Eveniment
National Geographic: Peisajele muntoase spectaculoase de pe Via Transilvanica, alternativă la Alpii Elvețieni

National Geographic le recomandă turiștilor o alternativă la Alpii Elvețieni: Via Transilvanica, un traseu care străbate zone montane și oferă peisaje spectaculoase, sate tradiționale și o atmosferă greu de găsit în alte părți ale lumii. ”Nu este doar o opțiune foarte rentabilă din punct de vedere al costurilor, dar acest lanț muntos are faună sălbatică abundentă, situri culturale, sate pitorești și trasee de drumeție” scriu jurnaliștii publicației.
Via Transilvanica a fost lansată în iunie 2018, la Alba Iulia. Este un traseu de drumeție care poate fi parcurs pe jos, cu bicicleta sau pe orice alt mijloc nemotorizat.
National Geographic pune în prim-plan Via Transilvanica, un traseu de peste 1.400 de kilometri care străbate unele dintre cele mai frumoase regiuni montane ale Europei.
Publicația descrie peisaje de poveste: pajiști pline de flori sălbatice, biserici din lemn învăluite în ceață, sate tradiționale și sunete de clopoței prin care turmele de oi își fac simțită prezența, de la depărtare.
National Geographic subliniază că, deși Alpii Elvețieni au fost mult timp alegerea clasică pentru drumeții montane în Europa, Via Transilvanica din România oferă peisaje la fel de frumoase dar „la o fracțiune de cost”.
Publicația amintește și de bogăția culturală a regiunii și subliniază că Transilvania, „țara de dincolo de pădure”, a fost timp de secole un loc de întâlnire între civilizații.
Influențele romane, otomane, românești, maghiare și săsești se reflectă în tot ce ține de arhitectură, gastronomie și stil de viață.
Publicația mai descrie eforturile de protejare a vieții sălbatice din această zonă și vorbește despre reintroducerea unor specii dispărute.
În această regiune se află aproximativ 6.400 de urși bruni, 2.000 de lupi, dar și căprioare, râși și chiar bizoni europeni, în mijlocul unui peisaj natural spectaculos.
Via Transilvanica este recomandată ca fiind una dintre cele mai bune modalități de a descoperi minunile naturale și culturale ale României. Traseul se întinde de la nord la sud și trece pe lângă vârfuri montane sălbatice și 12 situri din Patrimoniul Mondial UNESCO.
Printre atracțiile principale se numără orașe precum Sibiu sau Sighișoara, unde vizitatorii pot explora pajiștile abundente de flori sălbatice.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News