţei de călcare, fără a afecta suprafaţa spaţiului verde existent sau a pavimentului. Mobilierul folosit pentru amenajarea terasei sezoniere nu va fi încastrat în teren și se va utiliza un singur tip, unitare de mobilier pentru o terasă.

Terasele sezoniere trebuie să fie dotate cu umbrele sau copertine amplasate pe sol, fără a se deteriora pavimentul existent, inscripționate cu brand-ul/logou-ul turistic al municipiului Alba Iulia sau o altă soluție agreată de Primăria municipiului Alba Iulia.

În situația în care umbrele sau copertinele sunt inscripționate și cu mesaje publicitare ale agentului economic care a amenajat terasa sau cu brand-ul firmei care a amplasat/furnizat umbrelele, deținătorul terasei va achita taxa de publicitate la Direcția Taxe și Impozite Locale. Se interzice realizarea de construcții cu caracter permanent sau care să prezinte elemente de fixare în teren. Închiderea terasei pe laturile sale exterioare cu paravane de orice fel se va face strict cu avizul Comisie Tehnice de Amenajare a Teritoriului și de Urbanism.

Terasele se vor amplasa cu respectarea unui culoar de trecere între ele pentru pietoni, de minim 1,5 m, cu exceptia B-dului Transilvaniei unde culoarul pentru circulația pietonală va fi de minim 4 m. Se interzice depozitarea mărfurilor în perimetrul terasei sezoniere sau în zona adiacentă acesteia. Deținătorii de terase sezoniere nu au dreptul de a subînchiria terasa. Amplasarea frigiderelor și a vitrinelor frigorifice în perimetrul terasei, inclusiv celor destinate vânzării de înghețată se va realiza numai cu avizul Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și de Urbanism.

În cazul în care se produc stricăciuni domeniului public, datorate culpei utilizatorilor și/sau beneficiarilor teraselor sezoniere, acestea se vor repara pe cheltuiala beneficiarilor. În perimetrul teraselor nu se vor autoriza alte acte de comerţ sau prestări servicii. Este interzisă amplasarea mobilierului de servire, de preparare a produselor sau de spălare a veselei. Iluminatul teraselor va fi asigurat de iluminatul public şi prin surse proprii de iluminare. În situațiile în care terenurile pe care sunt amplasate terase sezoniere urmează a fi afectate de lucrări de construcții, modernizări, reparatii, amenajări sau utilităti publice, deținătorii de terase vor elibera terenurile necondiționat, în termen de 5 zile de la comunicare. Functionarea terasei este condiționată de existența unui grup sanitar propriu, care trebuie să fie dotat corespunzător și compartimentat pe sexe. Distanța de la terasă la grupul sanitar va fi de maxim 50 m.

Sancțiuni

Amenzile rămân aceleași pentru nerespectarea orarului de funcționare: între 1000 de lei și 2000 de lei. Au fost scoase sancțiunile pentru utilizarea televizoarelor și a muzicii pe terase, dar se va sancționa cu amendă nerespectarea liniștii și ordinii publice: de la 1.500 la 2.500 lei. Utilizarea altui mobilier decât cel autorizat se sancționează cu amendă de la 1.000 până la 2.000 lei. Restul sancțiunilor rămân la fel.

AICI, regulamentul în vigoare.

Vezi AICI proiect integral Regulamentul pus în dezbatere.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comment

 1. dolfi

  duminică, 09.02.2020 at 08:56

  Asa, foarte bine. Patronasii de cacao se vor duela între ei cu așa-zisa muzica de cacao, respectiv „folbal” totul pe nervii celor care locuiesc în apropiere și muncesc cel puțin 8 ore pe zi! Trepanați bautori-de-cernealã dacã voi aveți zone „rezidențiale” unde nici musca nu se aude, de ce insistați sa existe „zone de relaxare” între blocuri !? . L
  Mențineți interdicția gălăgiei pentru că cei ce locuiesc în apropiere nu vor sa aibă creierul făcut varza!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

OFICIAL: Numărul cazurilor noi de COVID a scăzut sub 100. La ATI sunt 186 de pacienți și s-au înregistrat 5 decese

Publicat

Autoritățile au anunțat oficial că numărul cazurilor noi, depistate în ultimele 24 de ore, a scăzut sub 100. Au fost 87 de infecții depistate în intervalul menționat. 

La ATI mai sunt 186 de pacienți și s-au raportat 5 decese. Autoritățile au continuat și raportarea unor decese mai vechi: 82. 

Până astăzi, 17 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.080.070 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

1.044.773 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 87 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 30 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Până astăzi, 32.115 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 16.06.2021 (10:00) – 17.06.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 87 de decese (60 bărbați și 27 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Argeș, Arad, Bistrița-Năsăud, Constanța, Dolj, Galați, Giurgiu, Olt, Prahova, Suceava și Municipiul București.

82 dintre aceste decese sunt anterioare intervalului mai sus menționat și au fost introduse în baza de date, la solicitarea Ministerului Sănătății, de către Direcțiile de Sănătate Publică din țară, în urma verificărilor efectuate.

Astfel, 6 dintre acestea s-au produs în luna octombrie 2020, 32 în noiembrie 2020, 21 în decembrie 2020, 6 în ianuarie 2021, 4 în februarie 2021, 4 în martie 2021, 7 în aprilie 2021, 1 în mai 2021 și 1 în iunie 2021, în județele Argeș, Arad, Dolj, Galați, Giurgiu, Olt, Prahova, Suceava și Municipiul București.

Dintre cele 87 de decese, 1 a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 de ani, 1 la categoria de vârstă 40-49 de ani, 4 la categoria de vârstă 50-59 de ani, 32 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 30 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 21 decese la categoria de vârstă peste 80 ani.

81 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 2 pacienți decedați nu au prezentat comorbidități, iar pentru 4 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 944. Dintre acestea, 186 sunt internate la ATI.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 8.168.419 teste RT-PCR și 1.324.035 de teste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 17.509 teste RT-PCR (9.295 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 8.214 la cerere) și 9.942 de teste rapide antigenice.

Situația pe județe

Județ

Număr de cazuri confirmate(total)

Număr de cazuri nou confirmate

Alba

21262

5

Arad

23658

3

Argeș

27424

3

Bacău

26054

1

Bihor

29277

1

Bistrița-Năsăud

11870

1

Botoșani

14174

2

Brașov

43673

0

Brăila

13291

2

Buzău

12579

0

Caraș-Severin

11476

2

Călărași

10054

3

Cluj

57536

4

Constanța

42944

3

Covasna

8552

2

Dâmbovița

22494

5

Dolj

26633

6

Galați

27632

0

Giurgiu

11017

1

Gorj

9206

0

Harghita

8282

1

Hunedoara

22864

1

Ialomița

10786

0

Iași

42391

0

Ilfov

45084

3

Maramureș

20393

4

Mehedinți

8335

1

Mureș

23956

0

Neamț

18960

0

Olt

14605

2

Prahova

35346

7

Satu Mare

12988

1

Sălaj

10942

0

Sibiu

26494

1

Suceava

24203

0

Teleorman

13712

1

Timiș

54321

0

Tulcea

8434

1

Vaslui

15979

3

Vâlcea

16434

5

Vrancea

10691

2

Mun. București

183615

9

Cazuri noi nealocate pe județe

 

449*

2

Pe teritoriul României, 2.678 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 1.228 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 21.449 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 73 de persoane.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 253 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 588 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ziua de 16 iunie, 581 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 92.150 de lei.

De asemenea, prin structurile abilitate ale Poliției, a fost întocmit, ieri, un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 Cod Penal.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

ALBA: Cinci cazuri COVID confirmate în ultimele 24 de ore. Incidența actualizată în localitățile din județ

Publicat

Au fost înregistrate cinci cazuri noi COVID-19 în județul Alba, în ultimele 24 de ore, potrivit datelor transmise de DSP Alba joi, 17 iunie.

De la începutul pandemiei, în județul Alba, 21.375 de persoane au fost confirmate pozitiv cu COVID. Dintre acestea, 20586 de persoane au fost declarate vindecate și s-au înregistrat 710 decese.

Miercuri, în Alba au fost prelucrate in total 359 probe (181 la DSP si 178 la SJU). Numărul total de teste efectuate până în prezent în județ a ajuns la 223543.

Lista localităților cu cazuri confirmate în ultimele 24 de ore:

Blaj – 1

Cugir – 1

Sebeș – 1

Bucerdea Grânoasă – 1

Câlnic – 1

Incidența cazurilor COVID la 14 zile în județul Alba este de 0,2:

 

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat al senatorului Călin Matieș. Doliu național: a trecut în Senat legea vânzării ultimelor bucăți de România! (P)

Publicat

Când o țară a trecut deja la vânzarea pământurilor arabile, ce mai trebuie să facem ca să trezim conștiința adormită a românilor!? ALIANȚA ANTIROMÂNEASCA PNL-USR-UDMR a hotărât că pământul strămoșesc poate fi vândut ca o bicicletă stricată, piesă cu piesă.

Eu personal si colegii senatori PSD am cerut și am insistat ore în șir că pământul trebuie să fie al românilor și să aibă drept de preemțiune la cumpărarea lui, cu criterii foarte clare:

 • trebuie să aibă domiciliul în România cel puțin 10 ani înainte de a putea cumpăra
 • trebuie să fie fermier activ și să poată dovedi acest statut
 • Firmele sa aibă max. 2000ha
 • Persoanele fizice max. 300ha

La fel, am cerut ca dreptul de preemțiune să fie asigurat pentru:

 1. Rudă până la gradul 3
 2. Fermierii care au investiții agricole
 3. Tânărul fermier
 4. Vecinul care are o latură comună
 5. Statul român
 6. Fermieri din localitate
 7. Persoane care au venituri din agricultura .

Zeci de ore în care le-am explicat habarniștilor din alianța antiromânească PNL-USR-UDMR și din comisia de agricultură unde va duce această lege aberantă și ce dezastru va produce pentru noi, românii… DEGEABA!

Când am ajuns la vot, șefii PNL și USR au dat telefoane și ridicătorii de mâini de la PNL și USR nu au mai fost de acord ca pământurile României să rămână ale românilor!

Este o crimă transpusă în lege împotriva tuturor celor care și-au vărsat sângele pe și pentru aceste pământuri românești!

Dacă toate aceste guverne au vândut uzine și fabrici și am văzut cu toții că NU a fost bine pentru români! De ce continuăm să facem aceeași prostie?

Dacă s-au vândut zeci de hectare de păduri și am văzut că NU a fost bine pentru români. De ce continuăm cu aceeași prostie?

Acum Alianța antiromânească PNL-USR-UDMR vinde ultima bucată a acestei țări: TERENUL ARABIL AL ROMÂNIEI!!!

Este adevărat: străinul nu pleacă nicăieri cu pământul, dar el devine stăpân și noi, românii, iobagii lui! Străinul primește subvenții de mii de euro de la Guvernul României, iobagii vor munci, iar recoltele și profitul pleacă în țările lor! Vom munci pentru alții și în caz de vreo criză alimentară ROMÂNIA și românii vor muri de foame!!!

Vând CEC-ul!

Vând Hidroelectrica

Vând CFR Marfă

Vând Portul Constanța

Vând ultimele bucăți din România!

Au împrumutat țara pentru viitoarele 3 generații de români!

Săptămâna trecută toți PNL-iștii și USR-iștii se înghesuiau și se fotografiau la depunerea de coroane la Cimitirul Eroilor! Mincinoșilor și farieseilor!!!

Toți eroii acestei țări s-au întors în morminte când ați dat cea mai grea palmă românilor și tuturor fermierilor și agricultorilor acestui popor! EROII și-au dat viața în fața străinilor, iar voi ne-ați vândut străinilor, care vor ciopârți ce a mai rămas din țara asta…

Niște politicieni mărunți și corupți au vândut străinilor pământurile apărate cu sânge de înaintașii noștri mari! Alianța antiromânească au dat legea prin care vor vinde ROMÂNIA ca pe o bicicleta second hand, pe piese…

Domnilor primari PNL și USR-PLUS, voi care i-ați luat de mână pe țărani și le-ați spus să voteze PNL-USR, cum le explicați acum că vor rămâne fără pământul strămoșesc?! Cum le explicați țăranilor ca nu vor mai avea unde să-și ducă animalele la păscut?!

Doamne, cât îi mai rabzi ??? Sau cu ce am greșit așa de rău, să avem astfel de guvernanți???

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Citeste mai mult
Publicitate

ECONOMIE

Sistem de învățământ dual la Star Transmission și Star Assembly. Perspective de carieră pentru tineri, în 2 companii de top (P)

Publicat

Abordarea nevoilor și aspirațiilor tinerilor este vitală atât pentru progresul social, cât și pentru cel economic.

Din 2013, în parteneriat cu autoritățile locale, Star Transmission și Star Assembly oferă un sistem de învățământ dual, care își propune să ofere tinerilor perspective bune de carieră și, în același timp, să asigure viitoarea generație de talente a celor două companii.

În cadrul sistemului de formare profesională duală, elevii își împart timpul între studiu și muncă, câștigând experiențe valoroase încă de la început.

Bazată pe dualitatea teorie-practică, formarea profesională duală este o abordare excelentă pentru dezvoltarea competențelor tinerilor, oferindu-le șansa și mijloacele adecvate de formare pentru a deveni profesioniști.

Îmbinarea dintre formarea la locul de muncă și cea vocațională garantează o legătură strânsă între teorie și practică.

Programa școlară îmbină perfect cunoștințele și abilitățile în domeniile electromecanică pentru utilaje și instalații industriale, operator CNC și, în curând, în specializarea de montator subansamble. În acest sens, companiile Star Transmission și Star Assembly administrează cu succes centre de formare profesională la Cugir și Sebeș, care oferă infrastructura modernă necesară sprijinirii procesului de învățare atât pentru elevi, cât și pentru profesori.

Printre avantajele învățământului dual oferit de Star Transmission și Star Assembly se numără oportunitatea unui loc de muncă la absolvire, accentul pe componenta practică a procesului de învățare (între 70% si 80% din timpul de predare), bursă lunară, transport și masă de prânz asigurate, precum și opțiunea de continua studiile în clasa a XI-a a învățământului liceal, pentru obținerea diplomei de bacalaureat.

Pentru anul școlar 2021-2022, Școala Profesională Germană Alba Iulia pune la dispoziție 39 de locuri, Colegiul Tehnic “Ion D. Lăzărescu” Cugir 39 de locuri, iar Liceul Tehnologic Sebeș pune la dispoziție 25 de locuri; prima sesiune de înscriere a candidaților va avea loc în perioada 5-14 iulie.

Doi absolvenți ai Școlii Profesionale Duale Alba ne-au împărtășit experiența lor cu acest tip de învățământ:

„Am absolvit școala profesională din Alba și în prezent lucrez ca operator CNC la Star Assembly. Sunt extrem de mulțumită de toate facilitățile oferite de această formă de învățământ pe parcursul celor trei ani de studii.

În opinia mea, faptul că profesorii sunt bine pregătiți și că practica se face în cadrul companiei, m-a ajutat să înțeleg cel mai bine materia predată și, cel mai important, să am un loc de muncă stabil după absolvire și să devin independentă.

Deși învățământul dual este ales în majoritate de băieți, programul este la fel de potrivit pentru fete, atâta timp cât sunt pasionate de partea tehnică și practică și doresc să urmeze o carieră în acest domeniu.

Dacă aș alege din nou, cu siguranță aș urma tot școala profesională duală, datorită atmosferei, colegilor și profesorilor care m-au pregătit să devin persoana care sunt astăzi“, spune Elena Nanu, fostă elevă a școlii duale.

„Am 20 de ani și lucrez ca electrician în departamentul de mentenanță, la Star Assembly.

La sfârșitul clasei a 8-a, am ales să urmez Școala Profesională Germană Alba, deoarece se axează mai mult componenta practică, iar la absolvire, elevii au oportunitatea unui loc de muncă în compania în care au efectuat practica.

Dintre cele trei specializări ale Școlii profesionale Duale, anume electromecanic, operator CNC și modelier, eu am ales specializarea de electromecanic pentru că m-am simțit foarte atras de partea electrică și am considerat că este o meserie căutată și de viitor.

Pe parcursul acestor trei ani, am fost susținuți financiar atât de Star Transmission și Star Assembly, cât și de către stat.

Pe cei ce se gândesc la școala duală, îi sfătuiesc să se pregătească acum pentru viitor și să aleagă sistemul de învățământul dual!”, spune Rus Ioan Andrei despre experiența sa ca elev al școlii duale.

„Într-o economie digitală în schimbare rapidă, profesiile presupun mai multe abilități decât simpla pregătire pentru un anumit loc de muncă.

Dispunem de centre de formare profesională în ambele sedii, unde oferim cele mai bune condiții de practică și învățare.

Alături de noi, tinerii școlii duale vor avea ocazia să descopere ce înseamnă să lucrezi într-o companie multinațională din domeniul automotive, vor avea acces direct la tehnologie de ultimă generație și pregătire practică alături de profesioniști.

La absolvire, elevii noștri au oportunitatea de a-și continua parcursul profesional, printr-un loc de muncă în cadrul companiilor noastre.

Îi încurajez pe toți cei care doresc să urmeze o carieră în domeniul tehnic să se alăture programului de școală duală! Noi ne vom ocupa de creșterea profesională a noilor generații“, spune Gheorghe Achim, director general Star Transmission și Star Assembly.

Descoperă alte informații despre învățământul dual oferit de Star Transmission & Star Assembly pe pagina: http://www.stcu.ro/elevi/.

Despre Star Transmission și Star Assembly

Locațiile de producție din Romania, respectiv compania Star Transmission cu sediul în Cugir și compania Star Assembly cu locația în Sebeș, sunt subsidiare deținute integral de Mercedes-Benz AG. Ambele sunt parte importantă a rețelei globale de producție powertrain Mercedes-Benz autoturisme.

La Sebeș sunt asamblate transmisii pentru Mercedes-Benz.

Locația Cugir găzduiește producția de roți, axe, țevi de înaltă presiune și componente prelucrate mecanic pentru motoare, transmisii și sisteme de direcție, precum și un centru tehnologic unde sunt produse, printre altele, prototipuri.

Cu sprijinul guvernului român, Star Transmission este una dintre primele companii românești care oferă un sistem de învățământ dual bazat pe modelul german din Baden-Württemberg. În calitate de parteneri ai acestui program, Star Transmission și Star Assembly oferă instruire practică în fiecare din cele două unități de producție.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate