Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Orban: Măsurile de sprijin pentru economie adoptate anul trecut vor continua cel puțin până la 31 decembrie 2021

Publicat

terenuri agricole

Măsurile de sprijin pentru economie, sub forma unor programe de creditare cu garanții de stat, adoptate de Guvern anul trecut pentru a ajuta companiile afectate de pandemia de Covid-19, vor continua și în acest an.

Ludovid Orban a spus că programele de creditare cu garanții de stat, precum IMM Invest, Agro Invest, IMM Leasing sau IMM Factor, adoptate de Guvern în 2020, vor fi deschise pentru noi beneficiari, cel puțin până la data de 31 decembrie 2021, potrivit Mediafax.

„Comisia Europeană a apreciat eficiența acestor programe la nivelul statelor membre și a adoptat o nouă prelungire a Cadrului temporar pentru acordarea ajutoarelor de stat pentru companiile afectate de pandemia Covid-19 până la 31 decembrie 2021. În situații de criză, viteza de reacție este esențială și mă bucur de colaborarea foarte bună pe care am avut-o cu Comisia Europeană în ceea ce privește adoptarea unor astfel de mecanisme de răspuns imediat la dificultățile economice și financiare provocate de pandemia Covid-19”, a declarat Ludovic Orban, președintele PNL.

În 2020, Guvernul a adoptat mai multe programe de garantare pentru asigurarea accesului la finanțare pentru companii, în contextul crizei provocate de pandemia Covid-19, care au avut un impact în economie prin salvarea multor afaceri și a locurilor de muncă asigurate de acestea.

„Unul dintre aceste programe, IMM Invest a devenit cel mai de succes program de garantare pentru companii din România prin acordarea a 25.586 de finanțări garantate de stat în 2020, în valoare de peste 15 miliarde de Lei, în doar 6 luni de la adoptare”, a mai spus Orban.

Acesta a dat asigurări că antreprenorii și companiile din România, care fac eforturi pentru continuarea afacerilor în condițiile economice dificile provocate de pandemia Covid-19 vor putea folosi și în 2021 toate resursele bugetare disponibile și mecanismele europene de sprijin posibile pentru relansarea creșterii economice.

Sursa: Mediafax

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax