Connect with us
Publicitate

Eveniment

Porțiunea care traversează Alba din Via Transilvanica, în top 25 locuri de vizitat din lume în 2025, conform National Geographic

Publicat

Porțiunea care traversează Alba din Via Transilvanica, Terra Dacica, este menționată de National Geographic printre cele 25 de locuri din lume, bune de vizitat  în 2025. În text se vorbeşte despre două dintre secţiunile Via Transilvanica: Terra Dacica și Terra Saxonum, care include Sighişoara. 

Terra Dacica este denumirea traseului Via Transilvanica care traversează județele Alba și Hunedoara, ambele județe încărcate cu istorie veche și recentă a țării noastre, sub greutatea căreia, orașele de o importanță majoră, se întind leneșe cu cetățile lor regale, medievale sau dacice, antice.

Via Transilvanica se întinde de-a lungul văii Mureșului și al podișului Târnavelor cu ale sale podgorii, salutând Apusenii și șerpuind către Retezat, reflectând tot mai tare rădăcinile poporului român, până când intră pe la Poarta de Fier a Transilvaniei, în județul Caraș-Severin.

Traseul Via Transilvanica este menţionat așadar în top 25 cele mai bune locuri de vizitat din întreaga lume în anul 2025, recomandate de National Geographic.

Anunțul a fost făcut chiar de Asociaţia Tăşuleasa Social, cea care a inițiat traseul, transmite Agerpres.

„De curând, publicaţia National Geographic a realizat un clasament cu 25 de destinaţii din lume de neratat în anul 2025.

Printre locaţii extraordinare din Guatemala, Mexic sau Thailanda, se află şi un oraş de la noi din ţară! Din România, Braşov se află pe listă şi împarte locul cu Via Transilvanica drept destinaţii care sunt musai de vizitat în anul care vine.

Ne bucurăm enorm că tot mai multe publicaţii de profil recomandă traseul nostru la nivel internaţional, iar asta se vede deja pe traseu, pentru că avem tot mai mulţi drumeţi din afară care vin să ne cunoască ţara”, este mesajul postat pe pagina de Facebook Via Transilvanica.

National Geographic recomandă Braşovul ca destinaţie turistică în anul 2025 şi menţionează că regiunea poate fi explorată de-a lungul Via Transilvanica, traseu de drumeţie finalizat în anul 2022, care pleacă de la Putna şi traversează zece judeţe, până la intrarea Dunării în ţară.

Via Transilvanica – „Drumul care uneşte” – este un proiect iniţiat în anul 2018 de către Asociaţia Tăşuleasa Social din judeţul Bistriţa-Năsăud şi reprezintă un traseu turistic de lungă distanţă, de 1.400 kilometri, ce traversează România și trece inclusiv prin județul Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate