Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Ministrul Sănătății: Toate spitalele din România ar putea primi bolnavi de coronavirus, în scenariul sumbru


Publicat

Toate spitalele din România ar putea primi pacienți infectați cu coronavirus, indiferent dacă sunt spitale publice sau private, în cazul în care ne vom confrunta cu „scenariul sumbru”, a declarat joi ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, într-un interviu la Digi24.

„Într-un scenariu sumbru, toate spitalele vor primi COVID. Că este privat, că este public, trebuie să ne așteptăm să putem trata în aceste spitale. Avem spitale de campanie, vom mai face două, unul este la Bacău, altul va fi în zona Timișoarei, făcut de MApN. Căutăm spații pentru a relaxa spitalele Fază 1, Fază 2 și Suport, prin trecerea cazurilor ușoare și medii și în aceste spitale de campanie. Avem un număr de cazuri crescător, dar ne lasă și timpul să putem trata în spital ce avem de tratat, urmând să putem interna pe cei ce vin din urmă, în diferitele etape ale bolii”, a declarat Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătății mai spune că se așteaptă la o creștere a numărului de cazuri de îmbolnăviri, dar și de decese cauzate de coronavirus, în special la persoanele din categoria de vârstă 65-90 de ani.

Ce spitale tratează acum pacienți cu coronavirus

Lista spitalelor care vor trata pacienți infectați cu noul coronavirus a crescut, potrivit unui Ordin aprobat de ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, și publicat miercuri în Monitorul Oficial. Primele spitale unde sunt primiți acești pacienți rămân cele de boli infecțioase dotate cu secții de terapie intensivă (faza I), urmează spitalele de Pneumologie (faza a II-a), atunci când capacitatea spitalelor de boli infecțioase este depășită, iar a 3-a categorie este cea a spitalelor de suport, la care se apelează atunci când capacitatea primelor două categorii este depășită sau când pacienții cu COVID-19 au și alte probleme de sănătate – spre exemplu cei care necesită dializă sau femeile însărcinate, care urmează să nască și au la dispoziție o listă de maternități dedicate exclusiv pacientelor cu COVID-19.

Lista spitalelor din faza I – spitale de boli infecțioase (excepție face Spitalul Județean Suceava):

1. Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Brașov.

2. Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș din București

3. Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Dr. Victor Babeș din București

4. Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj Napoca

5. Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța

6. Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Victor Babeș din Craiova

7. Spitalul de Boli Infecțioase din Iași

8. Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare

9. Spitalul Județean de Urgență Sf. Ioan cel Nou din Suceava

10. Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Victor Babeș din Timișoara

Lista spitalelor din faza a doua:

1. Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia – secția Boli Infecțioase

2. Spitalul de Pneumoftiziologie Aiud

3. Spitalul Orășenesc Abrud

4. Spitalul de Pneumoftiziologie Câmpulung

5. Spitalul de Pneumoftiziologie Valea Iașului

6. Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta din București

7. Spitalul Universitar de Urgență Militar Central Dr. Carol Davila din București – Formațiunea medicală de tratament ROL 2, amplasată în perimetrul Institutului de Gerontolohgie și Geriatrie Ana Aslan din Otopeni

8. Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Brașov

9. Spitalul Clinic de Psihiatrie și Neurologie Brașov (corp central)

10. Spitalul General CF Brașov

11. Spitalul Leon Daniello de Pneumologie din Cluj

12. Secția Exterioară Agigea a Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța

13. Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanța

14. Spitalul Militar de Urgență Dr. Alexandru Gafencu din Constanța – Sistem medical modular de izolare și tratament. Tabără de izolare și carantinare COVID-19

15. Spitalul Municipal Prof. Dr. Irinel Popescu din Băilești – Compartimentul de boli infecțioase

16. Spitalul Orășenesc Așezămintele Brâncovenești din Dăbuleni – Compartimentul de Boli Infecțioase Bechet

17. Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Iași

18. Spitalul de Pneumoftiziologie Galați

19. Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Sf. Cuvioasa Parascheva din Galați

20. Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu – Secția Boli Infecțioase

21. Spitalul Județean de Urgență Deva – Secția Boli Infecțioase

22. Spitalul Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin – Secția Boli Infecțioase

23. Spitalul Clinic Județean Târgu Mureș

24. Spitalul Județean de Urgență Slatina – Secția Boli Infecțioase

25. Spitalul Județean de Urgență Ploiești – Secția de boli infecțioase adulți, secția de boli infecțioase copii și secția de Pneumologie

26. Spitalul de Pneumoftiziologie Satu Mare

27. Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu

28. Spitalul Județean de Urgență Vâlcea- Secția boli infecțioase

29. Spitalul de Pneumoftiziologie Constantin Anastasatu Mihăești (Vâlcea)

sursa: hotnews.roȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat: În 27 septembrie, oamenii de stânga din județul Alba au o singură opțiune realistă: PRO România

Publicat

Aceste rânduri le sunt adresate tuturor celor care cred, cu adevărat, în valorile și principiile unei stângi politice moderne. Pe mulți dintre voi vă cunoaștem, cu unii am fost colegi și cu foarte mulți am rămas prieteni. Nu ne este ușor să vă vedem rămași captivi într-un PSD ancorat în trecut, nu e simplu să știm că sunteți tratați cu indiferență și că părerea voastră nu contează deloc.

Vouă vă spunem că e timpul să vă faceți curaj și să ne susțineți. Pentru că, la momentul actual, PRO România este SINGURA formațiune din județul Alba care reprezintă stânga. Iar duminică aveți șansa de a vă taxa propria conducere care îngropat social-democrația.

Oricare dintre voi își poate găsi, în partidul condus de Victor Ponta, platforma politică de exprimare, alături de o echipă construită pe criteriul performanței și nu în spatele unor uși închise cu cheia interesului personal. Ajunge și cred că și vouă v-a ajuns!

Mulți dintre voi au înțeles că PSD-ul este doar o „umbră” și cunoaștem felul în care ați fost și sunteți tratați în acest partid. Vă mai amintiți de „execuția” lui Gheorghe Damian? De hotărârile luate fără să fiți consultați?De faptul că în Alba Iulia și în restul județului ați fost complici tăcuți ai unor combinații politice? Că vi s-a refuzat până și dreptul la opoziție?

Mesajul nostru pentru voi e că PRO România e casă bună pentru oricine dorește să construiască și nu să divizeze. Pentru oricine care vrea să se implice activ, nu să fie ținut cu forța pe margine. Pentru oricine care dorește să ajute oamenii, nu să-i amăgească.

În 27 septembrie, stânga politică din Alba se va consolida în jurul unui singur partid. Iar acesta este PRO România. Încrederea pe care fiecare dintre voi ne-o va acorda, este semnul că vom face posibilă schimbarea.

Horațiu Florea, Emil-Dănuț Hălălai, Mircea Frențiu, Cătălin Cămărășan, Gheorghe Beleiu, Horațiu Clepan, Constantin Andreș, Andrei Sărmășan.

COMANDAT DE PRO ROMÂNIA FILIALA ALBA

PUBLICAT / EXECUTAT DE SC INDEPENDENT SRL – portal: https://alba24.ro

CUI MANDATAR FINANCIAR COORDONATOR 21200010

Citeste mai mult
Publicitate

EDUCAȚIE

Cursuri online, de azi, în şcolile în care sunt secţii de votare. Elevii se pot întoarce fizic în clase, începând de miercuri

Publicat

sectii votare alegeri

De astăzi, în toate școlile și grădinițele din Alba în care sunt secții de votare, activitatea didactică ce presupune prezenţa fizică a elevilor şi a cadrelor didactice se va face online.

Unităţile de învăţământ preuniversitar în care sunt organizate secţii de votare pentru desfăşurarea alegerilor locale vor avea activitatea suspendată începând de vineri, până marţi, 29 septembrie, inclusiv. Cursurile se vor desfăşoara doar online.

Activităţile didactice se vor relua începând cu data de 30 septembrie, cu respectarea tuturor condiţiilor de siguranţă şi igienă sanitară.

„Activitatea didactică ce presupune prezenţa fizică a elevilor şi a cadrelor didactice din unităţile de învăţământ preuniversitar în care sunt organizate secţii de votare se suspendă în perioada 25 – 29 septembrie. Aceasta se va desfăşura exclusiv în sistem online. Această decizie a fost aprobată de ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie, printr-un ordin (…), în urma Hotărârii Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă nr. 46/2020”, anunţa miercuri MEC.

Informarea CNSU

”Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat Hotărârea numărul 46 privind suspendarea activităților didactice în unitățile de învățământ preuniversitar în care sunt organizate secții de votare pentru alegerile locale din anul 2020.

Astfel, CNSU a decis ca activitatea didactică ce presupune prezența fizică a elevilor și a cadrelor didactice în cadrul unităților de învățământ preuniversitar în care sunt organizate secții de votare pentru desfășurarea alegerilor pentru autoritățile administrației publice locale din anul 2020, stabilite conform Registrului secțiilor de votare administrat de Autoritatea Electorală Permanentă, să se suspende începând cu data de 25.09.2020 până la data de 29.09.2020 inclusiv”, se arată într-o informare a CNSU.

Activitățile didactice pentru aceste unități școlare vor fi desfășurate în sistem online.

În această perioadă, activităţile didactice în unităţile de învăţământ cu secţii de votare se realizează conform metodologiei privind desfăşurarea activităţilor didactice prin intermediul tehnologiei şi al Internetului, precum şi pentru prelucrarea datelor cu caracter personal, aprobată prin OMEC 5.545/2020.

Procesul instructiv-educativ, faţă în faţă, va fi reluat pe 30 septembrie, conform scenariilor aprobate de către comitetele judeţe/ al municipiului Bucureşti pentru situaţii de urgenţă, cu respectarea tuturor condiţiilor de siguranţă şi igienă sanitară.

„Această propunere a fost agreată în întâlnirea de lucru de luni, 21 septembrie, pe care ministrul Educaţiei şi Cercetării a avut-o cu reprezentanţi ai Asociaţiei Comunelor din România, ai Asociaţiei Oraşelor din România, ai Asociaţiei Municipiilor din România şi ai Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România”, menţiona MEC.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Scară de evacuare exterioară, la Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia. Licitația pentru proiectare, lansată în SEAP

Publicat

Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia va avea în curând o scară de evacuare exterioară clădirii principale (corpul A), care va permite asigurarea condițiilor de evacuare a persoanelor aflate în clădire în condiții de siguranță conform normelor de securitate în caz de incendiu.

Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia a lansat joi, 24 septembrie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), o licitație pentru servicii de proiectare și asistență tehnică pentru construirea unei scări exterioare de evacuare la clădirea spitalului. Valoarea totală estimată este de 34.500 de lei, fără TVA.

Prin realizarea proiectului se va asigura lungimea căilor de evacuare din clădire – conform normativelor de securitate la incendiu în vigoare – astfel încât evacuarea în caz de incendiu să se facă în siguranță.

Lucrări propuse:

– Construirea unei scări metalice de evacuare, exterioară, alipită corpului A de clădire cu regim de înălțime S+P+ 6E;

– Desfacerea trotuarelor existente pe zona afectată

– Lucrări de terasamente

– Fundații izolate sub stâlpi

– Execuție placa de beton armat

– Montare structură metalică

– Instalații electrice

– Refacere trotuare și alei afectate

 

Potrivit caietului de sarcini, scara de evacuare urmează a se ancora de clădirea existentă (corpul A), conform proiectului de specialitate ce urmează a se realiza, pe fundații izolate de tip „pahar”, și în conformitate cu expertiza tehnică întocmită, fără afectarea structurii de rezistență a clădirii existente. Materialele folosite vor fi cele agrementate de I.S.U. pentru astfel de căi de evacuare, de asemenea și dimensiunile scării. Pentru accesul din clădire, se vor demonta la fiecare nivel ferestrele existente și se vor demola parapeții acestora, pentru a obtine golurire ușilor de evacuare.

La fiecare nivel scara comunică cu holul central printr-o ușa rezistentă la foc cu dimensiunile 1,80 x 2,10 m. Usile au sensul de deschidere spre exterior. Evacuarea utilizatorilor după coborârea de pe scară se va face pe o alee pavată cu lățimea de 2 m care comunică cu rețeaua de alei existente și care asigură ieșirea din incinta spitalului în spațiul public.

Scara metalică exterioară va fi amplasată la fațada sudică a clădirii spitalului. Construcția va avea amprenta la sol de 30,9 mp și o suprafață desfășurată de 158.40 mp. Accesul până la cota 0.00 a clădirii se face pe un pachet de 7 trepte iar pentru fiecare din cele 5 nivele sunt două rampe de scară cu câte 11 trepte fiecare. Treptele vor avea înălțimea de 15 cm, lățimea de 33 cm și o lungime de 140 cm. Vor fi executate din grătare electrosudate tip SP, antiderapante, platbandă portantă 40 x 4, bare torsionate 5 mm, 330 x 1400 mm. Podestele au lungimea de 160 cm și lățimea de 318 cm; sunt realizate din grătare electrosudate tip SP, antiderapante, platbandă portantă 60 x 4 mm, bare torsionate 5 mm.

Pentru siguranța utilizatorilor vor fi prevăzute balustrade metalice cu înălțimea de 1 m.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Tablete pentru studenți, din fonduri europene. Care sunt condițiile pentru a le primi

Publicat

Premierul Ludovic Orban a anunțat, joi, că studenții beneficiari ai burselor sociale din universitățile care își încep cursurile online vor primi tablete, urmând ca sumele pentru achiziţionarea acestora să fie decontate din fonduri europene în limita a 50 de milioane de euro.

„Am luat decizia de a sprijini şi studenţii care sunt beneficiari ai burselor sociale pentru universităţile care vor începe online, să decontăm din fonduri europene în limita unei sume de 50 de milioane de euro tabletele care sunt achiziţionate”, a precizat Orban la începutul şedinţei de guvern, potrivit Agerpres.

Premierul a menţionat că în actele normative care urmează să fie adoptate de Executiv este inclusă şi prevederea privind acordarea mesei calde şi pentru pensionarii cu pensia mai mică decât cea socială.

El a mai spus că va fi crescut şi plafonul de decontare din fonduri europene pentru cheltuielile de sănătate generate de noul coronavirus.

Secretarul de stat în Ministerul Fondurilor Europene Carmen Moraru a precizat că pentru şedinţa de guvern este pregătită o ordonanţă de urgenţă care reuneşte mai multe modificări ale unor acte normative, fiind cuprinse şi aceste prevederi.

„Am inclus modificarea OUG 115. De asemenea, am inclus în modificarea Ordonanţei 44 – universităţile de stat vor fi beneficiare de fonduri pentru achiziţionarea de echipamente de protecţie şi unele dispozitive de tipul nebulizatoarelor în valoare de 10 milioane de euro. Faţă de cele 50 de milioane de euro pe care le aveam deja aprobate, pentru această categorie nouă de beneficiari am suplimentat cu încă 10 milioane de euro. (…) În aceeaşi ordonanţă de urgenţă de modificare a unor acte normative am pregătit şi Ordonanţa 43 şi propunem suplimentarea plafonului de decontare pentru aceste tipuri de echipamente la un 1.200.000.000 lei, din realocări din alte programe. (…) Precizez că în acest moment avem depuse proiecte de un miliard de euro, schiţe pe care le vedem în sistem şi tot din axa 9, din care decontăm echipamentele medicale, vom deconta şi echipamentele pentru şcoli, echipamentele de protecţie şi dispozitivele şi containerele sanitare”, a mai spus Moraru.

sursa: agerpres.ro

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate