Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

LIVE TEXT: Războiul din Ucraina, ziua 15. Bombardamentele continuă în regiunea Sumî. Kuleba și Lavrov vor negocia joi în Turcia

Publicat

Ucraina luptă împotriva trupelor rusești de mai bine de două săptămâni. Armata ucraineană respinge de 15 zile atacurile însă trupele lui Putin nu renunță la încercările lor de a încercui Kievul. Joi, în Antalia, miniștrii de Externe rus și ucrainean vor începe o serie de negocieri.

Între timp, amenințarea reprezentată de centralele nucleare capturate este în creștere. Agenția Internațională pentru Energie Atomică (AIEA) a pierdut contactul nu numai cu Cernobîl, ci și cu centrala Zaporojie, ambele ocupate de armata rusă.

Rămași fără case, fără hrană și fără electricitate, ucrainenii își gătesc în aer liber, dar rămân în Ucraina să-și apere țara. Ambele tabere admit că au înregistrat însemnate pierderi umane, dar cifrele vehiculate sunt dificil de verificat.

Mari producători internaționali au tăiat orice legături cu Rusia, provocând oprirea producției în câteva fabrici pe fondul penuriei de componente.

Ora 04:00 – Agenția Internațională pentru Energie Atomică (AIEA) a anunțat că a pierdut comunicarea cu centrala nucleară de la Zaporojie

Situația la centralele nucleare ocupate de armata rusă continuă să se deterioreze. După Cernobîl, AIEA a pierdut comunicarea și cu stația Zaporojie. Sistemele de monitorizare a materialelor nucleare au încetat să transmită date către agenție.

AIEA este îngrijorată de pierderea comunicațiilor, deoarece instalațiile au o mulțime de combustibil nuclear uzat sau proaspăt și alte tipuri de materiale nucleare. Cauza eșecului în transferul de date nu a fost încă stabilită.

Ora 03:45 – Aviația rusă a continuat bombardamentele în regiunea Sumy

Șeful OVA Sumii, Dmitri Zhivitsky, a precizat că trei persoane au fost ucise în Trostyanets, regiunea Sumy, ca urmare a bombardamentelor de artilerie inamice din noaptea de 9/10 martie.

Printre victime se numără un minor.

Serghei Lavrov a ajuns în Turcia, acolo unde va discuta cu Dmitro Kuleba, joi

Ministrul de externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a ajuns în Turcia, la Antalya, acolo unde urmează să discute, joi, cu ministrul ucrainean, Dmitro Kuleba.

Este vorba de prima întâlnire între șefii diplomațiilor rusă și ucraineană de când a început invazia rusească în Ucraina, în urmă cu două săptămâni dar și primele negocieri la nivel înalt între Rusia și Ucraina pentru a găsi o soluție la diplomatică la războiul pe care Rusia îl duce împotriva vecinului său de la est.

Marea Britanie: Rusia recunoaște că a folosit rachete termobarice în Ucraina

Ministerul Apărării din Rusia a confirmat că a folosit sistemul de armament TOS-1A în Ucraina, care folosește rachete termobarice, potrivit ministerului Aprărării din Marea Britanie.

„Ministerul rus al Apărării a confirmat că a folosit sistemul de armament TOS-1A în Ucraina. TOS-1A folosește rachete termobarice, având efecte incendiare și explozive”, arată un mesaj al ministerului britanic, pe Twitter.

Ministerul rus al Apărării a admis, miercuri, că la operaţiunile militare împotriva Ucrainei participă şi recruţi, relatează Reuters. Declarația a fost făcută la doar o zi după ce Vladimir Putin a insistat că armata rusă a trimis numai militari profesionişti să lupte în Ucraina.

De asemenea, ministerul rus al Apărării a recunoscut şi faptul că unii dintre aceşti recruţi, care serveau în unităţi logistice, au fost luaţi prizonieri de armata ucraineană.

Un spital de copii din Mariupol a fost distrus de bombe rusești. 17 persoane au fost rănite, inclusiv femei gravide

17 persoane au fost rănite după lovitura aeriană a Rusiei care ar fi lovit spitalul de copii și secția de maternitate din Mariupol în această după-amiază, transmite guvernatorul regiunii Donețk a Ucrainei, citat de The Guardian.

Printre cei răniți se află femei în travaliu, a mai spus guvernatorul regional Pavlo Kirilenko.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax