Connect with us
Publicitate

Actualitate

Până la sfârşitul lunii martie, cetăţenii din Aiud mai pot încheia contracte cu operatorul de salubrizare. Amenzi până la 1000 de lei pentru cei care refuză

Publicat

primaria aiudProprietarii de locuinţe din Aiud și localităţile componente şi aparţinătoare care nu au încheiat până la această dată contracte de prestări servicii pentru activitatea de salubrizare trebuie să se prezinte la sediul operatorului SC Greendays SA, strada Cuza Vodă nr. 7, în vederea reglementării acestei situații.

Pentru a evita aplicarea sancțiunilor, reprezentanţii Primăriei Aiud roagă cetățenii care, din lipsă de informare sau din alte motive, nu au încheiat contracte de prestări servicii cu operatorul de salubritate, ca până la data de 31 martie 2015, să încheie contractele de salubrizare cu prestatorul de servicii.

Primăria Municipiului Aiud transmite proprietarilor de locuinţe din Aiud și localităţile componente şi aparţinătoare, care nu au încheiat până la această dată contracte de prestări servicii pentru activitatea de salubrizare, să se prezinte la sediul operatorului SC Greendays SA, strada Cuza Vodă nr. 7, în vederea reglementării acestei situații, până la sfârşitul lunii martie.

Potrivit prevederilor Legii nr. 99/04.07.2014, pentru modificarea şi completarea Legii serviciilor de salubrizare a localităţilor nr.101/2006, ,,Autorităţile administraţiei publice împreună cu operatorii au obligaţia să ţină la zi evidenţa tuturor utilizatorilor cu şi fără contract de prestării servicii’’.

Potrivit prevederilor aceluiași act normativ ,,constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 500 lei la 1000 lei refuzul utilizatorului de a încheia contracte de prestări servicii cu operatorul de salubritate licenţiat în aria de delegare respectivă“.

Constatarea contravenţiilor prevăzute de prezenta lege şi aplicarea sancţiunilor se face de către persoanele împuternicite, din cadrul autorităţilor administraţiei publice locale, pentru contravenţiile prevăzute.

De asemenea, legea prevede ca: ,,Operatorii licenţiaţi pentru desfăşurarea activităţii de colectare separată şi transport separat al deşeurilor, cu excepţia deşeurilor periculoase cu regim special, au obligaţia să colecteze deşeurile abandonate și, în cazul în care producătorul/deţinătorul de deşeuri este necunoscut, cheltuielile sunt suportate de către autoritatea administraţiei publice locale. După identificarea producătorului/deţinătorului de deşeuri, acesta este obligat să suporte atât cheltuielile efectuate de autoritatea administraţiei publice locale, cât şi sancţiunile contravenţionale”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate