Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Negocierile dintre Rusia şi Ucraina, în prima rundă, s-au încheiat

Publicat

Negocierile dintre Rusia şi Ucraina s-au încheiat, luni, după șase ore de discuții.

Cele două părți se vor întoarce în capitalele lor pentru consultări, înainte de a participa la o a doua rundă de discuții, potrivit Reuters. A doua rundă de negocieri va avea loc în zilele următoare, spune delegația rusă, potrivit Belta.

„Delegațiile ucrainene și rusești au încheiat astăzi prima rundă de negocieri; scopul lor a fost încetarea focului pe teritoriul Ucrainei și a acțiunilor militare.

Am stabilit o serie de priorități pe care le vom analiza, pentru a lua decizii, pentru a vedea cum putem pune în practică înțelegerile. Părțile merg în capitalele lor și părțile s-au înțeles ca în viitorul imediat apropiat să mai avem o rundă de negocieri unde temele abordate vor face pași concreți. Urmatoarea rundă de negocieri va fi la granița Belarus-Polonia”, a declarat consilierul prezidențial, Mihail Podoleac, potrivit digi24.ro.

Delegaţiile din cele două ţări s-au întâlnit la prânz, după o întârziere considerabilă. Ministrul belarus de externe, Vladimir Makey, a deschis negocierile, au arătat înregistrările video din mass-media de stat belarusă.

Cu toate acestea, Rusia şi-a continuat atacurile în Ucraina.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a semnat cererea de aderare a Ucrainei la Uniunea Europeană chiar în timpul negocierilor ruso-ucrainene din Belarus.

Zelenski a declarat luni că țara ar trebui să fie primită în Uniunea Europeană în procedură de urgență.

surse: agerpres.ro, digi24.ro

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax